fbpx

Squash: Το άθλημα για απίστευτη καύση θερμίδων και λίπους!

Εσύ δεν το δοκίμασες ακόμη; Προσωπικά, έχει γίνει από τα αγαπημένα μου αθλήματα, εδώ και ένα χρόνο τώρα. Όχι μόνο επειδή είναι διασκεδαστικό, αλλά επειδή είναι και σύμμαχος στην καλή γυμναστική και φυσική κατάσταση! Πιο κάτω ακολουθούν βασικές λεπτομέρειες (με προσωπικό φωτογραφικό υλικό) που θα σε πείσουν κι εσένα να ξεκινήσεις να ασχολείσαι.

 

Τι είναι το Squash;

 

Στα ελληνικά τοιχοσφαίριση, έχει αρκετές ομοιότητες με το τέννις. Δύο (ή και 4) αντίπαλοι (άντρες ή γυναίκες), στέκονται δίπλα-δίπλα (όχι απέναντι), και προσπαθούν να αποκρούσουν με τις ρακέτες τους ένα μικρό στογγυλό μπαλάκι, το οποίο πρέπει να “χτυπήσει” στον απέναντι τους τοίχο. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τους τοίχους στο πλάι.

 

Μίλα μου με αριθμούς!

Γιατί Squash θα αναρωτιέσαι; Μιας και είσαι σε μια ηλικία που το σώμα και ο χαρακτήρας σου αλλάζουν από μέρα σε μέρα, λογικά δεν θα θέλεις να ασχολείσαι μόνο με κάτι κοινό όπως τρέξιμο ή κολύμπι. Δεν λέω, πολύ καλά κι αυτά, αλλά σύμφωνα με έρευνες, οι αριθμοί θα σε αφήσουν έκπληκτο/η. Για να ξέρεις:

  • Μισή ώρα Squash ισοδυναμεί με 500-600 θερμίδεςη πιο συμπυκνωμένη άσκηση που υπάρχει- και είναι εξαιρετικά διασκεδαστικό.
  • Με απλά μαθηματικά, σε μια ώρα squash μπορούν να καταναλωθούν μέχρι και 1000 θερμίδες, σημαντικά περισσότερες από άλλα αθλήματα.
  • Το περιοδικό Forbes το 2003, ανακήρυξε το squash το No 1 πιο υγιεινό άθλημα στον κόσμο (με βάσηΑντοχή της καρδιάς, μυϊκή δύναμη, μυϊκή αντοχή,  ευελιξία,  θερμίδες/λεπτά, και πιθανότητα τραυματισμού).
  • Συνδυάζει αερόβια άσκηση με ενδυνάμωση των μυών των ποδιών.

 

Πού μπορώ να το βρω και να ασχοληθώ με το είδος;

4 χρόνια φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, είχα την τύχη να αξιοποιώ όποτε επιθυμούσα τις αντίστοιχες εγκαταστάσεις του γηπέδου του Squash. Βασική προϋπόθεση είναι 1 εσωτερικό γήπεδο, με σχετικές ρακέτες και μπάλα (όχι πως δεν μπορείτε δηλαδή να βρείτε και 1 λείο τοίχο και να γίνετε δημιουργικοί!).
Χρήσιμες ιστοσελίδες και τηλέφωνα:

 

Γιατί θα μου αρέσει;

Αν είσαι λάτρης των καινούριων και διασκεδαστικών εμπειριών, αυτή είναι μια που σου συστήνω ανεπιφύλακτα. Όχι μόνο καις θερμίδες, αλλά:

  • εκτονώνεσαι
  • τρέχεις γύρω-γύρω από μια μπάλα
  • θες να νικήσεις τον αντίπαλο σου
  • εκνευρίζεσαι
  • ΓΕΛΑΣ!

Προσοχή όμως σε απότομες κινήσεις και κάνε καλή εκγύμναση προηγουμένως (όπως εξάλλου με όλα τα αθλήματα).

Και μετά το τέλος του αγώνα, μία θριαμβευτική νίκη και συνεχόμενο τρέξιμο και ένταση, μία νύστα-κούραση θα κάνει αισθητή την παρουσία της… Enjoy it όμως! Πραγματικά αξίζει!

Μιας και οι εξετάσεις τελειώσαν, εκτός από αθλήματα και γυμναστική δες τι άλλο μπορείς να κάνεις: 22 πράγματα που πρέπει να κάνετε μετά τις εξετάσεις

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending