fbpx

7 + 1 πράγματα που πρέπει να κάνεις καθώς είσαι φοιτητής

Φοιτητικά χρόνια η καλύτερη περίοδος που θα θυμάσαι τα μετά-φοιτητικής-ζωής χρόνια. Άλλοστε, μια φορά είσαι φοιτητής. Έτσι σαν φοιτητής πρέπει να ζεις κάθε στιγμή που σου προσφέρεται. Να λοιπόν 6+1 πράγματα που πρέπει να κάνεις σαν φοιτητής.

 

1.    Να πας στο welcome party του πανεπιστημίου σου

party

Μοναδική εμπειρία. Μην φανταστείς τώρα κανένα σχολικό πάρτυ, καμία σχέση.  Νέες γνωριμίες, χορός, τραγούδι και νιώθεις σαν να είσαι ο πρωταγωνιστής του “Αmerican Pie”. Όσον αφορά ποια ταινία από αυτή την τριλογία, επιλέγεις εσύ.

2.   Να μείνεις ξάγρυπνος για 48 ώρες

sleepness

Γυρνώντας απο μαγαζί σε μαγαζί ή μένοντας στο σπίτι με φίλους πίνοντας μπύρες, παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια, μόνο τότε θα καταλάβεις “τι εστί κούραση”.

 3.   Να κοπείς σε ένα τουλάχιστον μάθημα

exams_2342359b

 Δεν νοείται να είσαι φοιτητής και να μην έχεις κοπεί τουλάχιστον ένα μάθημα. Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει ο φόβος να καλέσουν τους γονείς σου, να σου κάνουν επίπληξη. Υπάρχει σωτηρία, η δεύτερη εξεταστική.

4.   Να μείνεις ταπί και ψύχραιμος και ξερό ψωμί

no-food-4

 Ως φοιτητής η καλή διαχείριση δεν είναι και το ατού σου. Είναι φυσιολογικό σε κάποια φάση της φοιτητικής σου καριέρας να μείνεις με 10 ευρώ στα μέσα του μήνα. Και τότε είναι που ξεκινάς να τρέφεσαι με ξηρά τροφή, δημητριακά, παξιμάδια και αν είσαι τυχερός με γάλα και μπόλικα ζυμαρικά. Μόνο έτσι θα μάθεις την αξία της αποταμίευσης.

 5.   Να πας όσα πιο πολλά ταξίδια μπορείς 

plane-savvy_1502907c

Όπου και να σπουδάζεις, καλό είναι να εκμεταλλευτείς το γεγονός ότι οι φίλοι σου κατάγονται από διαφορετικές περιοχές και να κάνεις “οικονομικές” διακοπές.

 6.   Να εκμεταλλευτείς στο έπακρον τις ιδιότητες που έχεις σαν φοιτητής 

banner_2

Μην χάσεις την ευκαιρία να πας στις φοιτητικές κατασκηνώσεις που σου προσφέρονται, εκδρομές με τους ομίλους, τις μειωμένες τιμές σε διάφορες υπηρεσίες που προσφέρονται για φοιτητές, τα φοιτητικά τραπέζια στα μπουζούκια και στα clubs.

 7.  Να περάσεις καλά χωρίς περιττές σπατάλες

?????????????????

Δεν είναι απαραίτητο να αφήσεις τους γονείς σου άφραγγους για να ζήσεις τέλεια φοιτητική ζωή. Με λίγα χρήματα, μπορείς να περάσεις όμορφα και να αποκτήσεις πολλές εμπειρίες.

 8.  Να θυμάσαι πάντα ότι με καλή παρέα και καλή διάθεση περνάς καλά

laughing-friends-1

Μην ξεχνάς, να ζήσεις την κάθε στιγμή και άσε ντέρτια και καημούς, όλοι έχουμε ζήσει την κρίση που μας μαστίζει, αλλά θετική σκέψη κι όλα θα πάνε καλά.

Για περισσότερες ιδέες καλοπέρασης στα πιο ξέγνοιαστα σου χρόνια, δες το: Πώς να περάσεις ΤΕΛΕΙΑ με την παρέα σου, χωρίς απαραίτητα να βγεις έξω!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending