fbpx

Πώς να καταλάβεις ότι ήρθε (ή πλησιάζει) η ώρα σου να ωριμάσεις!

Προς Θεού! Κανείς δεν θέλει να μεγαλώσει και να γίνει όπως όλους αυτούς που δεν έχουν πλέον ζωή και ενδιαφέροντα! Απλά, ξυπνώντας τις τελευταίες μέρες, καθημερινές σκηνές αποσπούν την προσοχή μου, σε σημείο που δεν το έκαναν προηγουμένως. Και αναρωτιέμαι τότε: Γιατί τα σκέφτομαι αυτά; Τι έχει αλλάξει; Τι πρόκειται να αλλάξει στο μέλλον; Έχει αλλάξει ο χαρακτήρας ή ο τρόπος σκέψης μου; Ή μήπως μπαίνω κι εγώ στο τρένο της “ωριμότητας”; Ταυτίζεσαι κι εσύ με τα πιο κάτω;

 

1. Θέλεις να περνάς περισσότερο χρόνο με την οικογένεια σου (παππούδες, συγγενείς, γονείς)

Τελευταία μπορεί να σε κυριεύει το συναίσθημα πως κάποτε τα αγαπημένα σου πρόσωπα θα φύγουν από τη ζωή (λίγο δραματικό, αλλά σκέψου το για λίγο). Έχεις δεδομένο πως θα είναι εκεί μέχρι να γεράσεις εσύ, αλλά είναι πράγματι έτσι; Οι ρυτίδες και τα σημάδια κούρασης τους είναι εμφανή. Δώσε τους λίγη από την αγάπη και το χρόνο σου, όπως έκαναν κι εκείνοι τόσα χρόνια.

2. Κατηγορείς συνέχεια τους φίλους/φίλες σου για χαζές αποφάσεις

Είναι πράγματι χαζές, ή μήπως “ανώριμες” κατ’ εσένα; Ίσως, δεν έχουν μπει οι ίδιοι στη δική σου τροχιά. Ίσως θέλουν να μείνουν για πάντα 20κάτι. Ή πολύ απλά, εσύ οδηγείς προς σοβαρές κατευθύνσεις και δεν τους θέλεις συνοδοιπόρους σου. Άσχετα με ότι κι αν παρουσιάζεις προς τα έξω.

3. Άρχισες και βαριέσαι τις επιπόλαιες σχέσεις

Είτε αυτό αφορά φιλίες είτε σχέσεις με το αντίθετο φύλο, “ξεσκονίζεις” για τα καλά το ράφι με τις λάθος επιλογές. Δεν σε γεμίζει πλέον η καλοπέραση, αλλά θέλεις να βρεις ένα άτομο που να μπορείς να συνεννοείσαι, να βγαίνετε έξω και να περνά ευχάριστα η ώρα, να τον/την εμπιστεύεσαι και να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. Συστατικά αυτής της σχέσης που είναι απαραίτητα για το μέλλον και ξέρεις ότι χρειάζονται καλό ψάξιμο και έρευνα!

4. Έχεις μάθει (λέμε τώρα) από τα περισσότερα σου λάθη και προχωράς

Είναι αδύνατο να μην κάνεις άλλα “λάθη” στη ζωή σου. Αλλά είναι επίσης αδύνατο να μην έχεις βγάλει κάποια συμπεράσματα απ’ όσα έχουν γίνει στο παρελθόν. Εξού και η διάθεση να θέλεις να “σοβαρέψεις” από τώρα και στο εξής. Μην ξεχνάς: όσα λεγόμενα “λάθη” έχεις κάνει, είναι τα μαθήματα σου για τα επόμενα σου βήματα. Αν δεν είχες ρισκάρει, δεν θα ήσουν εδώ τώρα.

5. Έχει αλλάξει ο τρόπος που μιλάς/αστειεύεσαι/σκέφτεσαι

Βγαίνεις με μια παρέα και δεν γελάς με χαζά αστεία της στιγμής. Δεν σχολιάζεις πλέον όποιον βλέπεις, αλλά σκέφτεσαι πως ο καθένας έχει τη δική του ζωή και βιώματα. Δεν μιλάς με αγνώστους απλά και μόνο για να τους γνωρίσεις και μετά να τους ξεχάσεις. Δεν συμπεριφέρεσαι σαν 15χρονο όταν διασκεδάζεις. Και τέλος: Σκέφτεσαι πάντα τις συνέπειες (τουλάχιστον όταν δεν έχεις πιει μια 12άδα μπύρες).

6. Αναπολείς στιγμές/πρόσωπα/καταστάσεις

Αν έχεις φτάσει σε αυτό το στάδιο, 2 αποτελέσματα μπορούν να συμβούν:

  • είτε που θα σε κυριεύσει η κατάθλιψη και θα θέλεις να επιστρέψεις σε παλιές στιγμές,
  • είτε που θα σε κυριεύσει η μετάνοια και θα συνειδητοποιήσεις ότι καλά κάνεις και είσαι εκεί που είσαι και προχωράς μπροστά.

Με βάση τα πιο πάνω, μη ξεχάσεις το βασικό: Ό,τι έγινε έγινε και δεν αλλάζει. Στο χέρι σου είναι να καθορίσεις τη ζωή σου από ‘δω και μπρος και να χαράξεις νέες αξέχαστες εμπειρίες στο δρόμο σου. Στο κάτω-κάτω, αν δεν δοκιμάσουμε δεν θα μάθουμε ποτέ. ΜΗ χάσεις ποτέ όμως τον εαυτό και τη ζωντάνια σου! 😉

 Αν θέλεις να σιγουρευτείς για την κατάστασή σου, μπορείς να διαβάσεις και το: Σημάδια πως έχεις αρχίσει να μεγαλώνεις

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending