fbpx

Neapolis: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κοντά Σου» από το YEAH

Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Η Ευρωπαϊκή  Ένωση Κοντά Σου» η ομάδα Υλοποίησης του προγράμματος “Young Europeans At Heart” (YEAH) σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου διοργάνωσαν τις 13 Μαίου 2014 Ανοιχτή Συζήτηση.

 

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν για την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον Γεώργιο Μαρκοπουλιώτη, επικεφαλή της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και από εκπροσώπους του προγράμματος YEAH, του Κυπριακού Οργανισμού Κέντρων Νεότητας και του Συμβουλίου Νεολαίας. Ο κ. Μαρκοπουλιώτης υπογράμμισε ότι η σημασία των εν λόγω ευρωεκλογών, έγκειται στο γεγονός ότι αποτελούν τις πρώτες εκλογές, στις οποίες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με βάση τη Συνθήκη της Λισαβόνας του 2009, αποκτά ενισχυμένες αρμοδιότητες και εξουσίες.Εν προκειμένω, είπε, ο νέος διορισμός για την κάλυψη της θέσης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί το 2014 ,θα βασιστεί στα αποτελέσματα των επερχόμενων εκλογών, κάτι που σημαίνει ότι η ψήφος μας, αποκτά τεράστια βαρύτητα και καθοριστική σημασία.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δρ. Ανδρέας Μολέκσης, Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου. Ο κ. Μολέσκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι  «Σας καλωσορίζουμε στο πιο νότιο και ανατολικό μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης και των αποφάσεων του Eurogroup είναι καταθλιπτικές. Σας καλωσορίζουμε στην επαρχία Πάφου, όπου η οργή των πολιτών είναι εντονότερη στην Κύπρο για τις ατυχείς ή και αλλοπρόσαλλες  αποφάσεις των Ευρωπαίων Εταίρων μας». Καταληκτικά πρόσθεσε ότι «Από όλους εμάς εξαρτάται ποιο μέλλον θα διαλέξει η Ευρώπη, κι’ αυτό θα πει συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία , κινητοποίηση όλων μας για μια μαζική εκλογική παρέμβαση. Το μέλλον της Ευρώπης περνά και μέσα από αυτές τις εκλογές για τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending