fbpx

Συγκατοίκηση στο πανεπιστήμιο: Ναι ή Όχι;

Ένας μήνας και κάτι μέρες έμειναν μέχρι να αποχαιρετίσουμε το καλοκαίρι και να υποδεχτούμε την νέα ακαδημαική χρονιά.

Αν είσαι πρωτοετής φοιτητής  και πέρασες κάπου εξω από την πόλη σου , σίγουρα θα ψάχνεις για σπίτι αν δεν έχεις ήδη βρεί. Ένα σπίτι που θα στεγάσει τα καλύτερα χρόνια της ζωής σου. Εδώ έρχεται και το δίλημμα της συγκατοίκησης, ειδικά αν πέρασες μαζί με τους φίλους / φίλες σου.  Από την άλλη ακόμα και αν είσαι   « παλιός » φοιτητής και αποφάσισες να κάνεις μια αλλαγή ή όποιος άλλος και αν είναι ο λόγος ένα είναι σίγουρο. Πρέπει πρώτα να το σκεφτείς πολύ καλά για να έχεις από αυτή την άποψη, μια υπέροχη φοιτητική χρονιά.

Πιο κάτω σου παρουσιάζουμε τα συν και τα πλην της φοιτητικής συγκατοίκησης: 

1
ΥΠΕΡ 

  • Έχεις συνεχώς κάποιον στο σπίτι και καταπολεμάς την μοναξιά. Αν είσαι πρωτοετής αποκτάς άμεσα ένα « σύμμαχο»  στο νέο περιβάλλον . Οι νέες σου παρέες γίνονται και παρέες του συγκάτοικου σας και αντίστροφα.
  • Όπως και να το κάνουμε , ειδικά αν είσαι γυναίκα, μια ασφάλεια την νιώθεις με ακόμα κάποιον μέσα στο σπίτι.  Και δεν χρειάζεται να ανησυχείς αν  φύγεις και ξεχάσεις να παρεις κλειδιά!
  • Οι δουλειές του σπιτιού, τα λειτουργικά του έξοδα καθώς και το μαγείρεμα μοιράζονται στα ίσα, διευκολύνοντας έτσι και την τσέπη των γονιών σου αλλά και τη δική σου.

images (1)

  • Μαθαίνεις να μοιράζεσαι, να συμβιβάζεσαι, να κάνεις υπομονή και να σέβεσαι τα δικαιώματα και τις προτιμήσεις του άλλου, οι οποίες πολλές φορές μπορεί και να μην συμβαδίζουν απόλυτα με τις δικές σου.
  • Η καθημερινή συμβίωση και οι κοινές ασχολίες θα σας δέσουν και θα σου προσφέρουν ένα καλό φίλο και στήριγμα.
  • Και φυσικά θα μπορείτε να διοργανώνετε τα καλύτερα πάρτυ, αφού ως γνωστό δυο μυαλά είναι καλύτερα.

2
ΚΑΤΑ

  • Θα γυρίζεις σπίτι και δεν θα μπορείς να κάνεις ό,τι ακριβώς θέλεις του τύπου να παρατήσεις τα πράγματα σου στην μέση του διαδρόμου,  να ανοίξεις την μουσική στη διαπασών και να μην κάνεις καμία απολύτως δουλειά.
  • Ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του προσωπικότητα και χαρακτήρα και δεν είναι εύκολο να ταιριάξεις με όλους. Οπόταν για να μην μετανιώσεις την απόφαση σου το καλύτερο είναι να ξεκαθαρίσετε από την αρχή κάποιους κανόνες.  
  • Στο  θέμα των χρημάτων και των λογαριασμών μπορεί να αποκτήσεις επίσης πρόβλημα αν ο συγκάτοικος σου δεν είναι υπεύθυνος στις οικονομικές υποχρεώσεις του σπιτιού σας.
  • Η συγκατοίκηση, λίγο – πολύ μειώνει τον ιδιωτικό σου χώρο για αυτό  να έχεις υπόψη σου πως πολλές σχέσεις έχουν χαλάσει εξαιτίας της  καθημερινής τριβής.

Αν τελικά το πάρεις απόφαση, η πιο ασφαλής επιλογή είναι να συζητήσεις το ενδεχόμενο συγκατοίκησης με κάποιον που ήδη γνωρίζεις.

Αν δεν υπάρχει κάποιος γνωστός σου που να ενδιαφέρεται έχεις την επιλογή της αγγελίας, στην οποία θέτεις τα κριτήρια σου  και περιμένεις για ανταπόκριση!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending