fbpx

Διακοπές = Μαθήματα Ζωής!

Οι διακοπές εκτός από την ψυχική και σωματική ηρεμία που μας προσφέρουν, μας δίνουν την ευκαιρία να σκεφτούμε καλύτερα και να δούμε πιο ξεκάθαρα όλα αυτά για να οποία πνιγόμασταν τους προηγούμενους μήνες, μέσα σε ένα ποτήρι νερό, και δεν μπορούσαμε να τα διαχειριστούμε με πλήρη επίγνωση και ψυχραιμία. Είτε από μια καταγάλανη παραλία, είτε από κάποιο βουνό, είτε από ένα μαγευτικό θέρετρο σε ένα νησί στο οποίο έχουμε ξεμείνει, είτε ακόμα και απ’ το σπίτι, κρατώντας ένα καφέ ανά χείρας και ακούγοντας το αγαπημένο μας cd ή ραδιοφωνικό σταθμό. Δεν έχει σημασία ο προορισμός, αλλά το γεγονός του ότι μπαίνουμε στην διαδικασία για να απολαύσουμε τις διακοπές μας ή αν όχι, λίγες στιγμές χαλάρωσης. Αυτή λοιπόν η διακοπή από μια ρουτίνα γεμάτη στρες, και ένταση, έχει πολλά να σου μάθει. Γι’αυτό άνοιξε τα μάτια σου και διάβαζε!!!!

 

Πάντα υπάρχει αρκετός χρόνος. 

download

O μεγαλύτερος αντίπαλος του ανθρώπου, ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός για να φέρεις βόλτα όλα όσα νομίζεις ότι χρειάζονται έτσι ώστε να σε κάνουν να νιώσεις καλά, αλλά και να ικανοποιήσεις και τους γύρω σου. Κι όμως φτάνει και περισσεύει, με την προϋπόθεση  ότι μπορείς να φορτσάρεις, να βάλεις τέρμα τα γκάζια και να αντιμετωπίσεις τα πράγματα με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

 

Σημασία στην ζωή έχουν τα μικρά και απλά πράγματα. 

little

Mήν αναλώνεσαι σε μεγάλα πράγματα σπαταλώντας καλή διάθεση και όρεξη. Αφοσιώσου στα απλά και καθημερινά πράγματα. Μιά απλή έξοδος για ένα ωραίο δείπνο ή ποτό, μιά εξόρμηση σε θάλασσα ή βουνό με καλή παρέα, πράγματα απλά καθημερινά θα σε κάνουν να νιώσεις πραγματικά χαρούμενος/η, και σε πλήρη επαφή με το πνεύμα και το σώμα σου.

 

Δεν χρειάζονται πολλά για να είμαστε καλά. 

images

Ξέρω ότι μια τέτοια περίοδος που περνάμε είναι δύσκολη όσον αφορά το πορτοφόλι μας, δεν είναι όμως και το τέλος του κόσμου!! Μπορούμε να αναβιώσουμε αυτές τις εποχές που τουλάχιστον οι γονείς μας μεγάλωσαν με  την φράση “Λλία τζαι καλά” χωρίς να προκαλούσε αντιδράσεις και καβγάδες όπως αυτή την περίοδο και όπου δεν υπήρχαν πλασματικές ανάγκες όπως σήμερα, αλλά πραγματικές.

 

Ζήσε το παρόν και άσε το μέλλον.

live-in-present

Σταμάτα να ψάχνεις για αυτά που μπορείς να κάνεις στο μέλλον και εστίασε την προσοχή σου, για το τί μπορείς να κάνεις σε ένα λεπτό, μια ώρα, ή την επόμενη μέρα. Δώσε όλο σου το είναι έτσι ώστε να περάσεις καλά την δεδομένη στιγμή, αφήνοντας κατά μέρος για λίγο τα σχέδια σου για το μέλλον. Άλλωστε η ζωή είναι γεμάτη στιγμές. Μην αφήσεις αυτές τις στιγμές ανεκμετάλλευτες. Προσπάθησέ το και δεν θα χάσεις.

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending