fbpx

Frederick: Έναρξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ενεργειακούς ελεγκτές

Το Πανεπιστήμιο Frederick ανακοινώνει την έναρξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εγκριμένων από την Υπηρεσία Ενέργειας, για την κατάρτιση ενεργειακών ελεγκτών με σκοπό την εγγραφή τους στο μητρώο ενεργειακών ελεγκτών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μηχανικούς, μέλη του ΕΤΕΚ, όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο μητρώο των ενεργειακών ελεγκτών και να πραγματοποιούν ενεργειακούς ελέγχους στην Κύπρο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή οποιουδήποτε φυσικού προσώπου στο μητρώο ενεργειακών ελέγχων είναι, πέραν της παρακολούθησης των εγκεκριμένων σεμιναρίων και η επιτυχία σε εξετάσεις τις οποίες θα διοργανώσει το Πανεπιστήμιο Frederick, ως εγκεκριμένο από την Υπηρεσία Ενέργειας εξεταστικό κέντρο. Απαραίτητη είναι επίσης η εμπειρία όπως καθορίζεται από τη σχετική νομοθεσία.

Τα προσφερόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα αφορούν στις κατηγορίες Α (ενεργειακοί έλεγχοι σε κτήρια), Β (ενεργειακοί έλεγχοι σε βιομηχανίες) καθώς και σε συνδυασμό των δύο κατηγοριών.

Η διάρκεια, το κόστος συμμετοχής (το οποίο δεν υπόκειται σε ΦΠΑ) και το κόστος εξέτασης των προ-σφερομένων προγραμμάτων παρατίθενται στον ακόλουθο πίνακα:

 Κατηγορία

Διάρκεια

Κόστος Συμμετοχής

Κόστος εξέτασης

Α: Ενεργειακοί έλεγχοι σε κτήρια

86 ώρες

700 €

80 € συμπ. ΦΠΑ

Β: Ενεργειακοί έλεγχοι σε βιομηχανίες

94 ώρες

900 €

80 € συμπ. ΦΠΑ

Α και Β: Ενεργειακοί έλεγχοι σε κτήρια και βιομηχανίες

120 ώρες

1,200 €

160 € συμπ. ΦΠΑ

Οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση στον αναγκαίο εξοπλισμό της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Frederick, καθώς επίσης και στο σύστημα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης (e-learning) του Πανεπιστημίου για πρόσβαση σε όλες τις απαραίτητες σημειώσεις και διδακτικά συγγράμματα του Πανεπιστημίου χωρίς κάποια επιπρόσθετη χρέωση.

Εκπαιδευτές στο πρόγραμμα είναι οι ακόλουθοι:

1. Δρ. Άγις Παπαδόπουλος, Καθηγητής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

2. κ. Αθανάσιος Μανωλούδης, Μελετητής, Πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού, MSc- Ενεργειακός Ελεγκτής

3. κ. Κώστας Καρυοφύλλης, Μελετητής, Πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Μεταπτ.- Διοίκ. Επιχειρήσεων

Χώρος πραγματοποίησης προγράμματος: Εργαστήρια και εγκαταστάσεις της πολυτεχνικής σχολής Frederick Λευκωσία με δυνατότητα παρακολούθησης του θεωρητικού μέρους του προγράμματος μέσω τηλεδιασκέψεων από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΠανεπιστημίουFrederick στη Λεμεσό.

Ημερομηνία έναρξης προγραμμάτων: 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ημερομηνία πραγματοποίησης εξετάσεων: 6 Δεκεμβρίου 2014

Περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τα αναλυτικά εκπαιδευτικά προγράμματα, τις υποδομές και τον εξοπλισμό, τους εκπαιδευτές, καθώς επίσης και για τη συμπλήρωση έντυπου εγγραφής, υπάρχουν διαθέσιμες στην ακόλουθη ιστοσελίδα: http://www.frederick.ac.cy/training/energy-audits/

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στον Δρα Νικόλα Χριστοφίδη (n.christofides@frederick.ac.cy, τηλ: 22394394 ext. 46108) ή στη γραμματεία του Πανεπιστημίου Frederick (22394394).

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending