fbpx

5 δημιουργικές συνήθειες για τον ελεύθερο σου χρόνο το καλοκαίρι

Μια ανάσα μας χωρίζει από την αγαπημένη –κατά πολλούς– εποχή του χρόνου. Αγαπημένη αλλά και γεμάτη με αρκετό ελεύθερο χρόνο. Μιας και έχει βγει η πίστη μας στο διάβασμα, καιρός είναι να ασχοληθούμε και με κάτι πιο δημιουργικό, παρά να κάνουμε τον καναπέ ένα με το σώμα μας! Τι μπορείς να κάνεις;

 

1. Βρες 1 hobby που θα σου αποσπά τουλάχιστον 1-2 ώρες κάθε μέρα

Αυτό μπορεί να είναι η φωτογραφία (στη μορφή της τέχνης και όχι τη selfίτιδα). Μπορεί να είναι η γυμναστική ή ένα νέο σπορ. Για καλή σου τύχη, όλα μπορούν να συνδυαστούν με μια εξόρμηση στην παραλία. Έτσι όπως κάθεσαι χαλαρός και ωραίος, βγάζεις λίγες φωτογραφίες απ’ ό,τι βλέπεις γύρω σου, παίζεις ρακέτες ή volley με τους φίλους σου και ρίχνεις και 1 μακροβούτι. Δες πόσα μπορείς να κάνεις, αντί απλά να ξαπλώνεις κάτω από την ομπρέλα σου!

 

2. Ψάξε για part-time δουλειά

Ok, θα μου πεις διάβαζα/δούλευα ολόκληρη τη χρονιά για να μου πεις να συνεχίσω να δουλεύω και στις διακοπές; Μα, αυτό είναι το θέμα της part-time δουλειάς. Δεν θα σου τρώει όλο το χρόνο σου, θα αμείβεσαι για τον κόπο σου, θα ξοδεύεις τα λεφτά στις διακοπές και η ιστορία επαναλαμβάνεται. Δεν σου λέω να πας να χτίζεις σπίτια κάτω από 40 βαθμούς, αλλά όλο και κάτι μπορείς να βρεις, ειδικά σε παραλιακά θέρετρα και στέκια. Ας μην αναφερθώ στους/στις τουρίστες/τριες που θα περνούν από μπροστά σου!

 

3. Οργάνωσε το μέλλον σου με έγκαιρο ψάξιμο

Είτε σκέφτεσαι να συνεχίσεις τις σπουδές σου, είτε να αρχίσεις μεταπτυχιακό, είτε να ψάξεις για δουλειά, μη το αφήσεις τελευταία στιγμή! Θα πανικοβληθείς, θα πάρεις επιπόλαιες αποφάσεις και θα το μετανιώσεις που δεν το αξιοποίησες πιο έγκαιρα. Μία ώρα την ημέρα παρά τίποτα, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

 

4. Κάνε reunion με όσους φίλους και γνωστούς έχεις χαθεί

Όλοι νομίζω είναι γνώριμοι με αυτή την κατάσταση. Σε σημείο που έχεις να δεις συγγενείς από τα περασμένα Χριστούγεννα, μαζί με όσους αντίστοιχους συγγενείς έλειπαν στο εξωτερικό. Ή ακόμη χειρότερα, να θέλεις να κανονίσεις με φίλους σου που απομακρύνθηκες λόγω διπλωματικής και εργασιών και να μη θυμάσαι την τελευταία φορά που τα είπατε. Εκμεταλλεύσου τις (καλοκαιρινές) διακοπές για όχι άλλες διακοπές!

 

5. Ερωτεύσου, φλέρταρε, πέρνα καλά!

Κρίμα δεν είναι αυτή την εποχή να μην εκμεταλλευτείς τη ζεστή ατμόσφαιρα, τα λιγότερα ρούχα και την ανεβασμένη διάθεση; Μη ζεις με δισταγμούς, μη σκέφτεσαι το μέλλον. Αν γνωρίσεις κάποιον/α που σε ελκύει και το αντίστροφο, απόλαυσε τη στιγμή όσο κρατήσει και μη σκεφτείς το μετά. Δεν είναι τυχαίο που το λένε Summer Romance!

 

Το καλοκαίρι είναι απαλλαγμένο από άγχος. Γι’ αυτό πήγαινε στο barάκι σου, πιες το Mochito σου και όλα τ’ άλλα θα έρθουν 🙂

Μπορείς να πάρεις κάποιες ιδέες ως ντόπιος τουρίστας στο άρθρο: Κύπρος: ο Μεσογειακός παράδεισος…!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending