fbpx

CUT: Πρωτιά του GET Lab σε διαγωνισμό της Microsoft

Το GET Lab ερευνητικό εργαστήριο του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, κέρδισε το Imagine Cup 2014, στην κατηγορία “Games”, στον τοπικό τελικό, ο οποίος διεξήχθη στις 28 Απριλίου 2014. Το Imagine Cup είναι ένας παγκόσμιος φοιτητικός διαγωνισμός σε θέματα τεχνολογίας. Βρίσκεται κάτω από την αιγίδα της Microsoft και διοργανώνεται σε πάνω από 80 χώρες.

Το GET Lab συμμετείχε στο διαγωνισμό με δύο ομάδες. Η ομάδα “Dive” της Κάλιας Αριστείδου, η  οποία είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια και ερευνήτρια στο εργαστήριο, ήταν και η νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού. Ο προσομοιωτής κατάδυσης βρίσκεται στην πρότυπη φάση, και αποσκοπεί στο να αποτελέσει εργαλείο προβολής του ναυαγίου Ζηνοβία και οργάνωσης καταδύσεων, και εκπαίδευσης.  Στον προσομοιωτή μπορεί κάποιος να πραγματοποιήσει μια εικονική κατάδυση στο ναυάγιο Ζηνοβία, να δει ένα μέρος από την θαλάσσια ζωή που απαντάται στο ναυάγιο, ενώ μέσω ενός υλοποιημένου αλγόριθμου που βασίζεται στην κλασσική θεωρία αποσυμπίεσης, μπορεί να γνωρίζει το χρονικό επιτρεπόμενο όριο παραμονής του σε συγκεκριμένο βάθος. Παράλληλα, ο χρήστης μπορεί να εκπαιδεύεται σχετικά με την αυτόνομη κατάδυση και να εξελίσσεται ξεκλειδώνοντας διαφορετικές λειτουργίες του προσομοιωτή.

Η ομάδα “i.3.T” των μεταπτυχιακών φοιτητών, Χρίστου Κυρλιτσιά και Χριστίνας Παπαδοπούλου συμμετείχε στο διαγωνισμό κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Το i.3.T είναι μία 2.5D πλατφόρμα παιχνιδιού, η οποία έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε να χρησιμοποιείται με διάφορες μεθόδους αλληλεπίδρασης. Συγκεκριμένα το παιχνίδι λειτουργεί με τη χρήση πληκτρολογίου, joystick, kinect, καθώς και με οθόνη αφής σε φορητές συσκευές android.

Οι ομάδες ήταν στελεχωμένες από μεταπτυχιακούς φοιτητές του Διαπανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Ηλεκτρονικών παιγνιδιών και διαδραστικών Τεχνολογιών” (MSc in Computer Games and Interactive Technologies). Επιστημονική σύμβουλος των ομάδων ήταν η λέκτορας  Δρ. Δέσποινα Μιχαήλ, συντονίστρια του GET Lab και του μεταπτυχιακού προγράμματος.

H νικήτρια ομάδα “Dive”, θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην επόμενη φάση του παγκόσμιου διαγωνισμού του Imagine Cup 2014 και θα διαγωνιστεί με τους νικητές άλλων χωρών, οι οποίοι λαμβάνουν μέρος στο διαγωνισμό.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending