fbpx

Κύπρος: ο Μεσογειακός παράδεισος…!

Η καλύτερη διαφήμιση για την Κύπρο , είναι το άρθρο της Huffington Post με τίτλο «Έχω εμμονή με την Κύπρο και το ίδιο θα πάθετε κι εσείς», που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στα social media. «Ζητώ συγγνώμη σε όλους εσάς που μου είχατε ζητήσει να σας προτείνω ένα μέρος να επισκεφθείτε. Εάν είχα ήδη επισκεφτεί την Κύπρο, η απάντησή μου σχεδόν κάθε φορά θα ήταν το νησί της Κύπρου!» γράφει η blogger Stephanie Be και συνεχίζει παρουσιάζοντας το νησί ως τον must προορισμό της Μεσογείου, με ζεστές παραλίες, γαστρονομία, διασκέδαση και κουλτούρα.   Η αρθρογράφος αναλύει τους πέντε λόγους για τους οποίους θα επέστρεφε ξανά στην Κύπρο, περισσότερο από μια φορά:

 1. Προσφέρει είτε ηρεμία, είτε διασκέδαση (ή και τα δύο), ανάλογα του τι επιθυμείς.

c1

Το Πισσούρι είναι η επιλογή που αναφέρει το άρθρο για όσους θέλουν να «ξαπλώσουν σε μια ιδιωτική παραλία, να μείνουν σε μια σουίτα, χωρίς να ενοχλούνται από κανέναν. Είναι ιδανικό για οικογένειες και ζευγάρια», και η Αγία Νάπα και η Λεμεσός για «όσους απολαμβάνουν μια βραδιά πίνοντας και χορεύοντας».  

 

2. Είναι πολύ πιο οικονομικός από παρόμοιους προορισμούς,  κάνοντάς το ευκολότερο να μουλιάσετε μέσα στη χλιδή όπως κάνετε και στη λιακάδα.

c2

Η Μύκονος, το Hvar στην Κροατία, η Ίος και οι Κανάριοι Νήσοι είναι μερικά από τα ανταγωνιστικά νησιά που παρέχουν παρόμοιες παραθαλάσσιες ευκολίες, αλλά με τρομαχτικά ποσά, αναφέρει το άρθρο. «Εάν ταξιδεύετε με τα παιδιά σας ή αν ακόμα ξεπληρώνεται το φοιτητικό σας δάνειο, μπορείτε πάλι να απολαύσετε το κυπριακό φαγητό, ποτό, και ιαματικά λουτρά χωρίς τσιμπημένες τιμές»

  

3. Στην υγειά της ασύγκριτης φιλοξενίας που πηγάζει από μέσα τους.

 

c3

Η αρθογράφος συνεχίζει λέγοντας πως στην τελική δεν είναι μόνο τα μέρη, αλλά οι άνθρωποι που κάνουν μια ταξιδιωτική εμπειρία αξέχαστη. Σύμφωνα με τα όσα έζησε στο νησί μας περιγράφει τους Κύπριους ως εξής: «Εκ φύσεως, η συμπεριφορά τους είναι παιχνιδιάρικη και ευγενική και ως λαός, σε γενικές γραμμές, έχουν ζωντανές προσωπικότητες, κάτι που μεταφράζεται σε εξαιρετικές υπηρεσίες. Στην Κύπρο, ο επαγγελματικός, αλλά ζεστός και αυθεντικός αλτρουϊσμός του κάθε ατόμου που γνώρισα, με έκανε να νιώσω ξεχωριστή, σαν βασίλισσα. λες και είμαι η καλύτερή τους φίλη». 

  

4. Σκληρή πρόσφατη πολιτική κουλτούρα και πλούσια ιστορία

c4
Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην κάνει μια σύντομη αναφορά στην ιστορία και στο Κυπριακό πρόβλημα: «Η Κυπριακή Δημοκρατία, είναι μια χώρα από μόνη της. Είναι όμως χωρισμένη μεταξύ της ανεξάρτητης Κύπρου και της τουρκοκρατούμενης περιοχής. Ήταν αποικία της Μεγάλης Βρετανίας μέχρι το 1960. Υπάρχουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι και η χώρα είναι διαμελισμένη, ενώ η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία». 

 

5. Θετικά vibes σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά – δεν είναι εύκολο να μην την αγαπήσεις.

c5

Ο πέμπτος λόγος που αναφέρει το άρθρο έχει να κάνει με το ότι κανείς δεν μπορεί να έχει κακή διάθεση όταν βρίσκεται σε ένα μέρος όπως η Κύπρος και αναφέρει μια σειρά από πράγματα που σου αλλάζουν τη διάθεση: «οι μπαρμαν χορεύουν τριγύρω, το προσωπικό του ξενοδοχείου ήταν πρόθυμο να δειπνήσει μαζί μας έτσι ώστε να έχουμε μια ειλικρινή συζήτηση για τις πολιτισμικές διαφορές, οι βουτιές στη θάλασσα την ώρα του ηλιοβασιλέματος, το μεσημεριανό γεύμα στο μοντέρνο boutique ξενοδοχείο με θέα τη θάλασσα και το καλύτερο μασάζ που είχα ποτέ (και έχω πάει και στην Ταϊλάνδη)».

 

Πηγή: like.com.cy

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending