fbpx

CUT: Εθελοντές της Εταιρείας Moody’s στο ΤΕΠΑΚ

Το ίδρυμα «The Moody’s Foundation» και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Εθελοντισμού (EVC) οργάνωσαν προσομοιώσεις προσλήψεων στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Κύπρου (TUC) για Κύπριους φοιτητές από δημόσια και ιδιωτικά Πανεπιστήμια για να είναι σε θέση να ανταποκριθούν με επιτυχία σε πραγματικές συνεντεύξεις πρόσληψης στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Η εταιρεία προτρέπει τα στελέχη της να συμμετέχουν στο πρόγραμμα κοινωφελούς εθελοντικής εργασίας “Afternoon of Service” το οποίο τους δίνει την ευκαιρία να εργαστούν με συναδέλφους τους σε ομαδικά έργα. Τε έργα αυτά έχουν σκοπό να βοηθήσουν  τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία, εμπλέκοντας τοπικούς φορείς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Συγκεκριμένα στελέχη της εταιρείας Moody’s (Γραφείο Κύπρου) προσέφεραν την ευκαιρία σε Κύπριους φοιτητές, από δημόσια και ιδιωτικά Πανεπιστήμια, να λάβουν μέρος σε προσομοιώσεις προσωπικών συνεντεύξεων πρόσληψης (role playing, mock job interviews) και να λάβουν ανατροφοδότηση σχετικά με την απόδοση τους και τις περιοχές που χρειάζεται να βελτιώσουν, για να είναι σε θέση να ανταποκριθούν με επιτυχία σε πραγματικές συνεντεύξεις πρόσληψης στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Οι φοιτητές που συμμετείχαν στη δραστηριότητα είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τους εθελοντές της Moody’s χρήσιμα γενικά σχόλια για τις προσωπικές συνεντεύξεις  πρόσληψης και πιο ειδικά για αυτές που αφορούν σε θέσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα.  Ανάμεσα σε άλλα, οι εθελοντές παρακίνησαν τους φοιτητές να ενημερώνονται συνεχώς για τις εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα σε τοπικό και διεθνές επίπεδο και τόνισαν τη σημασία της προετοιμασίας για μια συνέντευξη πρόσληψης.

Η δραστηριότητα που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες, εθελοντές και φοιτητές. Εκ μέρους του ΤΕΠΑΚ, την όλη δραστηριότητα συντόνισε το Γραφείο Διεθνούς Συνεργασίας της Υπηρεσίας Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending