fbpx

UCY: Στην 4η θέση μεταξύ 500 πανεπιστημίων των 13 νέων κρατών-μελών της ΕΕ

Στην τέταρτη θέση ανάμεσα σε πέραν των 500 Πανεπιστημίων που βρίσκονται στα 13 νέα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής  Ένωσης τοποθετείται το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε σχέση με τον όγκο συμμετοχής του σε ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ, κατά την προγραμματική περίοδο 2007-2013. Τα αποτελέσματα έχουν παρουσιαστεί πρόσφατα από το έργο MIRRIS που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (www.mirris.eu,http://www.ucy.ac.cy/research/el/research-innovation).

Παρόμοια θετικά αποτελέσματα εμφανίζονται και στα πρόσφατα αποτελέσματα του έργου U-MUTLIRANK που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και τα οποία μεταξύ άλλων κατατάσσουν το Πανεπιστήμιο Κύπρου στη βαθμολογία 1 (καλύτερη δυνατή θέση) για την επιτυχία του στην εξασφάλιση εξωτερικής χρηματοδότησης .

Τα τελευταία χρόνια, το ακαδημαϊκό ίδρυμα έχει εντείνει τις δράσεις του για προσέλκυση εξωτερικών χρηματοδοτήσεων, ενώ έχει προσλάβει πέραν των 500 νέων ερευνητών με κονδύλια που προέρχονται εξ΄ ολοκλήρου από εξωτερικές πηγές.

Όπως δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει ως στόχο να συμμετέχει ενεργά, τόσο ως συντονιστής, όσο και ως εταίρος σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία μεταφράζονται σε εισροή κεφαλαίων προς τον τόπο και συνεπώς η συμμετοχή αυτή συνεισφέρει ενεργά στην οικονομική άνθιση και την ευημερία της Κύπρου. Με  γνώμονα τη Γνώση, την Έρευνα και την Καινοτομία, το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει ήδη υποβάλει 61 ερευνητικές προτάσεις  για χρηματοδότηση στους 4 μόλις πρώτους μήνες του 2014.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου συνεχίζει δυναμικά την αναπτυξιακή του πορεία στοχεύοντας σε νέες και μεγαλύτερες επιτυχίες.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending