fbpx

Ατάκες που ΔΕΝ πρέπει να (ξανα)πείς στο αντίθετο φύλο!

Είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα, σίγουρα έχεις δοκιμάσει την τύχη σου σε ραντεβού, σχέσεις, φιλίες με το αντίθετο φύλο. Υπάρχουν όμως συγκεκριμένες ατάκες που έχουν ειπωθεί (χιλιοειπωθεί κατ’ ακρίβειαν) που όποια μορφή σχέσης κι αν έχεις αναπτύξει με τον άλλον, έχεις κουραστεί να ακούς. Ποιες είναι αυτές;

 

1. “Είσαι πολύ καλός/ή, ΑΛΛΑ…”

you_are_a_perfect_guy_5595

Μία φράση που και τα 2 φύλα είναι γνώριμα και έχουν ανταλλάξει άπειρες φορές. Ίσως είναι η αμηχανία της στιγμής, πώς δηλαδή να “αποχαιρετήσεις” τον άλλον, πώς να του δείξεις ότι δεν περνούσες άσκοπα το χρόνο σου μαζί του/της. Ίσως απλά είναι μια καθιερωμένη ατάκα, έτοιμη στο συρτάρι μαζί με τις υπόλοιπες.
Πιθανές συνέχειες:

  • αλλά φταίω εγώ.
  • αλλά δεν κάνεις για ‘μένα.
  • αλλά θέλω το χώρο/χρόνο μου.
  • αλλά μέχρι εδώ ήταν.

 

2. “Όλο αυτό έχει καταντήσει ρουτίνα και συνήθεια”

83113493

Συνηθισμένη φράση που όλοι ανταλλάζουν μεταξύ τους, αν εννοούν: “Σε βαρέθηκα, έχω βρει καλύτερο/η, θέλω να διασκεδάζω μόνος/η πλέον“. Σημείωση: Οι φίλοι και η οικογένεια είναι επίσης μια ρουτίνα και συνήθεια. Εξαρτάται πώς χειρίζεται ο καθένας τις ρουτίνες του και πόσο αφήνει να τον/την επηρεάσουν στην καθημερινότητά του. Να θυμάσαι πως είναι στο χέρι σου να θέσεις πώς θα είναι η ρουτίνα σου. Τίποτα δεν έρχεται έτοιμο και προκαθορισμένο.

 

3. “Δεν θα βρω καλύτερο/η στο μέλλον”

images

Αυτή η ατάκα συνήθως μοιράζεται με την παρέα και τους φίλους, του εν λόγω πληγωμένου κάθε φορά. Τραγικό γεγονός αποτελεί το ότι ακούμε καθημερινά αυτή τη φράση από άτομα ηλικιών 20-24 κατά μέσο όρο, που έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους να ψάξουν, να περάσουν καλά και ξαναερωτευτούν. Τα πισω-γυρίσματα σε παλιές σχέσεις και ανθρώπους που δεν είναι πλέον στο παρών σου, δεν αξίζουν. Ειδικά αν η δικαιολογία είναι το ότι δεν μπορείς να βρεις καλύτερο/η. Ναι μπορείς!

 

4. “Θέλω να μείνουμε φίλοι, και να μη χαθούμε”

Capture

Η πρώτη ατάκα που βρίσκεται στο “συρτάρι” των έτοιμων φράσεων αποχαιρετισμού. Είτε πρόκειται για χωρισμό, είτε για γνωριμίες που δεν έχουν πετύχει, και τα 2 φύλα είναι πολύ άνετα στο να την αναφέρουν χωρίς αμηχανία και δισταγμό. Το “Friend zone” είναι η καταλληλότερη φράση, με τον 1 από τους 2 να νιώθει (ίσως) κάτι περισσότερο από τον άλλο. Προσωπικά, θεωρώ πως δύο άνθρωποι που ΔΕΝ έχουν γνωριστεί ως φίλοι στην αρχή, αλλά σαν κάτι διαφορετικό, είναι πολύ δύσκολο μέχρι ακατόρθωτο να δουν το αντίθετο φύλο φιλικά. Ok, είναι λογικό πως δεν θέλεις να μείνεις εχθρός με τον άλλο, αλλά η λέξη “φίλος” είναι τεράστια, και δεν μπορείς να τη λες απλά για να την πεις.

 

5. “Θέλω να νιώθεις άνετα και να μου λες τα πάντα, άσχετα με το ό,τι κι αν έγινε μεταξύ μας”

ShowImage

Εδώ παρουσιάζεται το πρόσωπο-άγιος/αγία, που δείχνει πως είναι άνετος/η με το τελικό αποτέλεσμα και με τις τύψεις του/της θέλει να επανορθώσει. Είσαι σίγουρος/η όμως πως θέλεις να μαθαίνεις τα νέα του άλλου, ανεξάρτητα με το περιεχόμενο; Δηλαδή θα νιώθεις άνετα να μάθεις πως έχει προχωρήσει στη ζωή του και είναι ευτυχισμένος/η με κάποιον άλλον/η; Ή θα νιώθεις άνετα αν μάθεις πως δεν θέλει να σε ξαναδεί επειδή εσύ έχεις προχωρήσει, σε σύντομο χρονικό διάστημα; Just saying.

 

6. “Δεν σου άξιζε, έπεσες πολύ έξω!”

171288425

Η επικρατέστερη ατάκα που θα ακούσεις από φίλους, σε στιγμές παρηγοριάς και όχι μόνο. Το αστείο της υπόθεσης είναι πως οι ίδιοι φίλοι είχαν εγκρίνει το πρόσωπο που έβγαινες ή ήσουν σε σχέση τα τελευταία χρόνια/μήνες. Και ξαφνικά, μόλις σε δουν να απογοητεύεσαι, ρίχνουν όσα αρνητικά είχαν σκεφτεί εξ αρχής, ώστε να σε παρηγορήσουν. Τελικά, πόσο έξω έχεις πέσει; Κι αν οι φίλοι σου σε στηρίζουν σε όλες σου τις αποφάσεις, γιατί δεν μπορούσαν να εκφέρουν την άποψή τους νωρίτερα; Thanks!

 

7. “Επειδή μου έχει ξανατύχει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, δεν θέλω να..”

7556bb1707066d59b91df05b21c5fc36f42dc67a7d843c622cac79f82177eb8a

Μόνο και μόνο από αυτή την πρόταση καταλαβαίνεις πως γίνονται γενικεύσεις και συγκρίσεις. Τόσο από άντρες όσο και από γυναίκες, όλοι έχουν στιγματιστεί από μία σχέση/γνωριμία. Είναι λογικό να το σκέφτονται στο πίσω μέρος του μυαλού τους σε κάθε νέο ξεκίνημα τους. Το χειρότερο όμως, είναι να συγκρίνεις ένα παλιό με ένα νέο περιστατικό. Με το ίδιο σκεπτικό, θα μπορούσες να μη δεχθείς μία πρόταση για μία νέα δουλειά, επειδή μπορεί να είναι όπως την προηγούμενη; Γιατί να μη δημιουργήσεις νέους κανόνες και συνθήκες αντί να κινείσαι συνεχώς στα προηγούμενα; Το παρελθόν είναι παρελθόν και το μέλλον είναι μέλλον. End of story.

 

Είναι λογικό στην ηλικία σου να θέλεις να ζήσεις τη ζωή σου, μακριά από πιέσεις και σκοτούρες. Μη ξεχνάς πως θα υπάρχουν άτομα που θα είναι πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου και κάποια άλλα που απλά έτυχε να έρθουν και να φύγουν. Γι’ αυτό ποτέ μη μετανιώσεις για κάτι που έκανες. Μόνο για κάτι που ΔΕΝ έκανες 😉

94f92d53c815ebd89f0c18ccaba8eefc

Και επειδή ξέρουμε ότι θα σε ενδιαφέρει σίγουρα, διάβασε επίσης και το άρθρο: Όλα όσα ΔΕΝ λένε τα 2 φύλα μεταξύ τους και αξίζει να ξέρεις!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending