fbpx

Ο μικρός Τζέι και ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Σαμαράς

Ο μικρός Τζέι από τη Σκωτία είναι 11 χρονών. Πάσχει από το σύνδρομο Down και όπως καταλαβαίνετε, η ζωή της οικογένειάς του έχει προσαρμοστεί πάνω στις ανάγκες του. Σε καθημερινή βάση προσπαθούν να τον κάνουν να χαμογελά, χαρίζοντάς του όπως μπορούν όμορφες στιγμές. Ε λοιπόν, ο μικρός μας φίλος, φίλαθλος της Σέλτικ, έχει μια αδυναμία στον δικό μας, τον Γιώργο Σαμαρά. Ο διεθνής επιθετικός το καλοκαίρι του 2013 μόλις έμαθε για την περίπτωση του πιτσιρίκου, πήγε κοντά του και του έδωσε μεγάλη χαρά.

 

Πιο κάτω η συνέντευξη του μπαμπά του Τζέι από το Κυριακάτικο Έθνος των Αθηνών…

images

“Οπως ήδη θα γνωρίζετε, τον γιο μου τον λένε Τζέι και έχει το σύνδρομο Ντάουν. Είναι φανατικός θαυμαστής του Γιώργου Σαμαρά. Ισως και ο πιο φανατικός σε όλον τον κόσμο. Πρόκειται για τον αγαπημένο του παίχτη. Στην κυριολεξία, τον λατρεύει. Οι τοίχοι στο δωμάτιό του είναι καλυμμένοι με φωτογραφίες και αφίσες του Σαμ, ενώ κάθε, μα κάθε μέρα θα παρακολουθήσει DVD με τις καλύτερες στιγμές του ή θα ανοίξει το Ιντερνετ προκειμένου να τον απολαύσει.

Τον περασμένο Ιούλιο η Σέλτικ έδινε ένα ευρωπαϊκό ματς στο Μπέλφαστ εναντίον της Κλίφτονβιλ. Εμείς πήγαμε και στην προπόνηση της ομάδας για να συναντήσει ο Τζέι το ίνδαλμά του. Ηταν από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του. Ο Σαμ τον έβαλε να κάνει προπόνηση μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, τον είχε συνέχεια δίπλα του, ενώ τον πήρε μαζί και στο πούλμαν! Δεν μπορώ να περιγράψω τη χαρά που ένιωσε. Ο παίκτης που λάτρεψε ο Τζέι από την πρώτη στιγμή που πήγε στη Σέλτικ, τον έκανε κομμάτι της ομάδας.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που έχει κάνει ο Σαμαράς στον γιο μου. Σε όποιο ματς πήγαμε για να τον δει, πάντα του μιλούσε. Πάντα τον έπαιρνε αγκαλιά για να ανταλλάξει μερικά λόγια μαζί του. Πάντα του έδινε σημασία. Τα υλικά αγαθά δεν έχουν καμία σημασία όσο το ενδιαφέρον που έχει δείξει για τον Τζέι. Πραγματικά, του είμαστε ευγνώμονες και τον θεωρούμε οικογένειά μας. Οπου και αν πάει, σε όποια ομάδα και αν παίζει, εμείς θα τον υποστηρίζουμε. Και φυσικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο όλοι θα είμαστε με την Ελλάδα!

O Σαμαράς πάντα τον συμβουλεύει. Ομως αυτό που έχει κρατήσει περισσότερο είναι να έχει πίστη στον εαυτό του και να ακολουθεί τα όνειρά του. Ο Σαμαράς είναι σπουδαίος.Αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον γιο μου και τον ευχαριστούμε πολύ. Μάλιστα του έχουμε δώσει και μια κούπα με το σήμα της ιστοσελίδας που έχουμε δημιουργήσει για παιδιά με σύνδρομο Ντάουν.

We-neeed-your-help

Ο Τζέι δεν γνωρίζει ακόμα ότι ο Σαμαράς θα φύγει από τη Σέλτικ. Κανείς δεν του το έχει πει ακόμα. Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς θα του το ανακοινώσουμε. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση που πρέπει να διαχειριστούμε, αφού δεν είναι σε θέση να το αντιμετωπίσει. Σίγουρα θα ξεσπάσει σε κλάματα. Πραγματικά, μας περιμένουν πολύ δύσκολες μέρες.

Για να σας δώσω να καταλάβετε το μέγεθος του θαυμασμού του για τον Σαμαρά, δεν μπορεί να φάει το φαγητό του εάν δεν ακούσει μια ιστορία γι’ αυτόν. Αν δεν του πούμε για τα κατορθώματά του και τα γκολ που σημειώνει, δεν πρόκειται να καθίσει στο τραπέζι για να φάει μαζί μας Το ίδιο συμβαίνει και το βράδυ πριν πέσει για ύπνο. Τα παραμύθια πρέπει να έχουν κεντρικό ήρωα τον Σαμ. Και κάθε βράδυ προσπαθούμε μαζί με τη μαμά του να επινοήσουμε διαφορετικές ιστορίες. Και φυσικά κοιμάται φορώντας τη φανέλα με το όνομα του Σαμαρά. Την έχει σε όλα τα χρώματα! Σε πράσινο-άσπρο, σε κίτρινο και σε μαύρο! Το εννέα έγινε ο αγαπημένος του αριθμός εξαιτίας του”….

Ένα μεγάλο μπράβο στο Γιώργο Σαμαρά, ας ελπίσουμε να μην ξεχάσει το μικρό του φίλο και να συνεχίσει να επικοινωνεί μαζί του…

 

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending