fbpx

Κύπριοι σε Ξενοδοχείο… ΩΧ!!!!

***Το πιο κάτω κείμενο είναι από προσωπικές εμπειρίες αλλά και από εξομολογήσεις φίλων, συναδέλφων και συγγενών. Αν ταυτιστείτε με κάποια περιγραφή ή κατάσταση που περιγράφεται στο κείμενο….δεν φταίμε εμείς!!!

1.

ΣΤΟ CHECK IN
Θα συμπληρώσουν τη φόρμα στοιχείων γράφοντας τουλάχιστον λανθασμένα ΕΠΙΤΗΔΕΣ είτε τον αριθμό τηλεφώνου τους, είτε τη διεύθυνση του σπιτιού τους είτε το email τους. Επίσης ένα μεγάλο ποσοστό θα υπογράψει με άλλη υπογραφή από αυτή που συνηθίζει.

2.

ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
Μπαίνει μέσα, σύρνει τη βαλίτσα και αρχίζει να μυρίζεται τον χώρο σαν λαγωνικό για να καταλήξει τις περισσότερες φορές στο συμπέρασμα ότι μυρίζει μούχλα. Αμέσως κάνει ένα σάλτο στο κρεβάτι με τα ρούχα και τα παπούτσια όπως είναι και ξαπλώνει ανάσκελα αρχίζοντας να κουνά ρυθμικά το κορμί του πάνω κάτω για να ελέγξει ότι το κρεβάτι περνά το crash test του! Σηκώνεται ανοίγει τις κουρτίνες και ξεκινά να βγάζει φωτογραφίες από το κινητό του τη θέα από το μπαλκόνι για να τις ποστάρει στα social media για να σπάσουν οι φίλοι του! Το επόμενο βήμα είναι να επισκεφθεί την τουαλέτα για να τσεκάρει τι θα «κλέψει» πριν φύγει από το ξενοδοχείο π.χ τα σαμπουάν, το conditioner, το body lotion, το καπελάκι των μαλλιών, το σετ ραπτικής, μια πετσέτα κτλ κτλ. Τελευταίο βήμα πριν φύγει από το δωμάτιο είναι να ανοίξει το ψυγειάκι και να φάει την KITKAT που κάθε ξενοδοχείο που σέβεται την πελατεία του έχει μέσα!

3.

ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ
Στην πισίνα ενός ξενοδοχείου που επισκέφθηκα πρόσφατα, υπήρχαν μόνο ξένοι τουρίστες! Μέχρι να βάλει αντηλιακό η γυναίκα μου στα μωρά πήγα πρώτος να ελέγξω τον χώρο. Υπήρχαν 4-5 μωρά μέσα στη πισίνα τα οποία έπαιζαν στη κυριολεξία αθόρυβα άκρα του τάφου σιωπή επικρατούσε και στη περίμετρο της πισίνας, όπου οι τουρίστες ήσυχα ξάπλωναν στα κρεβατάκια τους απολαμβάνοντας τον Κυπριακό ήλιο άλλοι διαβάζοντας ένα βιβλίο-εφημερίδα, άλλοι πίνοντας κάτι δροσιστικό, άλλοι σερφάροντας με το tablet τους και κάποιοι άλλοι έριχναν ένα υπνάκο απολαμβάνοντας την ΗΣΥΧΙΑ τους!

«Πολλά καλά» λέω χαμογελώντας πονηρά ξέροντας ότι σε δευτερόλεπτα αυτό το ιδανικό σκηνικό θα αλλάξει μια για πάντα! Και να, μόλις έφτασαν εκτός από τα δικά μου «αγγελάκια» ακόμα 2 οικογένειες Κυπρίων κουβαλώντας μαζί τους κυριολεκτικά το μισό JUMBO (συκλούες, φτιαράκια, ποτιστήρια, σανίδες, τροχούς, μπρατσάκια, νεροπίστολα, φρίσμπι, μπάλα του μπάσκετ(WTF) ρακέτες, υποβρύχια πυραυλάκια, μάσκες, γυαλάκια, πέδιλα, τροχούς, φουσκωτά κρεβατάκια, ένα κροκόδειλο, ένα δελφίνι κ.α)

Αμέσως 5 Κυπριόπουλα βούτηξαν ταυτόχρονα μέσα στη πισίνα και από την απόλυτη ησυχία μέσα σε λίγα λεπτά επικρατούσε το απόλυτο ΧΑΟΣ! Aρχισαν να παίζουν φωνάζοντας:

-Μάμμμμμααααααα δεεεεε μεεεεε;

-Μάμμμααααααααα πειράζει με ο Κώστας!

-Παπάααααααα έλα μέσα τωράααααα!

-Μάμμμμαααααα να κάμω καβάτζηηηηηηηηηηηηη;;;;

-Μάμμα παράγγειλε μου παγωτό!
– Οχί!
– Αααααααααααααααααααααα!!!! Θέλω παγωτό….θέλω παγωτόοοοοοο αααααααα!!!
– Καλά, καλά, κρύψε…

-Παπάααααα έλα να παίξουμε ρακέτες…..

– Θέλετε να βάλουμε απουρέξει;;;;;;;;;; Τελευταίος πούζης!!!!!!!!!

Και εννοείτε εκτός από τα μωρά άκουγες και τους μεγάλους στον ίδιο τόνο:

-Μαρία, όχι στα βαθκιά!

-Σταμάτα να πειράζεις τον αδελφό σου!

-Εγώ έννεν κοπελούθκια που έκαμα αλλά πελλούς!

-Στον παπά σου να πάεις που έκατσε ποτζεί τζιαι θωρεί τον κώλο της Εγγλέζας απέναντι, άτε ολάν, τι έχει τζείνει καλύττερο που μας! (ακριβώς αυτό, τον κώλο)

– Αν ξανασείρεις την μπάλα πάνω στη κκελέ του κυρίου θα σε βάλω τιμωρία!

-Θωρώ σε, θωρώ σε, εν επείαν χαμένα τα μαθήματα στο κολύμπι!

-Ρε μα θέλεις να την πνίξεις;

-Εφκάτε γλίορα έξω, γλίορα έξω είπααααααααααα!!!!

-Ατε κανεί τζιαι εβαζανιάσαν τα χείλη σας!

-Είπα φόρεις τα μπρατσάκια σου να μεν έρτω τζιαμέ!

-Μεν με κάμνεις να φωνάζω τζιαι θωρεί μας ο κόσμος!!!

Και το αποκορύφωμα; Μια κυρία καθόταν στην άκρια της πισίνας διαβάζοντας κάτι στο μικρό της tablet, όταν ο πατέρας (για να σας δώσω εικόνα να φανταστείτε πρέπει να ήταν τουλάχιστο 30 κιλά πιο εύσωμος από μένα) παίρνει φόρα και εκτελεί με απόλυτη επιτυχία ομολογώ (αφού ενθουσιάστικα τόσο πολύ που αμέσως πήρα τον αριθμό δέκα από το διπλανό τραπεζάκι και το σήκωσα στον αέρα) την old time classic βουτιά σε πισίνα «ΠΟΜΠΑ» στέλνοντας το 1/3 του νερού της πισίνας έξω αλλά και το tablet της συμπαθητικής κυρίας απευθείας για service!!!!
4.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΕΥΜΑ
Βάζουμε ξυπνητήρι πάντα 20 λεπτά πριν τελειώσει η καθορισμένη ώρα του προγεύματος που καθορίζει το ξενοδοχείο. Πριν πάμε όμως στο χώρο του προγεύματος, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι καθαρίστριες του ξενοδοχείου εκείνη την ώρα καθαρίζουν τα δωμάτια, οπόταν είναι η κατάλληλη στιγμή για να μπορέσουμε να εφοδιαστούμε τα σουβενίρ που βάλαμε στο μάτι (κοίταξε σημείο 2) τα οποία βρίσκονται στο τρόλεϊ έξω από το δωμάτιο που καθαρίζετε. Σαν άλλοι James Bonds, δρούμε αστραπιαία πριν προλάβει να μας δει η καθαρίστρια και γεμίζουμε τις τσέπες μας με όλων των ειδών τα σουβενίρ που εννοείτε ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ!!!

 

5.
ΣΤΟ ΠΡΟΓΕΥΜΑ
Στο πρόγευμα του ξενοδοχείου συμπεριφερόμαστε οι πλείστοι λες και είναι η τελευταία φορά που θα φάμε στη ζωή μας. Εκτός του ότι γεμίζουμε ασφυκτικά το πιάτο μας με καπίρες, αυγό, μπέικον, τυρί, γαλοπούλα, χαμ, μαρμελλάδες, κρέπες, βάφλες, ελιές τσακιστές, χαλούμια, ντομάτες, αγγουράκια, φρούτα εποχής κτλ, μόλις τα καρδαμώσουμε όλα αυτά, αρχίζουμε να ετοιμάζουμε τα πολεμοφόδια για το άφτερ… ξεκινούμε να ετοιμάζουμε sandwich και να τα τυλίγουμε με χαρτομάντιλα ΤΑΧΑ για να έχουν κάτι να φαν τα μωρά μετά που θα πεινάσουν OMG!!!

Και ενώ βλέπεις τους ξένους πόσο προσεκτικά και με τάξη τρώνε το πρόγευμα τους μαζί με τα μωρά τους είμαστε και εμείς που κάθε λίγο αρχίζουμε:

-Πήαινε φέρμου αλλό 2-3 καπίρες… (άντρας προς γυναίκα)
-Εγώ ακόμα εν έφα, ταίζω τα μωρά… (γυναίκα προς άντρα)
-Ωπας ήρτεν φρέσκο πράμα… (άντρας προς γυναίκα)
– Ανοιξε το στόμα σου να φάεις να με νευριάσω… (μάμα προς μωρό)
-Αν δεν φάεις τα κορνφλεηκς σου δεν θα μπεις στη πισίνα… (μάμα προς μωρό)
-Ετο, βλέπει σε εκείνος ο κύριος και θα έρτει να σου θυμώσει… (παπάς προς μωρό)
-Μεγάλο στόμα…μπράβο αγάπη μου… (μάμα προς μωρό)
– Ελα αεροπλανάκι…βββοουυυμμμμ….άμμου το μωρό μου… (παπάς προς μωρό)
-Σιγά ρε τζιαι θα σου σταθεί… (γυναίκα προς άντρα)
-Τρώε πιο αργά έντζιαι να λύψει… (γυναίκα προς άντρα)
– Εννα σκάσεις όξα;;;;; (άντρας προς γυναίκα)
– Εν εμένα που είπες να σκάσω;;; (γυναίκα προς άντρα)
-Οϊ του γείτονα… (άντρας προς γυναίκα)
– Ε πόψε να πεις του γείτονα να…. (γυναίκα προς άντρα)
– Αγαπώσε!!! (άντρας προς γυναίκα)

6.

ΣTO CHECK OUT
Η διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο τελειώνει στις 12 το μεσημέρι. Κατά τις 1130, πάμε στο reception και ρωτούμε αν μπορούμε να έχουμε late check out για να πάρουμε τη συνηθισμένη απάντηση «Δυστυχώς περιμένουμε group να έρθει από ώρα σε ώρα»

Αν δεν γνωρίζουμε προσωπικά τον διευθυντή του ξενοδοχείου για να του ζητήσουμε την απαιτούμενη παράταση, τότε ξεκινάμε τα τηλέφωνα σε κουμπάρους, συγγενείς έναν παρέα που έχει να του μιλήσουμε 10 χρόνια (αλλά ξέρεις ότι εκείνος ούλλους ξέρει τους, αλλά αυτός δεν σου απαντά γιατί βλέποντας τον αριθμό σου κάνει την σκέψη ότι για να τον παίρνεις τηλέφωνο μετά από 10 χρόνια, πολλά πιθανών να είσαι της WORLD VENTURES)

Αν μετά από όλα αυτά δεν καταφέρουμε το late check out, τότε φορτώνουνμε τις βαλίτσες μέσα στο αυτοκίνητο και την κάνουμε για καμιά ψαροταβέρνα…

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending