fbpx

Καλοκαίρι και ζώα – Βοηθήστε τα κατοικίδια σας και τα αδέσποτα

Κάποιοι από εμάς σκέφτονται τα ζώα (σκυλάκια, γατάκια κυρίως) όλο τον χρόνο, κάθε μέρα, κάθε ώρα και λεπτό. Σκεφτόμαστε πώς να τα βοηθήσουμε, πώς να τα σώσουμε, τι να κάνουμε για να ζήσουν και αυτά μια καλύτερη ζωή. Κάποιοι άλλοι όμως δεν συμμερίζονται τις σκέψεις και ανησυχίες μας. Δικαίωμα τους, αλλά μόνο μέχρι εκεί που δεν κάνουν το αντίθετο. Αν φτάνουν στο σημείο να κακοποιούν, να σκοτώνουν ή ακόμα και να αδιαφορούν για μένα προσωπικά παύει να είναι δικαίωμα τους! Τα έχω ξαναπεί αυτά και είναι και αυτονόητα για όσους φυσικά έχουν αρκετή νοημοσύνη, αλλά αυτή την φορά έχω να πω κάτι διαφορετικό.

Γι’αυτούς που νοιάζονται έστω και λίγο, θέλω να δώσω μερικές συμβουλές για τα ζωάκια μας, τώρα που μπήκε το καλοκαίρι και αρχίζουν οι ζέστες.

 

 

 

1) Για τα κατοικίδια μας και τους σκύλους μας συγκεκριμένα, καλό θα ήταν να τους βοηθούμε όπως μπορούμε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

dog-days-of-summer

SAM_0123

–          Όταν η ζέστη είναι ανυπόφορη για εμάς, φανταστείτε πώς νιώ
θουν οι σκύλοι που έχουν και τρίχωμα. Γι’αυτό μπορούμε τις ώρες που ζεσταινόμαστε πολύ να βρέχουμε τα σκυλάκια μας με το λάστιχο ή με νερό που το έχουμε βάλει σε δοχείο με σπρέϊ (για την δική μας ευκολία).

–          Ακόμα καλύτερα θα ήταν να παίρνουμε τα σκυλάκια μας στην παραλία μαζί μας. Και θα δροσιστούν και θα διασκεδάσουν (και εμείς φυσικά μαζί τους!). Εννοείται ότι θα τα πάρουμε σε παραλία που επιτρέπονται οι σκύλοι ή κάπου πιο ήσυχα,για να μην ενοχλήσουμε κανέναν.

 

2) Γενικά όταν θα παίρνετε τον σκύλο σας βόλτα, ή τελοσπάντων οπουδήποτε και τον έχετε στο αυτοκίνητο να θυμάστε πάντα:

heat-kills-dogs-350x262

–          ΠΟΤΕ δεν πρέπει να αφήνετε τον σκύλο σας μόνο του στο αυτοκίνητο κατά την διάρκεια της ημέρας! Ακόμα και με ανοιχτό το παράθυρο η θερμοκρασία στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι είναι ανυπόφορη εώς θανατηφόρα! Ακόμα και αν θα λείψετε για λίγα λεπτά, είναι αρκετά για να δημιουργήθούν ασφυκτικές συνθήκες στο αυτοκίνητο! Γι’αυτό προσέχετε και μην είστε ανεύθυνοι!

 

 

3) Και τα αδέσποτα έχουν την ανάγκη μας και μπορούμε να τα βοηθήσουμε και αυτά το καλοκαίρι.

nero

–          Κάτι πολύ απλό που μπορείτε να κάνετε για τα αδέσποτα το καλοκαίρι, είναι να βάλετε έξω από την πόρτα σας, έξω από το γραφείο σας, οπουδήποτε τελοσπάντων, ένα μπολ  με κρύο νερό. Και τα αδέσποτα σκυλάκια και τα γατάκια που είναι πολύ περισσότερα στην Κύπρο, έχουν μεγάλη ανάγκη από νερό το καλοκαίρι. Τοποθετήστε το μπολ σε ένα σκιερό μέρος,και αν μπορείτε αλλάζετε το νερό συχνά ή βάλτε κι άλλο αν το πιουν όλο.

 

reasons-why-dogs-drink-excessive-amounts-of-water-52666d8ff0894

 

Αν ακολουθήσετε αυτά τα μικρά tips θα βοηθήσετε τα κατοικίδια σας αλλά και τα αδέσποτα, όσο δεν φαντάζεστε!

Κάντε λοιπόν το καλοκαίρι τους ευχάριστο, μπορείτε!  🙂 

Thank-you

 

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending