fbpx

Μετατρέποντας μια ιδέα σε προϊόν – Startup Europe

«Έχεις μία ιδέα για επιχείρηση, δεν χρειάζεται να είναι η πιο ευφάνταστη καινοτομία, χρειάζεται απλά να λύνει ένα πρόβλημα που εσύ ο ίδιος γνωρίζεις καλά.» Ο Γιάννης Γαβριηλίδης, ένας Κύπριος επιχειρηματίας, εργαζόταν ως Σύμβουλος σε μεγάλη εταιρεία στο Λονδίνο όταν ανακάλυψε πως ένας από τους συναδέλφους του ξόδεψε πολύτιμο χρόνο ψάχνοντας μία επαφή για να προσεγγίσει έναν πιθανό νέο πελάτη, χωρίς να γνωρίζει ότι ο Γιάννης ήξερε ήδη ένα υψηλόβαθμο άτομο που θα μπορούσε να ανοίξει αυτή την πόρτα. Ο Γιάννης βρήκε ένα πρόβλημα και μια ιδέα για το πώς να το λύσει. «Συζήτησε την ιδέα σου με φίλους, κτίσε μια ομάδα ανθρώπων που μπορούν να σε βοηθήσουν να την πραγματοποιήσεις, δημιούργησε ένα business plan, βρες το κεφάλαιο και στην πορεία ζήτα όση περισσότερη βοήθεια μπορείς. Θα πρέπει να ξεπεράσεις τα όριά σου, να είσαι αποφασιστικός και αποφασισμένος, οργανωτικός και καλά οργανωμένος» συμβουλεύει ο Γιάννης.

Μαζί με το συνέταιρό του, Αλέξανδρο Πρωτογερέλλη, ιδρύουν την Covve, και αναπτύσσουν μία καινοτόμο ψηφιακή εφαρμογή που επαναπροσδιορίζει το επαγγελματικό αρχείο επαφών, δίνοντας τη δυνατότητα σε επαγγελματίες και εταιρείες να αξιοποιήσουν το ανεπίσημο δίκτυο επαφών τους. Μέσα από ένα ιδιαίτερα έξυπνο και εύχρηστο interface για απεικόνιση του δικτύου επαφών, η Covve επιτρέπει στον επαγγελματία να κατανοήσει καλύτερα την εμβέλεια και τη δύναμη του προσωπικού του δικτύου επαφών και έπειτα του δίνεται η δυνατότητα ανώνυμης προβολής των επαφών των συναδέλφων του. Και επειδή κανενός το αρχείο επαφών δεν είναι τέλειο, τα καινοτόμα εργαλεία της Covve βοηθούν στο να είναι πάντοτε πλήρως συμπληρωμένο και όσο το δυνατό πιο ενημερωμένο. Αναγνωρίζοντας ότι το προσωπικό αρχείο επαφών είναι κάτι πολύ ιδιωτικό, η Covve σχεδιάστηκε έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασία των δεδομένων.

VC

Η Covve αποτελείται από μία ομάδα ατόμων με υψηλά προσόντα, που έχουν ευρεία εμπειρία από διάφορες χώρες και τομείς, συμπεριλαμβανομένων συμβουλευτικών υπηρεσιών για στρατηγική και τεχνολογία, τεχνολογικής παραγωγής, σχεδιασμού User Interface (UI) και User Experience (UX), διοίκησης και επιχειρηματικότητας. Το προϊόν έχει σχεδιαστεί για επαγγελματίες και έχει δοκιμαστεί κατά το σχεδιασμό από προσωπικό μεγάλων εταιρειών. Μετά από μια επιτυχημένη πρώτη δοκιμαστική έκδοση σε δικηγορικό γραφείο, η εφαρμογή Covve θα είναι διαθέσιμη στην αγορά αυτό το μήνα.

Η Covve έχει λάβει στήριξη και κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, που τώρα παρέχονται μέσα στο πλαίσιο του Startup Europe, του σχεδίου δράσης της Ψηφιακής Ατζέντας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που στηρίζεται από την Αντιπρόεδρο Neelie Kroes. Η ομάδα κατάφερε επίσης να εξασφαλίσει επενδύσεις από τη DataElite, έναν οργανισμό χρηματοδότησης αρχικού κεφαλαίου, που στηρίζεται από μεγάλους επενδυτές του Silicon Valley και κορυφαίους συμβούλους τεχνολογίας, αλλά και από άλλους ιδιώτες επενδυτές με σχετική εμπειρία και δυνατό επαγγελματικό δίκτυο.

Ο Γιάννης τονίζει ότι ζούμε μία νέα βιομηχανική επανάσταση, όπου η διάδοση της γνώσης, η κατάρριψη των εθνικών συνόρων και το σημαντικά χαμηλότερο κεφάλαιο που είναι αναγκαίο για τη δημιουργία μιας επιχείρησης τεχνολογίας, δίνουν την ευκαιρία σε έξυπνους και προσηλωμένους ανθρώπους να γίνουν μέρος της επανάστασης που θα οδηγήσει στην αλλαγή. «Η όρεξη για επένδυση σε startups είναι υψηλή, όπως και οι κυβερνητικές επιχορηγήσεις που έχουν ως στόχο να ενδυναμώσουν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Με όλα αυτά δεν υπάρχουν πολλές δικαιολογίες για να μην ακολουθήσει κάποιος καριέρα στην επιχειρηματικότητα στον τομέα της τεχνολογίας» προσθέτει. Εάν έχεις μία καινοτόμο ιδέα στον τομέα του ICT/web και σε ενδιαφέρει η επιχειρηματικότητα στην Κύπρο, ο Γιάννης και ακόμη ένας Κύπριος επιχειρηματίας και επενδυτής, ο Θεόδωρος Μίτλετον, μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις. Μαζί, ίδρυσαν την Invelopment Partners, μία κυπριακή εταιρεία μέσω της οποίας συνεργάζονται και επενδύουν σε νέους, ταλαντούχους ανθρώπους βοηθώντας τους να στήσουν επιχειρήσεις. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.invelopmentpartners.com

Για περισσότερες πληροφορίες για την Covve επισκεφθείτε: www.covve.com | www.facebook.com/covve | @covveapp

Capture

Άλλες επιλογές για να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στην επιχειρηματικότητα στην Κύπρο συμπεριλαμβάνουν:

* Να κάνεις αίτηση για ένα σχέδιο χρηματοδότησης όπως το σχέδιο επιχορήγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του Horizon2020. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιλέγει υποσχόμενες εταιρείες για επένδυση και υποστήριξη ως μέρος του σχεδίου για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η εταιρεία σας μπορεί να λάβει χρηματοδότηση μέχρι και €3 εκατομμύρια, επιχειρηματική υποστήριξη και καθοδήγηση παγκόσμιου βεληνεκούς. Συνολικά, περισσότερα από €2.8 δισεκατομμύρια θα δοθούν μέσω του σχεδίου που αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το 2014 μέχρι το 2020.
Κάντε αίτηση σήμερα: (http://ec.europa.eu/easme/sme_en.htm)

* Εάν έχεις μία ιδέα στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας, κάνε αίτηση τώρα για το μεγαλύτερο διαγωνισμό επιχειρηματικής ιδέας της Ευρώπης, CleanLaunchpad Competition (www.cleanlaunchpad.eu/)

* Επικοινώνησε με έναν από τους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην τοπική startup κοινότητα:

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending