fbpx

7 βασικά ερωτήματα που έχουν άντρες και γυναίκες και μένουν αναπάντητα!

Όχι πια! Όσο κι αν σε βασανίζουν οι σκέψεις για το αντίθετο φύλο, ανεξάρτητα αν είσαι άντρας ή γυναίκα, ένα είναι το σίγουρο:

Πολλές από αυτές καταλήγουν στα αυτιά των φίλων σου, με μόνους συμβούλους αυτούς και κανέναν άλλο (σπάνια θα σε βοηθήσουν όσο θα ήθελες).

Ρίξε μια ματιά στα ακόλουθα, μήπως και βοηθηθείς:

 

1
Ήταν λάθος η τελευταία μου σχέση; (= δεν έπρεπε να την ξεκινούσα καν;)

Τίποτα απ’ όσα κάνεις είναι λάθος. Ήταν μια απόφαση του τότε παρόντος σου και τώρα παρελθόντος. Άρα, για να το αποφασίσεις τότε, σημαίνει πως κάτι ίσχυε και για τα δύο άτομα. Αν δεν ισχύει πλέον, αυτό δεν το κάνει λάθος, αλλά μάθημα πλέον. Προχωράς παρακάτω με το κεφάλι ψηλά.

2
Είναι εφικτό να μείνουν φίλοι δύο άτομα που ήταν σε μακροχρόνια σχέση;

Τονίζω το μακροχρόνια. Αν εξαιρέσουμε την ατάκα που αναμασούν όλοι (“να μείνουμε φίλοι“) δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Το να μπορεί ο άλλος να σε δει φιλικά, όταν πριν από λίγες μέρες ήσασταν μες τα μέλια, μη μπορώντας μακριά ο ένας από τον άλλον, κάτι πάει Χ. Είτε που κοροϊδευόσασταν, είτε που ο ένας από τους 2 δεν εννοούσε όσα έλεγε. Ειδικά αν δεν έχεις γνωρίσει τον άλλο σαν φίλο από την αρχή, το σενάριο είναι λίγο απίθανο.

3
Να μην λέω ό,τι σκέφτομαι/θέλω, μήπως παρεξηγηθώ;

Εννοείται πως δεν θα πεις τον άλλο άσχημο/χοντρό/χαζό και τόσα άλλα. Αλλά επίσης εννοείται, πως δεν θα προσποιείσαι ώστε να κερδίσεις το αντίθετο φύλο. Το παν είναι να δείξεις ό,τι είσαι, με τα καλά και τα κακά του. Ότι κι αν κρύβεις, κάποτε θα βγει στην επιφάνεια. Οι τσακωμοί είναι το αλάτι και το πιπέρι που αναζωογονεί την κάθε σχέση.

4
Να μείνω μαζί της/του αναγκαστικά ή θα βρω καλύτερη/ο;

Αν νιώθεις πως η σχέση/γνωριμία σου με το άλλο άτομο δεν σου προσφέρει όσα ανέμενες, move on mate! Το να μένεις συγκαταβατικά με κάποιον, ελπίζοντας πως μπορεί να αλλάξει ή ότι μπορεί να γίνει καλύτερος/η, μόνο άγχος και ανασφάλεια σου προκαλεί, παρά ευτυχία. Μη ξεχνάς τον εαυτό σου και πώς ένιωθες λίγο καιρό πριν. Είναι το ίδιο και τώρα; Αν όχι, τότε θα βρεις σίγουρα κάποιον/α καλύτερο/η που θα σε κάνει πιο ευτυχισμένο/η!

5
Πότε είναι η κατάλληλη περίοδος να προχωρήσω με τη ζωή μου;

Αν έχεις χωρίσει πρόσφατα, εννοείται πως θα δώσεις χρόνο στον εαυτό σου. Αυτό περιλαμβάνει χρόνο ηρεμίας, ξεκούρασης και διασκέδασης με τους φίλους σου. Αφού γίνουν αυτά, θα κάτσεις και θα σκεφτείς: Μπορείς να μπεις ξανά στη διαδικασία γνωριμίας από την αρχή; Κάποιος/α να μάθει ξανά τις αδυναμίες, προτερήματα και χαρακτηριστικά σου; Εάν ναι, το timing δεν παίζει ρόλο. Φτάνει να νιώθεις έτοιμος/η και good luck! Αν από την άλλη είσαι καιρό μόνος/η, Ε ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;!

6
Πότε θα ξέρω αν πρέπει να κάνω θυσίες για το άλλο άτομο;

Πίστεψέ με, θα το καταλάβεις. Αν υπάρχει αμοιβαία ανταπόκριση και υποστήριξη, τότε ναι, κάνε θυσίες. Θυσίασε χρόνο, όρεξη, καμιά έξοδο που ήθελες πολύ να παςΜη θυσιάσεις όμως:

  • το μέλλον σου (σπουδές/δουλειά)
  • την οικογένειά σου
  • τους φίλους σου

Σημαντικός παράγοντας: Αν κάποιος/α θέλει να είναι μαζί σου, θα το δεις. Θα καταλάβεις ότι μπορεί να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του/της για να είστε happy. Αν όχι, θα ζεις συνεχώς με τα “μπορεί” και τα “ίσως“. Not so ok!

7
Τελικά πώς θα καταλάβω για το πώς με βλέπει;

Αν το αντίθετο φύλο δεν σου έχει εκφράσει ακόμη τα συναισθήματά του, είναι καιρός να κάνετε την περίφημη “κουβέντα“! Αυτό σημαίνει πως δεν μπορείτε να μιλάτε, να περνάτε καλά, χωρίς να γνωρίζει ο ένας για το πώς νιώθει ο άλλος. Αφιερώστε μια ωρίτσα από τη μέρα σας και ξεκαθαρίστε τι θέλετε.

  • Αν είναι νέα γνωριμία, ορίστε τι σημαίνει ο ένας για τον άλλον και πού αποβλέπετε να καταλήξει.
  • Αν είναι μια σχέση, ορίστε προτεραιότητες και τα “θέλω” σας, χωρίς να ζείτε και οι δύο στη “χώρα του ΠΟΤΕ”.

Αν με βάση τα πιο πάνω, δεν νιώσεις έστω και στο ελάχιστο ανακουφισμένος/η, σημαίνει πως πολύ απλά φοβάσαι να εκτεθείς ή και να ρισκάρεις.Τι θα χάσεις ή τι θα κερδίσεις; Μόνο θετικές αλλαγές μπορείς να ζήσεις από τώρα και στο εξής!

 

Δες επίσης: 10 πράγματα που οι άντρες εύχονται να ήξεραν οι γυναίκες!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending