fbpx

Βερολίνο: 120 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε πτυχιούχους από Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία

Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές παρέχει η γερμανική βουλή σε πτυχιούχους από Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τη Διεθνή Κοινοβουλευτική Υποτροφία (IPS), καταθέτοντας αιτήσεις έως τις 31 Αυγούστου.

Η πρωτοβουλία αφορά 120 υποτροφίες, στις οποίες περιλαμβάνονται εκδηλώσεις, σεμινάρια και πρακτική εξάσκηση δίπλα σε βουλευτές της γερμανικής κάτω βουλής. Οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να είναι άνω των 30 ετών, ενώ θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού ιδρύματος ανώτατης εκπαίδευσης και άριστη γνώση της γερμανικής γλώσσας.

Παράλληλα στην υποτροφία περιλαμβάνεται μηνιαία αποζημίωση 450 ευρώ, δωρεάν διαμονή, ασφαλιστική κάλυψη ασθενείας, ατυχήματος και αστικής ευθύνης, καθώς και τα έξοδα μετάβασης από και προς το Βερολίνο.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από το 1986, ενώ διαρκεί από την 1η Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου κάθε έτους, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια του Βερολίνου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα http://www.bundestag.de/ips

Παράλληλα οι αιτήσεις κατατίθενται στην ιστοσελίδα (έως τις 31 Αυγούστου 2014):

http://www.bundestag.de/bundestag/europa_internationales/internat_austausch/neue_laender/inf

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending