fbpx

Τα υγιεινά που παχαίνουν!

Αυτές οι 12 υγιεινές τροφές σε παχαίνουν. Καλά διάβασες. Δεν σε παχαίνουν μόνο τα πατατάκια, οι σοκολάτες και οτιδήποτε άλλο τηγανητό. Αυτό το ήξερες ήδη εξάλλου.
Αυτό που δεν ξέρεις, είναι ότι κάποιες τροφές που είναι γνωστές για τις θρεπτικές τους αξίες, σε παχαίνουν και μάλιστα πολύ περισσότερο από τα «απαγορευτικά σνακ».

Δες ποιες είναι:

1
Sushi Rolls

Μπορεί τα λαχανικά και το φύλλο φυκιού που τυλίγει τα roll να είναι χαμηλά σε θερμίδες όμως αυτά τα δημοφιλή roll περιέχουν πολύ cream cheese ή μαγιονέζα (υπάρχει συγκεκριμένη γιαπωνέζικη), ενώ τα θαλασσινά μπορεί να είναι τηγανητά (δηλαδή tempura).
Με λίγα λόγια, το sushi roll μπορεί να είναι 500-600 θερμίδες το καθένα. Επίσης, το soy sauce περιέχει πολύ νάτριο και έτσι κατακρατεί υγρά και το τζιν σου θα φαίνεται (και θα είναι) πιο σφικτό πάνω σου.

2
Αποξηραμένα Φρούτα

Freepik.com

Γιατί είναι πιο παχυντικά από τα κανονικά; Γιατί έχει αφαιρεθεί το νερό και έτσι είναι πιο έντονες οι ιδιότητές τους.

Για παράδειγμα, ένα φλιτζάνι με φρέσκο σταφύλι περιέχει 60 θερμίδες , ενώ ένα φλιτζάνι σταφίδες περιέχει 460. Έχε υπόψη σου ότι πολλές μάρκες προσθέτουν έξτρα ζάχαρη, αυξάνοντας έτσι τις θερμίδες.

3
Granola

Freepik.com

Αν και αυτό το μίγμα ξηρών καρπών και βρώμης περιέχει θρεπτικά συστατικά, εντούτοις πολλές εταιρείες προσθέτουν μέσα λάδι και πολλή ζάχαρη για να αποκτήσει περισσότερη γεύση. Ένα μπολ γκρανόλα περιέχει συνήθως 500 θερμίδες.

4
Muffins από φυτικές ίνες

iatronet.gr

Σκέτες ή αναμεμειγμένες με μήλα ή μπανάνα, οι φυτικές ίνες (bran) γεμίζουν το στομάχι σου και νιώθεις χορτάτος/η. Όμως η ζάχαρη και το βούτυρο που περιέχουν αυτά τα muffin τα καθιστούν ένα κανονικό κέικ. 20 γραμμάρια από αυτό περιέχει 420 θερμίδες και 34 γραμμάρια ζάχαρη.

5
Λίγο γάλα στον καφέ

Freepik.com

Βάζεις πολύ λίγο και είναι και ένας εύκολος τρόπος να λάβεις το ασβέστιο που χρειάζεσαι. Αν όμως πίνεις πολλούς καφέδες κατά τη διάρκεια της μέρας και χρησιμοποιείς ολόπαχο γάλα, τότε μιλάμε για 200 θερμίδες έξτρα κάθε μέρα. Όσο δηλαδή ένα μεγάλο κομμάτι βουτύρου!

6
Wraps

Freepik.com

Σε σχέση με τα σάντουιτς, μοιάζουν πιο αθώα ε; Κι όμως, ένα wrap μπορεί να περιέχει μέχρι και 300 θερμίδες. Ειδικά αν στην επιφάνεια του wrap (που είναι πιο μεγάλη από του ψωμιού), απλώνουν μαγιονέζα, dressing ή βούτυρο!

7
Εμφιαλωμένο τσάι

Freepik.com

Τα περισσότερα τσάγια με τις ωραίες γεύσεις που αγοράζεις, είτε σε τενεκεδάκι, είτε σε μπουκαλάκι, είναι γεμάτα γλυκαντικές ουσίες. Αν αυτές μετρηθούν σε θερμίδες, ανέρχονται στις 200, το ίδιο δηλαδή με ένα μπουκάλι σόδα.

8
Ρυζογκοφρέτες

Freepik.com

Αυτά τα light σνακ αν και είναι χαμηλά σε θερμίδες και χωρίς λίπος υστερούν σε ίνες και πρωτεΐνες. Συστατικά που όπως λένε οι επιστήμονες, σταματούν την πείνα.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν φας 2-3, όχι μόνο δεν θα καταπολεμήσεις την πείνα, αλλά θα προσθέσουν επιπλέον θερμίδες στο σύνολο που δικαιούσαι τη μέρα. Επίσης, οι ρυζογκοφρέτες με γεύσεις, έχουν περισσότερη ζάχαρη και νάτριο που όπως είπαμε κατακρατεί τα υγρά.

9
Χορτοφαγικά μπιφτέκια

Freepik.com
Οκ τώρα νηστεύεις και έχεις επίσης αποφασίσει να κάνεις μια αποχή από το κρέας. Αυτό μπορεί να σου γλυτώσει λίγο λίπος και χοληστερόλη.
Αλλά εξαρτάται από τη μάρκα των χορτοφαγικών μπιφτεκιών που θα πάρεις. Ένα χορτοφαγικό μπιφτέκι που δεν έχει ετοιμαστεί σωστά μπορεί να περιέχει μέχρι και 1,000 θερμίδες αν το φας με ψωμί και τυρί.

10
Χυμός

Freepik.com

Αν αντικαθιστάς την ημερήσια δόση σε φρούτα που πρέπει να παίρνεις, με χυμό τότε μην διερωτάσαι γιατί δεν μπαίνεις στο παλιό σου τζιν, αφού περιέχει υδατάνθρακες και είναι γεμάτος ζάχαρη.

11
Διαιτητικά γεύματα στον φούρνο μικροκυμάτων

Freepik.com
Σε βολεύουν πολύ γιατί τα παίρνεις από το σουπερμάρκετ, τα ψήνεις σε λίγα λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων και νιώθεις πως δεν έχεις καταναλώσει θερμίδες. Σκέψου το ξανά.
Αυτά τα γεύματα είναι συνήθως ψηλά σε νάτριο, αφού οι κατασκευαστές στην προσπάθεια να τους δώσουν περισσότερη γεύση, καταφεύγουν στο αλάτι. Ως αποτέλεσμα, το νάτριο σου κατακρατεί υγρά κάνοντας τα χέρια, τα πόδια και τους ώμους σου να φαίνονται φουσκωμένα.

12
Σαλάτες

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για τη σιλουέτα σου από τα λαχανικά. Όμως, η σαλάτα που περιέχει τυρί, ξηρούς καρπούς, κρουτόνια και μπόλικο ντρέσιγκ, έχει τις ίδιες θερμίδες με ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά. Πρόσεξε επίσης τις σάλτσες με βαλσάμικο, δεν είναι τόσο αθώες όσο φαίνονται.
Πηγή: cosmopolitan.philenews.com

Εσύ ήξερες ότι αυτά τα υγιεινά τρόφημα μπορεί να περιέχουν πολλές θερμίδες;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending