fbpx

Δεν σου κάνω τον Άγιο: Όταν τα 2 φύλα βγάζουν τον πραγματικό τους εαυτό!

Πόσο συχνά κτυπάς το κεφάλι σου για να καταλάβεις τι σημαίνει η κάθε κίνηση και τι θέλει το αντίθετο φύλο από ‘σένα; Ή καλύτερα πόσες φορές συμβουλεύεσαι φίλους και φίλες, ώστε να σου πουν αντικειμενικά τι ισχύει και τι όχι; Πιο κάτω θα δούμε κάποιες συνηθισμένες συμπεριφορές και κινήσεις και τις ανάλογες τους ερμηνείες.

 

1. Κίνηση γνωριμίας – Πρώτα βήματα

first-date-etiquette

  • Άντρες: Συνήθως έχουν το πάνω χέρι, μιας και όσο προχωρημένοι κι αν είμαστε, στο πίσω μέρος του μυαλού σκεφτόμαστε ότι αυτό το φύλο είναι ο “κυνηγός“. Συνεπώς, αυτοί πρέπει να ξεκινήσουν την όποια γνωριμία/ραντεβού/σχέση. Τι κι αν όμως κάνει η γυναίκα το πρώτο βήμα; Να πιστέψω πως ο “περήφανος” άντρας δεν θα υποκύψει στην ευκαιρία;
  • Γυναίκες: Είπαμε, περιμένουν τα πάντα από τον άντρα. Σε σημείο όμως που έχουν χάσει την ανεξαρτησία και τη δυναμικότητά τους. Φιλενάδα, μάθε να μην είσαι κολλημένη πάνω από το τηλέφωνο, να μη ψάχνεις το Facebook –και όποια άλλη διαδικτυακή πηγή έχεις– και κάνε ό,τι νιώθεις. Άσε τις ανασφάλειες σου και ρίσκαρε. Εξάλλου, τι είχαμε, τι χάσαμε my friend;!

 

2. Κίνηση επικοινωνίας

women-logic-on-texting

  • Άντρες: Μετά από τις πρώτες συναντήσεις, θα είναι ξεκάθαροι στις κινήσεις τους. Αν τους άρεσες, θα σου το δείξουν. Αν όχι, πάλι θα σου το δείξουν (πιο έμμεσα τουλάχιστον). Πώς; Αν έχεις πάρει μήνυμα την επόμενη μέρα της συνάντησης, σημαίνει ότι θα υπάρξει και 2η και 3η. Αν πάλι όχι, σημαίνει πως ο φίλος μας απλά δεν ενδιαφέρεται. Δεν σου το παίζει δύσκολος ούτε περιμένει να σιγουρευτεί. Αν ήθελε, θα επικοινωνούσε. Τόσο απλά.
  • Γυναίκες:  Οι γυναίκες είναι ύπουλα όντα, με αυτό να σημαίνει πως άλλο θέλουν κι άλλο κάνουν. Μπορεί να ενδιαφέρονται, αλλά να μην είναι σίγουρες. Μπορεί να μην ενδιαφέρονται αρχικά, αλλά μετά να μετανιώσουν που έχασαν την ευκαιρία. Θα περιμένουν σίγουρα από τον άντρα να επικοινωνήσει ή να τις ψάξει και θα προσπαθήσουν να το παίζουν δύσκολες, άσχετα αν αργότερα αφεθούν. Απλά θέλουν “λίγο” περισσότερο χρόνο από τους άντρες στο να καταλάβουν τι θέλουν. Σιγά τα λάχανα!

 

3. Κίνηση σωματικής προσέγγισης 

health-010612-001-617x416 slickfirstkiss_Large

  • Άντρες: Είναι λογικό πως “βράζει” το αίμα τους και δύσκολα μπορούν να συγκρατηθούν πολλές φορές. Τι να κάνουν κι αυτοί, δεν μπορούν να χειριστούν –με την ίδια ευκολία με τις γυναίκες– τις ορμόνες τους. Γι’ αυτό, εδώ είναι από τις λίγες φορές που οι άντρες θα σκεφτούν πριν να κάνουν κάτι. Αν φιλήσουν τις γυναίκες με την πρώτη ευκαιρία θα φανεί πως βιάζονται. Αν καθυστερήσουν θα φανεί πως δεν ενδιαφέρονται. Συνεπώς η μέση λύση είναι να υπάρξει αμοιβαία έλξη και θέληση ώστε το καμπανάκι να χτυπήσει την κατάλληλη στιγμή και όλα τα επακόλουθα θα έρθουν πιο ομαλά.
  • Γυναίκες: Ως το “ευαίσθητο” φύλο, είναι λογικό να σκέφτονται για τα πάντα, ρομαντικά και συναισθηματικά. Δηλαδή, ένα φιλί για όλες τις γυναίκες, σημαίνει κάτι. Όχι απαραίτητα κάτι σημαντικό-μελλοντικό-αξέχαστο. Αλλά, τους δείχνει ότι έστω αρέσουν. Επειδή αυτές ξέρουν πως δεν θα το επιχειρήσουν, όσο κι αν το θέλουν. Θα σκεφτούν πως: ίσως δώσουν λάθος εντύπωση, ίσως παρεξηγηθούν, ίσως οι άντρες να “ελπίζουν” και να έχουν απαιτήσεις/προσδοκίες που αυτές δεν θέλουν.. Και τόσα άλλα “ίσως“!

4. Κίνηση τελικής απόφασης

howtoaskout_thumb

  • Άντρες: Τι αποφάσεις μου λες τώρα; Ο άντρας δεν είναι γι’ αυτά. Δεν θα βγει με τους φίλους του για να συζητήσει όπως οι γυναίκες για τη σχέση του. Ότι σκέψεις κάνει, τις κάνει τη δεδομένη στιγμή που πρέπει. Όχι συνέχεια, ούτε με παρέα. Αν θέλει να μπει σε μια σχέση, θα το δείξει με τις κινήσεις του. Θα προσπαθεί να το παίζει καλός –άσχετα αν είναι ή όχι-, θα κάνει όλα τα χατίρια, θα γελά και θα πηγαίνει όπου θέλει η “υποψήφια”. Όλα αυτά για να κερδίσει κάτι. Αν του αρέσει Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥ, μαζί με το άλλο φύλο, θα θέλει να το συνεχίσει και θα οδηγηθεί σε σχέση (το κέρδος που λέγαμε).
  • Γυναίκες: Τι κι αν περνάει καλά η γυναίκα με τον “υποψήφιο”.. Τι κι αν του έχει ψήσει το ψάρι στα χείλη..  Η αβεβαιότητα και το άγχος θα έρθουν στο προσκήνιο. Θα σκέφτεται: Να είμαι μαζί του ή όχι; Να τον γνωρίσω στους φίλους μου; Πώς ξέρω ότι δεν με κοροϊδεύει; Τι κι αν μπω σε σχέση και δεν είμαι σίγουρη μετά; Να τον χωρίσω εγώ ή αυτός εμένα; ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, το μυαλό μιας γυναίκας κάνει τα πιο επιστημονικά σενάρια EVER! Ζήσε κορίτσι μου τη στιγμή. Chillαρε και σκέψου “σαν άντρας“. Αν σου αρέσει ο άλλος και θέλεις να είσαι μαζί του, να είσαι! Μη σκέφτεσαι συνέπειες, τι σκέφονται οι άλλοι ή τι θα απογίνεις μετά από 5 χρόνια!

 

5. Ο περίγυρος – Φίλοι και φίλες

  • Άντρες: Με απλά λόγια: Αν η γυναίκα που είναι δίπλα στο φίλο τους τον κάνει ευτυχισμένο, τότε θα είναι κι αυτοί ευτυχισμένοι. Βασικές απαιτήσεις από τους φίλους: Να μην του στερεί τους ίδιους και τις βασικές ανάγκες/συνήθειες που έχουν συνηθίσει μέχρι στιγμής. Ειδικά αν μπορούν να συνδυαστούν φίλοι και “υποψήφια” σύντροφος σε μία παρέα, ο άντρας βρήκε το κλειδί της ευτυχίας.
  • Γυναίκες: Είπαμε πως οι γυναίκες είναι ύπουλα όντα, έτσι; Ε τότε δεν θέλεις να μπλέξεις με τις φίλες! Το καλό που σου θέλω “υποψήφιε” μελλοντικέ σύντροφε, να προσέχεις σαν τα μάτια σου τη φίλη μας. Τι κλασσική ατάκα.. Αυτές οι φίλες όμως είναι εκείνες που θα παρηγορούν πάντα τη γυναίκα: “Μη φοβάσαι, θα σου τηλεφωνήσει, Σίγουρα του άρεσες, Δεν το εννοεί αυτό που είπε, Σου το παίζει δύσκολος”.

angry_walter

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως αν η γυναίκα έχει και φίλους άντρες, αυτούς πρέπει να φοβάσαι περισσότερο. Ως άντρες συνηθίζουν να βγάζουν τον προστατευτικό εαυτό τους, όπως θα έκαναν με την αδερφή ή τη μητέρα τους. Άσχετα αν δεν θα πουν πολλά, μόνο ένα βλέμμα τους είναι αρκετό για να σου δείξουν πως η φίλη τους δεν είναι για τα μάτια σου (ή ό,τι άλλο έχεις κατά νου).

Ελπίζω να έμαθες πως για τα 2 φύλα δεν ισχύει η ατάκα: “Άλλαξες. Δεν ήσουν έτσι στην αρχή“. Συγγνώμη που θα σε προσγειώσω, αλλά κανείς δεν αλλάζει τόσο σύντομα. Ίσως εσύ δεν ήξερες τον πραγματικό του/της εαυτό μέχρι πρόσφατα! Πάρε σημειώσεις και καλό “κυνήγι”! 😉

Και για περισσότερη ενημέρωση περί του θέματος, διάβασε: Τα 10 καλύτερα TIPS για flirt και σχέσεις μετά τα 20!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending