fbpx

UCY: Βραβεία του Ιδρύματος «Εύης Σοφιανού» σε άριστους φοιτητές

Τη Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 απονεμήθηκαν τα βραβεία του Ιδρύματος «Εύης Σοφιανού» συνολικής αξίας €7.500 σε άριστους, σε επιδόσεις και ήθος, φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τη λιτή τελετή απονομής χαιρέτισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο οποίος συνεχάρη τους διακριθέντες φοιτητές και ευχαρίστησε την οικογένεια και το Ίδρυμα Εύης Σοφιανού για τη στήριξή τους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ειδικά στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που διέρχεται ο τόπος. Σημείωσε δε χαρακτηριστικά ότι το βραβείο του Ιδρύματος Εύης Σοφιανού έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τους νέους και για τους φοιτητές που βραβεύονται. Η Εύη Σοφιανού, όπως είπε, «έφυγε νωρίς, στα 26 της χρόνια, ωστόσο παρά το νεαρό της ηλικίας της, η μνήμη της παραμένει άσβεστη σε όσους τη γνώρισαν, καθώς ήταν παράδειγμα ανθρώπου δημιουργικού και αφοσιωμένου στην αριστεία. Ανθρώπου που αντιμετώπισε τη ζωή με αισιοδοξία και δύναμη».

Στο χαιρετισμό του ο πατέρας της Εύης Σοφιανού, κ. Χρυσόστομος Σοφιανός, επικεντρώθηκε στις αρετές και τα χαρίσματα της Εύης, προτρέποντας τους νέους να στηριχτούν στις δυνάμεις και στα ταλέντα τους. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι όσοι τη γνώρισαν χαρακτήρισαν το θάνατό της ως μεγάλη ακαδημαϊκή και ανθρώπινη απώλεια. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο του Cambridge, για να τιμήσει την προσφορά της καθιέρωσε το ετήσιο βραβείο Εύη Σοφιανού στα οικονομικά για τον καλύτερο φοιτητή στον τομέα αυτό.

Οι πέντε  φοιτητές, οι οποίοι έλαβαν το βραβείο του Iδρύματος «Εύης Σοφιανού», ύψους €1.500 έκαστο, είναι οι:

Αντρέας Γεωργίου, τεταρτοετής φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Λάζαρος Κουτσουρομάλλης, τριτοετής φοιτητής του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής, Ευθύμιος Κωνσταντίνου, τριτοετής φοιτητής του Τμήματος Κλασικών Σπουδών, Ραφαέλλα Χαραλάμπους, δευτεροετής φοιτήτρια του Τμήματος Αγγλικών Σπουδών και Μάριος Χατζηαντώνης, τεταρτοετής φοιτητής του Τμήματος Φυσικής.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending