fbpx

10 πράγματα που χαρακτηρίζουν τον Κύπριο φοιτητή

Μια λίστα με τα 10 επικρατέστερα πράγματα που χαρακτηρίζουν τους φοιτητές από την Κύπρο:

 

1. Φραπέ

Φραπέ

Ο Κύπριος φοιτητής κυκλοφορεί πάντα με ένα φραπέ στο χέρι, το οποίο τον συνοδεύει σε όλους τους χώρους του πανεπιστημίου και ειδικά στην τάξη.

 

2. Πιλόττα ή Μπιρίμπα

Πιλόττα

Το αγαπημένα επιτραπέζια σπορ που χαρακτηρίζουν τον Κύπριο φοιτητή είναι φυσικά η πιλόττα και η μπιρίμπα. Ο Κύπριος φοιτητής περνάει περισσότερες ώρες στην καφετέρια του πανεπιστημίου παίζοντας πιλόττα ή μπιρίμπα παρά στη τάξη.

 

 

3. Κοπάνες

Κοπάνες

Ο Κύπριος φοιτητής είναι ο μεγαλύτερος φαν της επιλεκτικής φοίτησης και της κοπάνας. Χωρίς να ξεχνάει τις κοπάνες που έκανε στο λύκειο συνεχίζει να την κοπανάει από τα μαθήματα που ο ίδιος θεωρεί είτε πως η παρουσία του δεν είναι απαραίτητη, είτε λέγοντας πως θα καλύψει το κενό παίρνοντας σημειώσεις από άλλους είτε πολύ απλά επειδή βαριέται και βρίσκει καλύτερα πράγματα να κάνει.

 

4. Καλοπέραση

Καλοπέραση

Η καλοπέραση είναι λέξη κλειδί στο λεξιλόγιο ενός Κύπριου φοιτητή. Η φοιτητική ζωή θεωρείται από όλους τους φοιτητές η εποχή της καλοπέρασης και ο Κύπριος φοιτητής κάνει τα πάντα για να το αποδείξει.

 

5. Ατελείωτος ύπνος

Ατελίωτος ύπνος

Ο Κύπριος φοιτητής περνάει μεγάλο μέρος της ημέρας του στο κρεβάτι. Κοιμάται τόσο πολύ που οι φίλοι του πιο εύκολα θα πίστευαν πως βρίσκεται σε χειμερία νάρκη παρά πως έχει πάει απλά για ύπνο.

 

6. Έντονη νυχτερινή ζωή

Έντονη νυχτερινή ζωή

Οι νύχτες γίνονται μέρες στο ημερολόγιο ενός Κύπριου φοιτητή καθώς επιδιώκει συνεχώς την διασκέδαση. Του αρέσει να διασκεδάζει συνεχώς με φίλους είτε βρίσκεται σε μπαράκια, καφετέριες, άλλα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, πάρτι στην παραλία και όπου αλλού βρεθεί ανάλογα πάντα και με την εποχή.

 

7. Hangovers

Hangovers

Άλλο ένα χαρακτηριστικό του Κύπριου φοιτητή είναι τα αμέτρητα μεθύσια, τα ξενύχτια καθώς και ο τρομερός πονοκέφαλος του επόμενου πρωινού που τα ακολουθεί. Μάλιστα δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις που το πολύ αλκοόλ  τον κάνει να μην θυμάται απολύτως τίποτε από τα γεγονότα της προηγούμενης νύχτας. Όλα αυτά λοιπόν αποτελούν χαρακτηριστικά του γνωστού σε όλους μας hangover.

 

8. Τι θα φάμε σήμερα μαμά;

Τι θα φάμε σήμερα μαμά;

Το αιώνιο δίλημμα του Κύπριου φοιτητή είναι το φαγητό. Έχοντας εγκαταλείψει προσωρινά την οικογενειακή ζωή, ο Κύπριος φοιτητής εγκαταλείπει ταυτόχρονα και την κουζίνα της μαμάς. Καθημερινά, λοιπόν, ο φοιτητής πρέπει να αποφασίζει για το τι θα φάει. Στις περισσότερες των περιπτώσεων βέβαια η απάντηση είναι γνωστή σε όλους και ακούει στο όνομα delivery.

 

9. 5 λεπτά διάλειμμα

5 λεπτά διάλειμμα

“Ναι καλά” θα απαντούσε ο κάθε Κύπριος φοιτητής στο άκουσμα της πιο πάνω φράσης. Είναι αλήθεια πως όλοι μας έχουμε πει “ας κάνω 5 λεπτά διάλειμμα”. Είναι επίσης αλήθεια όμως πως τα 5 λεπτά από το διάβασμα μεταφράζονται σε ολόκληρες ώρες άσκοπης παρουσίας μας στο facebook, στο youtube, και γενικά σε ότι μας κρατάει έστω και για μια ακόμη στιγμή μακριά από τα βιβλία.

 

10. Αιώνιος φοιτητής

αιώνιος φοιτητής

Η φοιτητική ζωή είναι η αγαπημένη περίοδος της ζωής του Κύπριου φοιτητή, τόσο αγαπημένη που δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να την κάνει τρόπο ζωής. Όλοι μας έχουμε γνωρίσει τον αιώνιο φοιτητή. Είναι ο φοιτητής που δεν του καίγεται καρφί αν θα τελειώσει τις σπουδές του η όχι ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνει όλα τα καλά της φοιτητικής ζωής.

 

Ίσως σου φανεί ενδιαφέρον και το σχετικό άρθρο: Είσαι (normal) φοιτητής όταν…

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending