fbpx

Ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών για τα αδέσποτα ζώα

Λεμεσός: Μια νέα εκστρατεία για τα αδέσποτα ζώα εγκαινιάζει ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών τις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του, σκοπός της προσπάθειας είναι κανένα ζώο να μην μείνει αβοήθητο και μόνο στο δρόμο και να του προσφερθεί στέγη, φαγητό και περίθαλψη, φιλοξενώντας το στο ειδικό καταφύγιο ζώων του Δήμου.

dog2

Η Υπηρεσία Αδέσποτων Ζώων του Δήμου (τηλ. 99202066) θα επισκέπτεται υποστατικά για να μελετήσει επιτόπου προβλήματα, να προβεί σε υποδείξεις στους κατόχους κατοικίδιων ζώων και ασφαλώς να ζητήσει από τους ιδιοκτήτες να εγγράψουν τα κατοικίδια τους και να τα μεταχειρίζονται σωστά και σύμφωνα με το νόμο. Στα πλαίσια αυτά θα περιοδεύει σε δρόμους και πάρκα και θα μοιράζουν σακουλάκια, φτυαράκια για συλλογή της αφόδευσης. Οι παραβάτες που θα επιτρέπουν στα κατοικίδια τους να αφοδεύσουν στους δρόμους και σε δημόσιους χώρους θα τιμωρούνται αυστηρά με εξώδικο πρόστιμο.

dog4

Ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών Γιώργος Τ. Γεωργίου, σε δηλώσεις του, ανέφερε τη σημασία που έχει οι πολίτες να ενημερωθούν και να εφαρμόζουν τον Περί Σκύλων Νόμο.
«Οι πολίτες έχουν και δικαιώματα, έχουν και ευθύνες. Δεν νομιμοποιείται κανένας να αφήνει τα ζώα του αδέσποτα, να τα κακομεταχειρίζεται, πολύ περισσότερο να επιτρέπει την αφόδευση σε δημόσιους χώρους. Είναι ζήτημα ευθύνης, υγείας και για το σκοπό αυτό θα εργαστούμε ώστε να συμβάλουμε σε περαιτέρω ευαισθητοποίηση των ανθρώπων, να δημιουργήσουμε συνθήκες αλληλοσεβασμού και ποιότητας ζωής», πρόσθεσε.

dog3

 

Πηγή: philenews.com

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending