fbpx

Όνειρα από την αρχή!

Ήθελα να γίνω γιατρός!  Πίστευα ότι με αυτόν τον κλάδο θα μπορούσα να κάνω τον κόσμο καλύτερο!  Δεν θα ήταν ένα απλό επάγγελμα, θα ασκούσα λειτούργημα! Ο χαμός ενός πολύ δικού μου ανθρώπου ενίσχυσε τα θέλω μου και πλέον μου έγινε εμμονή η ιατρική.  Ήθελα να ήμουν εγώ αυτή που θα απαλύνει τον πόνο χιλιάδων ανθρώπων, ήθελα να ήμουν εγώ αυτή που θα έβρισκε αυτό το θαυματουργό φάρμακο για την αρρώστια που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους! Αυτό, που τότε ήμουν πολύ μικρή και ανώριμη για να καταλάβω, ήταν ότι πιο ισχυρός είναι ο πόνος της ψυχής.   Ο πόνος της αδικίας,της διαφθοράς ! Τον πόνο αυτό κανένα φάρμακο δεν μπορούσε να τον απαλύνει!

A young caring doctor

Όταν είδα ότι η πραγματοποίηση του ονείρου μου στο εξωτερικό ήταν αδύνατη για πολλούς λόγους, και ένας από αυτούς οι δύσκολες εποχές που όλοι διανύουμε, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου!  Το μόνο που μπορούσα να κάνω για να μην μείνω χωρίς σπουδές, ήταν να ακολουθήσω τη δημοσιογραφία, στην οποία είχα εξασφαλίσει θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου!

 

Πέρασα ένα χρόνο μέσα στην θλίψη και την απογοήτευση.

Έβλεπα το όνειρο μου μέρα με τη μέρα να σβήνει, να απομακρύνεται από εμένα και εγώ ανήμπορη να το προλάβω.  Πέρασα την πρώτη μου φοιτητική χρονιά, μοιρολογώντας το μέλλον μου στην ιατρική.  Ένοιωθα ανήμπορη να συνεχίσω, ένοιωθα συντετριμμένη, γιατί ήθελα να αλλάξω τον κόσμο, ήθελα να θεραπεύω τον πόνο των ανθρώπων!  Είχα το πιο αγνό όνειρο, μα δεν μπορούσα να το πραγματοποιήσω!

Untitled

Οι τελικές εξετάσεις πέρασαν και εγώ ξύπνησα! 

Ξύπνησα από τον βαθύ ύπνο που κοιμόμουν για εννιά μήνες.  Είδα το μέλλον μου με άλλο μάτι.  Οι ελπίδες μου ξαναζωντάνεψαν, ένοιωσα πιο δυνατή από ποτέ. Γιατί?  Γιατί αντιλήφθηκα ότι μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο!  Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν όχι μόνο από ασθένειες, αλλά και από πολέμους, από πείνα, από διαφθορά.  Η αδικία υπερισχύει στον πλανήτη μας και εγώ με την δημοσιογραφία θα μπορούσα να έχω ένα βήμα για να πω ό,τι ένοιωθα.  Η δημοσιογραφία θα μου χάριζε ένα παράθυρο στον κόσμο! Θα ήταν το όπλο για να πολεμήσω όσα άλλοτε ήθελα να διώξω από τον κόσμο μας.  Θα γινόμουν το μέσο για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.  Θα δεσμευόμουν  για την υπεράσπιση ενός κράτος δικαίου, στο σεβασμό της αλήθειας, στο δικαίωμα του κάθε πολίτη για έγκυρη, επαρκή και ολοκληρωμένη πληροφόρηση, θα ήμουν υπεύθυνη στην προαγωγή της δημοκρατίας και σε όλες τις πανανθρώπινες αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων!

images

Είχα βρει ότι τελικά μου ταίριαζε! Και είχα βρει ξανά την ελπίδα μου, την όρεξη για δουλειά και ξαναδημιούργησα πλέον το αγνό μου όνειρο με άλλο φόντο αυτή τη φορά!  Αυτό όμως που μου έδινε δύναμη ήταν ότι ήξερα πως θα ασκούσα λειτούργημα.  Δεν είχα βρεθεί τυχαία σε εκείνο το τμήμα, αφού περιτριγυριζόμουν από εξαιρετικούς ανθρώπους.  Μπορεί στην αρχή να μου φαινόταν λάθος αλλά ίσως να ήταν ότι πιο σωστό είχα πράξει!

keep-calm-and-make-the-right-choice-6

Σήμερα ετοιμάζομαι για μια πιο ισχυρή και δημιουργική χρονιά, όπου πλέον θα περάσω την πόρτα του πανεπιστημίου μου με απέραντη αγάπη για αυτό που κάνω !  Με περισσότερη δύναμη και όρεξη!  Με πολλά όνειρα και ελπίδες που δεν ξέρω αν θα πραγματοποιηθούν αλλά θα συνεχίζω να πιστεύω σε μένα!

 

Υ.Γ.  Το πιο πάνω άρθρο απευθύνεται σε όσους πιστεύουν ότι βρίσκονται σε λάθος κλάδο επειδή απλά πέρασαν εκεί! Η συμβουλή μου είναι ότι, όταν αγαπήσεις κάτι με τη ψυχή σου μπορείς να διαπρέψεις σε αυτό! Φτάνει να το κάνεις με τη ψυχή σου! Μην βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο, προσπάθησε να δεις τις σπουδές σου με άλλο μάτι, να τις εκτιμήσεις και να δεις τι μπορείς να κάνεις με αυτές πέρα από το κατεστημένο!

 

ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ! Καλή αρχή σε αυτούς που ετοιμάζονται για την πρώτη τους χρονιά!  

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending