fbpx

Πώς να είσαι η ψυχή της παρέας, με ελάχιστη προσπάθεια!

Έχετε βγει με παρέα (με τη δική σας ή μια άγνωστη), ειδικά τώρα που μπήκε το καλοκαιράκι .. Πολλές στιγμές αμήχανες, χωρίς να μιλά κάποιος και μόλις έχεις ρίξει την πιο χαζή ατάκα που θα μπορούσες να ξεστομίσεις. Πες το λόγω αμηχανίας, λόγω βαρεμάρας ή απλά χωρίς επεξεργασία, έχουν μείνει όλοι να σε κοιτάνε για το πώς θα συνεχίσεις. Τελικά, το να διασκεδάσεις τους άλλους μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολο απ’ ότι νομίζεις!

 

1. Πες το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σου, με το ανάλογο ύφος

Είτε πρόκειται για την άχρηστη πληροφορία της ημέρας, είτε για τον τελευταίο ποδοσφαιρικό αγώνα που είδες, το παν βρίσκεται στο ύφος. Προσπάθησε να το “γεμίσεις” με μία δόση χιούμορ, με διαφορετικό τόνο φωνής… Γενικά βάλε τη φαντασία σου. Μη μιλάς στους φίλους σου σαν να αφηγείσαι ειδήσεις. Βγάλε τον ηθοποιό που κρύβεται μέσα σου!

 

2. Αστείεψε τα μέλη της παρέας με κάτι που δεν μπορούσε να μη σχολιαστεί

Έπεσε ποτήρι στο πάτωμα, ο σερβιτόρος δεν σας βλέπει για παραγγελίες, έριξες εσύ ή άλλος τον καφέ στο τραπέζι.. Συμβαίνουν αυτά (και άλλα τόσα). Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία και αστείεψε το γεγονός της στιγμής. Κάνε επανάληψη 1-2 φορές και με διαφορετικό τρόπο (βλέπε προηγούμενο σημείο). Τουλάχιστον έτσι μπορείς να “σπάσεις τον πάγο”. Προσοχή: ΟΧΙ τα νεύρα των άλλων!

3. Γύρισε το στις αγγλικές μεταφράσεις (και όχι μόνο)

Τζάμπα κάναμε τόσες γλώσσες στο σχολείο και πανεπιστήμιο; Ευκαιρία να τις εκμεταλλευτείς και να σκορπίσεις γέλιο δίπλα σου. Πάρε ρόλο μεταφραστή και κάνε παρεμβάσεις στις συζητήσεις τις παρέας, επαναλαμβάνοντας ό,τι έχει ειπωθεί, μεταφρασμένο. Π.χ. είδες εκείνο το βίντεο στο facebook με τον τάδε; = have you seen that video on facebook with..? Το πιο αστείο όμως θα είναι ΠΑΛΙ το ανάλογο ύφος. Δηλαδή:

  • Προφορά (είτε πολύ καλή είτε χάλια)
  • Επανάληψη προτάσεων αμέσως μόλις ειπωθούν
  • Σοβαρό ύφος χωρίς γέλια

4. Μη ξεχνάς τα όρια και υπερηφανεύσου για τους φίλους σου!

Κάνε τους να νιώσουν ξεχωριστοί! Λογικό είναι πως θα τους κάνεις χώμα (εξάλλου γι’ αυτό είναι ακόμη φίλοι σου) αλλά μη ξεπεράσεις και τα όρια. Αν υπάρχουν άγνωστοι στην παρέα, πες τους όλα όσα αξίζει να μάθουν για τους φίλους σου. Γίνε σαν ένας ατζέντης μοντέλου και δείξε τα θετικά. Πίστεψέ με, θα γυρίσει και σε ‘σένα ο τροχός και θα σου ανταποδώσουν τη χάρη.

Αν ακολουθήσεις τα πιο πάνω, η επιτυχία είναι σίγουρη. Τουλάχιστον θα είσαι ένα άτομο που θα θυμούνται όλοι και θα θέλουν να το έχουν σαν μέλος της παρέας τους. Good luck! 🙂

(Αφιερωμένο στο φίλο μου Αν. Αρ. 😉 )

Μη ξεχάσεις να διαβάσεις και το σχετικό άρθρο: Οι 6 τύποι φίλων που όλοι (πρέπει να) έχουμε στην παρέα μας

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending