fbpx

UCY: Προκήρυξη υποτροφιών για το MASTER IN PETROLEUM ENGINEERING

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει την προκήρυξη αριθμού υποτροφιών για φοίτηση στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Μηχανικής Πετρελαίων (Master in Petroleum Engineering, https://www.ucy.ac.cy/petcy/en/) του Πανεπιστημίου Κύπρου για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

Οι υποτροφίες παρέχονται ως οικονομική στήριξη σε αριστούχους ή διακριθέντες φοιτητές σε κλάδους της Μηχανικής και των Θετικών Επιστημών που ενδιαφέρονται για μεταπτυχιακές σπουδές στο κλάδο της Μηχανικής Πετρελαίων/Φυσικού αερίου και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Οι υποτροφίες αφορούν ένα ακαδημαϊκό έτος (2014-15) και είναι για μερική ή ολική κάλυψη των διδάκτρων μέχρι ύψους €8.000,00 (οκτώ χιλιάδων ευρώ) έκαστη.

1. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Σύμφωνα με τις πρόνοιες, όρους και προϋποθέσεις για την παραχώρηση των υποτροφιών:

1.1 Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι αριστούχοι ή διακριθέντες απόφοιτοι σε ένα από τους κλάδους της Μηχανικής ή των Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο.

1.2 Οι υποψήφιοι θα πρέπει να εξασφαλίσουν θέση για φοίτηση στο πρόγραμμα Μάστερ στη Μηχανική Πετρελαίων (Master in Petroleum Engineering) του Πανεπιστημίου Κύπρου για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15. Υποψήφιοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση για εισδοχή στο πρόγραμμα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση εισαγωγής στο πρόγραμμα παράλληλα με την αίτηση
για υποτροφία (και τα δύο έντυπα επισυνάπτονται στο τέλος της ανακοίνωσης) .

1.3 Όσοι φοιτητές έχουν ήδη εξασφαλίσει οποιανδήποτε άλλη μεταπτυχιακή υποτροφία δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση ως υποψήφιοι.

2. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Η εξέταση των αιτήσεων και η επιλογή των υποψηφίων για τη χορήγηση των υποτροφιών θα γίνει από Επιτροπή η οποία απαρτίζεται από τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής και τα μέλη της Επιτροπής Υδρογονανθράκων της Σχολής καθώς και από εκπρόσωπο του δωρητή όπου απαιτείται.

2.1 Η Επιτροπή αφού εξετάσει όλες τις αιτήσεις, θα επιλέξει με βάση τα κριτήρια και τους όρους της παραχώρησης των υποτροφιών, υποψηφίους για τις υποτροφίες τους οποίους θα καλέσει σε προσωπική συνέντευξη ούτως ώστε να καταλήξει στους υποψήφιους ο οποίοι θα επιλεγούν για τη
χορήγηση των υποτροφιών

2.2 Σε περίπτωση υποβολής ελλιπών στοιχείων των υποβληθέντων αιτήσεων, η Επιτροπή δύναται να ζητήσει επιπρόσθετα στοιχεία από κάθε ενδιαφερόμενο αιτητή.

 

3. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

Οι προϋποθέσεις για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους και τα κριτήρια για τη χορήγηση των υποτροφιών που θα ληφθούν υπόψη για την παραχώρηση των υποτροφιών είναι ο βαθμός, η οποιαδήποτε άλλη σημαντική στον τομέα έκαστου υποψηφίου διάκριση και η οικονομική κατάσταση του υποψηφίου ως ακολούθως:

3.1 Γενικός Βαθμός

Ο υποψήφιος πρέπει να ήταν αριστούχος ή και να έχει διακριθεί στον τομέα των σπουδών του ή και σε οιονδήποτε άλλο τομέα με τρόπο που η Επιτροπή θα κρίνει ως σημαντική για τον υποψήφιο.

3.2 Οικονομική Κατάσταση

Τα οικονομικά στοιχεία που λαμβάνονται υπόψη είναι το Ετήσιο Κατά Κεφαλή Εισόδημα αυτά του προηγούμενου οικονομικού έτους (έτος 2012 ή 2013) τα οποία υποβάλλονται από τους υποψηφίους μαζί με την αίτηση τους για τη χορήγηση της υποτροφίας.

Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους 2014 υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην οικονομική κατάσταση του υποψηφίου, αυτές θα πρέπει να υποβληθούν από τους υποψηφίους μαζί με την αίτηση τους και θα ληφθούν επίσης σοβαρά υπόψη από την Επιτροπή.

4. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

4.1 Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ την αίτηση τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση του προγράμματος Master in Petroleum engineering (petroleum@ucy.ac.cy) σε μορφή PDF που θα πρέπει να περιλαμβάνει:

i. To έντυπο υποβολής αίτησης «Ακαδημαϊκές Υποτροφίες για το Πρόγραμμα Master in
Petroleum Engineering» κατάλληλα συμπληρωμένο.

ii. Βιογραφικό Σημείωμα

iii. Αντίγραφα όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών, πιστοποιητικών, διπλωμάτων, βεβαιώσεων, κλπ

4.2 Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014, και ώρα 14.00.

4.3 Αιτήσεις στις οποίες δεν θα συμπεριληφθούν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και δικαιολογητικά και οι οποίες θα ληφθούν εκπρόθεσμα δε θα ληφθούν υπόψη.

4.4 Αιτήσεις και δικαιολογητικά που δεν θα σταλούν ηλεκτρονικά δεν θα γίνουν αποδεκτά.

5. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για έντυπα αιτήσεων καθώς και για άλλες συμπληρωματικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στην Πολυτεχνική Σχολή, Πρόγραμμα Petroleum Engineering:
Tel: 22 892245, 22892292
Fax: 22 895316,
Email: petroleum@ucy.ac.cy
https://www.ucy.ac.cy/petcy/en/

Περισσότερες πληροφορίες με την αίτηση και τη συμπλήρωσή της: ΕΔΩ

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending