fbpx

UCY: Προκήρυξη τρίτου «Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών Τηλέμαχος Κάνθος 2014»

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ίδρυμα Τηλέμαχος Κάνθος προκηρύσσουν τον τρίτο «Διαγωνισμό Εικαστικών Τεχνών Τηλέμαχος Κάνθος 2014» ο Διαγωνισμός περιλαμβάνει τις θεματικές της ζωγραφικής και της χαρακτικής.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η προώθηση της καλλιτεχνικής και δημιουργικής έκφρασης σε ελεύθερη θεματολογία και η ενίσχυση των δεσμών των Κυπρίων δημιουργών με τον διεθνή πνευματικό και καλλιτεχνικό χώρο, ιδιαίτερα τον ευρωπαϊκό.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται ανά διετία και περιλαμβάνει διαφορετικές εκφάνσεις των εικαστικών τεχνών, όπως ζωγραφική, χαρακτική, σχέδιο και εικονογράφηση (illustration).

Στο διαγωνισμό μπορούν να μετάσχουν δημιουργοί άνω των 16 ετών, υπήκοοι της Κυπριακής Δημοκρατίας ή και άτομα άλλης υπηκοότητας, μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου.

Θα απονεμηθούν δύο βραβεία ύψους €1.000  για τον νικητή του θέματος της ζωγραφικής και €1.000 για τον νικητή του θέματος της  χαρακτικής. Επίσης, θα απονεμηθεί ειδικό βραβείο ύψους €500 για νεαρούς καλλιτέχνες ηλικίας 16 – 18 ετών. Ακόμη θα απονεμηθούν έπαινοι. Τα βραβεία θα απονείμει κριτική επιτροπή από μελετητές των τεχνών και καταξιωμένους καλλιτέχνες. Τα έργα που θα βραβευθούν μαζί με άλλα επιλεγμένα θα εκτεθούν στο Κέντρο Τεχνών Τηλέμαχου Κάνθου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν τους όρους του διαγωνισμού:

Τα έργα τέχνης που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει να παραδοθούν μεταξύ 3-4 Νοεμβρίου 2014 στηv ακόλουθη διεύθυνση: Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων (Αίθ. 010 , Κτήριο 7) Πανεπιστημιούπολη, Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, 2109, Λευκωσία.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending