fbpx

UCY: Διδακτορικός φοιτητής Kλινικής Ψυχολογίας σε εκπαίδευση σε εξειδικευμένη κλινική στις ΗΠΑ

Συνεργάτης του ερευνητικού έργου «ΑΛΓΕΑ» του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, που ασχολείται με την  διαμόρφωση νέων ερευνητικά υποστηριζόμενων προγραμμάτων αποκατάστασης του χρόνιου πόνου, βρίσκεται από τον Απρίλιο στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Cleveland Clinic, προκειμένου να εκπαιδευτεί πάνω σε προγράμματα αποκατάστασης του χρόνιου πόνου. Στόχος αυτής της εκπαίδευσης είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας από το εξωτερικό στα προγράμματα παρέμβασης των χρόνιων πόνων του έργου «ΑΛΓΕΑ» στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Το έργο χρηματοδοτείται μέσω του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα- Κύπρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΚΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.
Ο διδακτορικός φοιτητής Κλινικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Βασίλης Βασιλείου, είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας του έργου «ΑΛΓΕΑ» που υπάγεται στο εργαστήριο της Δρος  Μαρίας Καρεκλά, “ACTHealthy”, επιστημονικά υπεύθυνης του έργου  «ΑΛΓΕΑ» και Λέκτορα στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Η εκπαίδευση γίνεται σε συνεργασία με το Νευρολογικό Κέντρο Πόνου της Κλινικής του Κλίβελαντ στην πολιτεία Οχάιο των ΗΠΑ και περιλαμβάνει τη συμμετοχή του συνεργάτη του «ΑΛΓΕΑ» σε όλες τις διαδικασίες αποκατάστασης των ασθενών.

92347016

Στόχος του έργου ΑΛΓΕΑ, είναι η δημιουργία μιας νέας φιλοσοφίας στο χώρο της υγείας όπου πολυεπίπεδες ομάδες επαγγελματιών συνεργάζονται προσφέροντας τα καλύτερα αποτελέσματα για τον ασθενή και με το μικρότερο κόστος για τα συστήματα υγείας. Πρόσφατα,  το έργο ΑΛΓΕΑ ολοκλήρωσε μια ακόμη πρωτοποριακή κλινική μελέτη όπου, ασθενείς με διάφορα σύνδρομα χρόνιου πόνου, συμμετείχαν σε ομάδες παρέμβασης μαθαίνοντας διάφορες δεξιότητες για να ζουν με τον πόνο. Η μελέτη αυτή, έχει φανεί αρκετά αποτελεσματική στο εξωτερικό βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών στο σύνολο τους. Τώρα, η αποτελεσματικότητα της, μελετάται στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Μέλη της ερευνητικής ομάδας μαζί με την επιστημονικά υπεύθυνη του έργου Δρα Μαρία Καρεκλά, βρέθηκαν τον Ιούλιο στο συνέδριο του Association for Contextual and Behavior Science (ACBS) παρουσιάζοντας τα πρώτα αποτελέσματα από τα υπάρχοντα δεδομένα. Να σημειωθεί ότι στο συνέδριο που έλαβε χώρα στη Μινεάπολη  της πολιτείας Μινεσσότα των ΗΠΑ, η μοναδική ελληνική-κυπριακή παρουσία ήταν αυτή των συνεργατών του έργου ΑΛΓΕΑ.

Παράλληλα, μια άλλη μεγάλη μελέτη ξεκινά από το Σεπτέμβριο μέσο του έργου ΑΛΓΕΑ για ασθενείςμε χρόνιους πονοκεφάλους.  Σε αυτή την μελέτη, οι ασθενείς θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ομάδες παρέμβασης όπου θα λάβουν εξειδικευμένες πληροφορίες από ειδικούς σχετικά με το πώς θα μπορούν να διαχειρίζονται καθημερινώς τους πονοκεφάλους.. Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στην μελέτη, επικοινωνήστε με την ομάδα εργασίας του ΑΛΓΕΑ στα πιο κάτω τηλέφωνα: :

Τηλέφωνο: +357 22892100, +357 22892024 (για Κύπρο)  +30 28310 77532 (για Ελλάδα)
Φαξ: +357 22 895075

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending