fbpx

Τα παράξενα του φετινού μουντιάλ!

Όλος ο πλανήτης περίμενε πώς και πώς την έναρξη του Παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου της ΦΙΦΑ στις 12 Ιουνίου. Είναι αλήθεια πως τόσο για τους ποδοσφαιρόφιλους, όσο και για αυτούς πουδεν ασχολούνται σχεδόν καθόλου με το δημοφιλέστερο όλων των αθλημάτων, το παγκόσμιο κύπελλο ήταν και παραμένει όχι μόνο το γεγονός του φετινού καλοκαιριού αλλά και ολόκληρης της χρονιάς. Αν αναλογιστεί κανείς πως εδώ και αρκετό καιρό είναι το πρώτο θέμα συζήτησης σε όλες μας σχεδόν τις συναντήσεις, πως η διοργάνωση διεξάγεται 1 φορά κάθε 4 χρόνια καθώς και τα υπέρογκα ποσά που ξοδεύτηκαν τόσο για την κατασκευή σταδίων, αλλά και για την ετοιμασία και μεταφορά όλων των ομάδων στην Βραζιλία, δεν είναι δύσκολο κάποιος να καταλάβει πόση σημασία έλαβε από όλους μας το εν λόγω γεγονός.

1104

Εδώ και 3 ολόκληρες βδομάδες, και χωρίς καν να έχει ακόμη ολοκληρωθεί, το μουντιάλ έχει προσφέρει σε όλους μας ατελείωτες συγκινήσεις, μεγάλες απογοητεύσεις, εκπλήξεις, στιγμές χαράς και λύπης και όχι μόνο. Ανάμεσα σε αυτά που μας έχει προσφέρει μέχρι στιγμής το παγκόσμιο κύπελλο είναι και αρκετά παράξενα που κανείς δεν περίμενε να συναντήσει στο φετινό μουντιάλ. Δείτε πιο κάτω μερικά από τα παράξενα του φετινού παγκοσμίου κυπέλλου.

 

Μεγάλες απογοητεύσεις

Μεγάλες απογοητεύσεις

Η κορυφαία όλων των διοργανώσεων υποσχόταν αρκετά πριν από την έναρξή της και χρειάστηκαν μόλις λίγες αγωνιστικές ημέρες και μερικά παιχνίδια για να δούμε κάτι που δεν περιμέναμε να δούμε ποτέ. Ο λόγος για τον πρόωρο αποκλεισμό της τρεις φορές πρωταθλήτριας Ευρώπης και παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 2012, Ισπανίας και της παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 2006, Ιταλίας. Οι δύο υπερδυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, απογοήτευσαν, και έμειναν πολύ νωρίς εκτός διοργάνωσης. πηγαίνοντας πολύ νωρίτερα για διακοπές.

 

Εκπλήξεις

Εκπλήξεις

Το φετινό μουντιάλ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χωρίς υπερβολή ως η διοργάνωση των εκπλήξεων. Ομάδες που πριν από την έναρξη του μουντιάλ φαίνονταν να μην είχαν καμία τύχη αγωνιζόμενες στο παγκόσμιο κύπελλο, εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους, εξέπληξαν το τηλεοπτικό κοινό και πρόσθεσαν μια ευχάριστη νότα στην διοργάνωση. Ομάδες όπως το η Νιγηρία, το Ιράν και η Αλγερία  έδειξαν πως όχι μόνο αποτελούν υπολογίσιμους αντιπάλους για κάθε αντίπαλο, με τις δύο από τις τρεις να φτάνουν μάλιστα στην φάση των 16 της διοργάνωσης, αλλά και πως μόνο τυχαία δεν είναι η συμμετοχή τους στην παγκόσμια ποδοσφαιρική γιορτή. Ξεχωριστή είναι η περίπτωση της εθνικής ομάδας της Κόστα Ρίκα που πριν από την έναρξη του μουντιάλ φάνταζε ως το τελευταίο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και τώρα φιγουράρει ανάμεσα στις 8 καλύτερες ομάδες του πλανήτη, έχοντας νικήσει ομάδες με αμέτρητους αστέρες όπως η Ουρουγουάη και η Ιταλία.

 

Κανίβαλοι

Κανύβαλος

Είχε απ’όλα το  φετινό μουντιάλ, μέχρι και κανίβαλο. Έτσι χαρακτηρίστηκε από πολλούς ο Ουρουγουανός επιθετικός και μεγάλο αστέρι της αγγλικής Liverpool, Luis Suarez, μετά την δαγκωματιά που έριξε στον Giorgio Chiellini στον αγώνα της Ουρουγουάης με αντίπαλο την Ιταλία. Είναι πλέον γνωστό πως ο Ουρουγουανός σταρ δεν υποδύεται τον συγκεκριμένο ρόλο για πρώτη φορά, αφού έχει υπάρξει πρωταγωνιστής σε παρόμοια περιστατικά κι’ άλλες φορές στο παρελθόν. Φαίνεται λοιπόν πως σε αυτό το μουντιάλ δεν βλέπουμε μόνο ποδόσφαιρο.

 

Έξτρα χρόνος

Έχτρα χρόνος

 

Ρε παιδιά, 90 λεπτά δεν διαρκεί ένας αγώνας ποδοσφαίρου; Για τους άσχετους περί ποδοσφαίρου αυτή θα αποτελούσε μια πολύ εύλογη ερώτηση βλέποντας τα 8 knock out παιχνίδια για την φάση των 16 του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου. Ποιος θα περίμενε πως τα 5 από τα 8 παιχνίδια θα έφταναν στην παράταση και μάλιστα πως τα 2 από αυτά θα έβρισκαν νικητή στην διαδικασία των πέναλτι; Αν όχι κανείς, τότε ήταν πολύ λίγοι αυτοί που πίστευαν πως μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Και όμως συνέβη και αυτό στο φετινό μουντιάλ.

 

Διαιτησία

Διαιτησία

Θα περίμενε κανείς πως σε τόσο υψηλό επίπεδο η διαιτησία θα ήταν στα καλύτερα της. Περιμέναμε λοιπόν να δούμε όχι μόνο αγώνες σε αθλητοπρεπή πλαίσια αλλά και δίκαιες αποφάσεις στο χορτάρι. Κάτι τέτοιο σίγουρα δεν το είδαμε στα γήπεδα της Βραζιλίας μέχρι στιγμής. Αντίθετα, από τα πρώτα μόλις παιχνίδια είδαμε πέναλτι φαντάσματα, σφαγιαστικά φάουλ που δεν δόθηκαν, γελοία οφσάιντ που είτε ήταν και δεν σφυρίκτηκαν είτε δεν ήταν και σφυρίκτηκαν και ξεκάθαρες κάρτες που έπρεπε να βγουν έμειναν στα τσεπάκια των διαιτητών. Τι και αν η ΦΙΦΑ επένδυσε εκατομμύρια ευρό σε νέες τεχνολογίες που θα ευκολύνουν το έργο της διαιτησίας, οι διαιτητές φρόντισαν να τα ρίξουν στον κάλαθο των αχρήστων.
Αρκετά παράξενα έχουμε δει φέτος στο μουντιάλ κι ας μένουν ακόμη λίγες μέρες μέχρι την ολοκλήρωσή του. Ας δούμε λοιπόν τι άλλο μας επιφυλάσσει.

Μπορεί ίσως να θέλεις να δεις και το άρθρο: Mundial: Όταν σκόραρε η Ελλάδα χθες βράδυ – Αντιδράσεις!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending