fbpx

UCY: Αιτήσεις για τη διεκδίκηση θέσεων με τη Β’ και Γ’ Κατανομή για το Ακαδημαϊκό Έτος 2014-2015

Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας (ΥΣΦΜ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, ανακοινώνει ότι όσοι και όσες ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου μέσα από τη Β΄ Κατανομή, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση την Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014 ή την Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014 από τις 8:30π.μ. – 1:00μ.μ., είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου, στο ισόγειο του Κτιρίου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», στην Πανεπιστημιούπολη (περιοχή Αθαλάσσας, ανατολικά του δρόμου Αγλαντζιάς-Γερίου στη Λευκωσία).

Τα αποτελέσματα της Β΄ Κατανομής η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, αναμένεται να ανακοινωθούν γύρω στα τέλη Ιουλίου 2014 από την ιστοσελίδα της ΥΣΦΜ και τα ΜΜΕ.

Επισημαίνεται πως δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις μετά τις 16 Ιουλίου 2014.

 

Δικαίωμα υποβολής αίτησης θα έχουν:

 

1. Όσοι και όσες έχουν παρακαθίσει στις Παγκύπριες Εξετάσεις του 2014 και είναι έτοιμοι να φοιτήσουν το Σεπτέμβριο του 2014.

2. Οι άρρενες υποψήφιοι οι οποίοι:

α) αναμένεται να ολοκληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία πριν το Σεπτέμβριο 2014,

β) έχουν παρακαθίσει στις Παγκύπριες Εξετάσεις του 2012 ή 2013 και

Η Β΄ Κατανομή θα γίνει με βάση τις επιλογές που δήλωσαν οι υποψήφιοι στο Μηχανογραφικό Δελτίο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κατά την περίοδο Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2014, ενώ οι άρρενες στρατιώτες οι οποίοι παρακάθισαν τις Παγκύπριες εξετάσεις το 2012 ή το 2013, θα υποβάλουν ξεχωριστή αίτηση με νέες επιλογές.

Επισημαίνεται πως, όσοι υποψήφιοι βελτιώσουν τη θέση τους μέσα από αυτή την κατανομή, θα απωλέσουν αυτόματα την προηγούμενη θέση που είχαν εξασφαλίσει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Σε περίπτωση που δεν εξασφαλίσουν θέση με τη Β’ ή Γ’ κατανομή θέσεων, η θέση της Α’ κατανομής ισχύει νοουμένου ότι έχει ήδη υποβληθεί έντυπο εγγραφής.

 

Σημειώνεται πως, οι υποψήφιοι των Δημόσιων Τεχνικών Σχολών και των Δημοσίων Εσπερινών Σχολείων δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη Β’ και Γ’ κατανομή, νοουμένου ότι τα μαθήματα που έχουν παρακαθίσει εμπίπτουν στα επιστημονικά πεδία που απαιτούνται για πρόσβαση στα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Επισημαίνεται πως, για τη συμπλήρωση των κενών θέσεων της Β’ και Γ’ κατανομής, δεν ισχύει η πρόνοια για το 70% του γενικού βαθμού κατάταξης του τελευταίου υποψηφίου, που εισήχθηκε στο Τμήμα προτίμησης μέσω της διαδικασίας των υπεράριθμων θέσεων.

Τo Έντυπο Συμμετοχής στη Β΄ Κατανομή καθώς και το Έντυπο Εξουσιοδότησης βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας www.ucy.ac.cy/fmweb, στις «Ανακοινώσεις» και είναι επίσης διαθέσιμα στα Γραφεία της ΥΣΦΜ στην Πανεπιστημιούπολη. Μαζί με τη συμπλήρωση των εντύπων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισυνάψουν το Δελτίο Βαθμολογίας των Παγκυπρίων Εξετάσεων, ενώ οι άρρενες θα πρέπει να υποβάλουν και αντίγραφο απολυτηρίου ή βεβαίωση αναμενόμενης απόλυσης από την Εθνική Φρουρά.

Η Γ΄ και τελευταία Kατανομή για την πλήρωση των θέσεων που αναμένεται να κενωθούν μετά τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα μαθήματα, θα γίνει γύρω στις 10-11 Σεπτεμβρίου 2014. Επισημαίνεται ότι η Γ΄ Κατανομή θέσεων θα γίνει αυτόματα και μόνο ανάμεσα σε όσους και όσες θα συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο συμμετοχής στη Β´ Κατανομή και συνεπώς κανένας δεν θα χρειαστεί να προβεί σε οποιεσδήποτε επιπρόσθετες ενέργειες.

Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος εξασφαλίσει θέση με τη Β΄ Κατανομή και δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στη Γ΄ Κατανομή, θα πρέπει να συμπληρώσει ειδικό έντυπο το οποίο θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΥΣΦΜ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Β΄ Κατανομής, στα τέλη Ιουλίου 2014.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλ. 22 89 4021.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις διαθέσιμες θέσεις, πατήστε ΕΔΩ

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending