fbpx

Το ΕΤΕΚ συστήνει προσοχή σε υποψήφιους φοιτητές κλάδων Μηχανικής

Το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) με ανακοίνωσή του “εφιστά την προσοχή των υποψήφιων φοιτητών, όπως επιβεβαιώνουν ότι τα προγράμματα σπουδών σε κλάδους της Μηχανικής στα οποία θα φοιτήσουν” είτε στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό “είναι εγκεκριμένα από το ΕΤΕΚ”.

Το ΕΤΕΚ “καλεί τους υποψήφιους φοιτητές που προτίθενται να επιλέξουν προγράμματα σπουδών σε κλάδους της Μηχανικής, αν έχουν οποιεσδήποτε απορίες να επικοινωνήσουν με το ΕΤΕΚ στο τηλέφωνο 22877644 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του, www.etek.org.cy/site-menu-34-el.php, στην οποία υπάρχει αναρτημένη σχετική πληροφόρηση για τα κριτήρια αναγνώρισης προγραμμάτων σπουδών καθώς και των διπλωμάτων που έχουν αναγνωριστεί μέχρι σήμερα”.

Στην ανακοίνωσή του το ΕΤΕΚ αναφέρει ότι “για να μπορούν οι απόφοιτοι κλάδων της Μηχανικής να εργαστούν στην Κύπρο θα πρέπει να εγγραφούν ως μέλη του ΕΤΕΚ και αυτό προϋποθέτει ότι τα προγράμματα σπουδών σε κλάδους της Μηχανικής στα οποία φοίτησαν είναι εγκεκριμένα από το ΕΤΕΚ, το οποίο είναι ο αρμόδιος φορέας που αποφασίζει σχετικά με την αναγνώριση τίτλων σπουδών σε κλάδους της Μηχανικής Επιστήμης”.

Σύμφωνα με τον περί ΕΤΕΚ Νόμο, κάποιος δικαιούται να εγγραφεί μέλος του Επιμελητηρίου μόνο αν κατέχει πτυχίο ή δίπλωμα πανεπιστημίου σε κλάδο της Μηχανικής Επιστήμης, το οποίο να του επιτρέπει να ασκεί επάγγελμα στη χώρα που αποκτήθηκε και να είναι αναγνωρισμένο από το Επιμελητήριο.

Οι κλάδοι σπουδών που ρυθμίζονται από το ΕΤΕΚ είναι αυτοί της Αρχιτεκτονικής, Πολιτικής Μηχανικής, Μηχανολογικής Μηχανικής, Ηλεκτρολογικής Μηχανικής, Ηλεκτρονικής Μηχανικής περιλαμβανομένης της Μηχανικής της Πληροφορικής, Χημικής Μηχανικής, Μηχανικής Μεταλλείων και Γεωλογίας, Αγρονομικής-Τοπογραφικής Μηχανικής, Επιμέτρησης και Εκτίμησης Γης και Πολεοδομίας-Χωροταξίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, “στην ιστοσελίδα του ΕΤΕΚ είναι επίσης αναρτημένος κατάλογος με τα εγκεκριμένα προγράμματα σπουδών σε κλάδους της μηχανικής που απονέμονται από κυπριακά πανεπιστήμια”.

                                                                                                                                                                                                                                                           Πηγή: Φωνή της Λεμεσού

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending