fbpx

Τα αποτελέσματα του καλοκαιρινού μας γκάλοπ!

Η καλοκαιρινή έρευνα του StudentLife, έχει ολοκληρωθεί με νικήτρια την Κλεοπάτρα Χριστοδούλου η οποία θα πάει Πρωταρά!!

Το γκάλοπ μας αποτελείτο από δέκα ερωτήσεις και καταφέραμε να έχουμε απαντήσεις από 451 άτομα!

Ξεκινάμε με την πρώτη και πιο κρίσιμη ερώτηση. Αυτή φυσικά είναι το “Πόσοι από εμάς θα εργάζονται αυτό το καλοκαίρι;”  και πόσοι θα απολαμβάνουν την μαγεία του καλοκαιριού!

gkalop 5

Φαίνεται ότι για τους περισσότερους, το καλοκαίρι θα είναι μια σκέτη απόλαυση, αφού το 45% των ερωτηθέντων δεν θα εργάζεται. Αλλά και από την άλλη όσοι εργάζονται μια περίοδο του καλοκαιριού, θα μπορούν να είναι πιο «άνετοι» και έτσι εκτός του ότι θα τους λείπει η βαρεμάρα του καλοκαιριού, θα έχουν και λίγα χρήματα για να διασκεδάσουν πιο μετά! Τέλος, το 20% θα εργάζεται όλο το καλοκαίρι. Σε αυτούς το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι να μην εξαντλήσουν ακόμα την υπομονή τους γιατί είναι νωρίς. Πού ξέρουμε; Μπορεί να έχουν ήδη κλείσει τις διακοπές τους μέσα στους επόμενους μήνες, όταν θα υπάρχει ησυχία για να τις απολαύσουν κιόλας!!

Εκτός του ότι είναι καλοκαίρι και σχεδόν το 70%, θα προτιμούσε την “θάλασσα έναντι του βουνού” για το καλοκαίρι, το υπόλοιπο ποσοστό προτιμά συνδυασμό των δύο. Πιο συγκεκριμένα, το 31% επιλέγει να συνδυάζει την δροσιστική θάλασσα και το φρέσκο αέρα του βουνού. Το ίδιο συμβαίνει και στο “αν προτιμούν να κολυμπούν στη θάλασσα ή σε πισίνα”, οι περισσότεροι επιλέγουν τη θάλασσα, ασχέτως αν το 41% συνδυάζει και τα δύο.

gkalop 3

Από την 3η κιόλας ερώτηση, φαίνεται ότι η πλειοψηφία, θα μείνει εγχώρια για τις καλοκαιρινές διακοπές ή θα ταξιδέψει μέχρι την Ελλάδα. Να πιστέψω ότι μας νίκησε η αγάπη που έχουμε για την πατρίδα μας; Μας κτύπησε η κρίση; Ποιος ξέρει; Πάντως αν είσαι με καλή παρέα και έχεις την διάθεση να περάσεις καλά, τότε αυτό θα γίνει!

gkalop 2

Και ναι είναι γεγονός, οι περισσότεροι επέλεξαν την επαρχία Αμμοχώστου ως την καλύτερη για το καλοκαίρι. Γιατί μας έχει κολλήσει στο μυαλό ότι, αν δεν πας έστω και μια φορά Πρωταρά και Αγία Νάπα, τότε δεν καταλαμβάνεις τι εστί καλοκαιρινές διακοπές.

Από την άλλη δεν είναι λίγοι οι λάτρεις της Λεμεσού για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Βέβαια δεν τους αδικώ καθόλου, τώρα με τον εκσυγχρονισμό της Μαρίνας και της πόλης, η Λεμεσός είναι ο πλέον ιδανικός προορισμός.

Σε τρίτη μοίρα, έρχεται η Αγία Νάπα, η Λάρνακα, εννοώντας το Μακένζυ και τις ορεινές περιοχές.

Εγώ επιμένω όπου και αν πας, ότι και αν επιλέξεις το ίδιο καλά θα περάσεις αρκεί αν το θέλεις.

Πιο κάτω παραθέτουμε τα αποτελέσματα του γκάλοπ σχετικά με το “τι θέλουν να κάνουν οι ερωτούμενοι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού” και “ποιο είναι το αγαπημένο τους ρόφημα”. Στις δραστηριότητες των φοιτητών τα αποτελέσματα είναι κάπως αναμενόμενα, με πρώτη απάντηση να έρχεται η ηλιοθεραπεία και τελευταία το κάμπινγκ. Όσον αφορά τα ροφήματα, πρώτη απάντηση είναι τα κοκτέιλς και τελευταία τα milkshake. Να υποθέσω ότι μεγαλώσαμε και δεν μας δροσίζει πλέον ένα απλό κτυπημένο γάλα με γεύση.

gkalop 1

 

Από το γκάλοπ του studentlife φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ερώτηση με το “τι μας την δίνει στα νεύρα το καλοκαίρι στην παραλία”. Οι απαντήσεις είναι τόσο πραγματικές που διασκεδάζεις από την τραγικότητα! Οι απαντήσεις με ιεραρχική σειρά, όπως εσείς τις έχετε ψηφίσει είναι:

  1. Να ψάχνω για πάρκινγκ 2. Να ψάχνω για μια κενή ομπρέλα/ κρεβατάκι 3. Τα κουνούπια και τα έντομα 4. Να ψάχνω άδειο χώρο να στήσω την ομπρέλα μου 5. Να ακούω τον ήχο των ρακετών 6. Άλλο.

gkalop 4

Είναι φανταστικό το γεγονός ότι το 38% των φοιτητών μέσα στο καλοκαίρι θέλει να επιστρέψει στο πανεπιστήμιο, ενώ το 62% απολαμβάνει κανονικά το καλοκαίρι του!

Τέλος, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα αγαπημένα κομμάτια των ερωτηθέντων που θυμίζουν καλοκαίρι.

gkalop 6

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι έλαβαν μέρος στο γκάλοπ μας και να ευχηθούμε στην νικήτρια να έχει μια ευχάριστη διαμονή!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending