fbpx

10 extreme sports που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!

Οι περισσότεροι από εμάς είναι αλήθεια πως δεν ζητούν και πολλά για να είναι ευχαριστημένοι με τη ζωή τους. Κάποιοι όμως από εμάς δεν αρκούνται στις δώσεις πραγματικότητας που απλόχερα προσφέρει η καθημερινότητα και επιζητούν αυτό το κάτι παραπάνω που θα τους τονώσει. Για σας λοιπόν που πάντοτε αναζητάτε μια έχτρα δόση αδρεναλίνης στη ζωή σας, αλλά και για οποιονδήποτε έχει το κουράγιο να τα δοκιμάσει, τα extreme sports αποτελούν πηγή αδρεναλίνης. Δείτε πιο κάτω μια λίστα με τα 10 exteme sports που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

 

1. Banjee jumping

Girl jumping from the bridge. A girl with an incredible time is engaged in freestyle in bungee jumping. A young girl performs a reverse trick in bungee jumping. Jump at sunset Extreme young

Ίσως το δημοφιλέστερο όλων των extreme sports σε Κύπρο και Ελλάδα. Μόνο και μόνο η αίσθηση που σου δίνει η βουτιά στο κενό, το ότι βλέπεις τη ζωή να περνά μπροστά από τα μάτια σου σε κάνει να πιστέψεις πως αξίζει τον κόπο. Όσοι τον έχουν δοκιμάσει ξέρουν. Όσοι όμως δεν το έχουν δοκιμάσει θυμηθείτε μόνο πως νιώθετε όταν είστε σε αεροπλάνο που πέφτει ξαφνικά σε κενά αέρος και πολλαπλασιάστε το. Εμπρός λοιπόν, πάμε για bunjee jumping.

2. Rock climbing

Αναρρίχηση στους βράχους. Απλό; Καθόλου θα έλεγα! Εκεί είναι που η ζωή σου κρέμεται κυριολεκτικά από τεντωμένο σχοινί γιατί αυτό είναι που σε χωρίζει από το κενό όταν αναρριχάσαι σε βράχους. Αξίζει τον κόπο αλλά πάντα με προσοχή!

3. Snowboarding

Girl freeride skier, scale the mountain before the descent

Snowboarding το επόμενο και η αδρεναλίνη εκτοξεύεται ξανά στα ύψη. Εξαιρετικές συστάσεις συνοδεύουν το εν λόγω άθλημα. Απίστευτες κινήσεις προκλητικά πετάγματα και άλλα πολλά συνθέτουν τον ιδανικό τρόπο να εκτονωθείτε και να απομακρυνθείτε έστω και λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ξεκινήστε όμως χαλαρά γιατί οι extreme κινήσεις χρειάζονται και extreme προπόνηση. Λίγο χλωμό το βλέπω για να το δοκιμάσετε στην Κύπρο αλλά αξίζει ακόμη και να ταξιδέψετε για να το δοκιμάσετε.

 

4. Surfing

Pretty girl surfboarding in the sea at summer resort

Καλοκαιρινό και δροσιστικό το επόμενο. Τι καλύτερο λοιπόν από το να σερφάρετε κάτω από τα κύματα; Πριν τα βάλετε με τα κύματα θα χρειαστείτε αρκετή προπόνηση.

 

5. Sky diving

Για τους θαρραλέους το επόμενο που ακούει στο όνομα Sky diving. Πτώση με αλεξίπτωτο από πολύ μεγάλα υψόμετρα. Μιλάμε για τεράστιες δώσεις αδρεναλίνης. Προσωπικά δεν θα το τολμούσα. Εσείς;

6. Cliff Jumping

Water jump from the rock

Παρόμοιας φύσης με το bunjee Jumping, μόνο που το συγκεκριμένο άλμα γίνεται από πιο χαμηλό υψόμετρο και το κυριότερο χωρίς σχοινιά. Φαίνεται εύκολο; Σας συμβουλεύω να το ξανασκεφτείτε πριν το κατατάξετε στα εύκολα!

 

7. Scuba diving

The loving couple dives among corals and fishes in the ocean

Μαγικός ο κόσμος του βυθού, και αυτήν ακριβώς την μαγεία μπορείτε να ανακαλύψετε με το scuba diving. Αν και γενικά δεν θεωρείται επικίνδυνο σπορ μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο. Προετοιμαστείτε λοιπόν γιατί θα χρειαστείτε πολύ προπόνηση πριν την πρεμιέρα.

 

8. Skiing

Man skiing on the ski slopes

Ένα παγκοσμίως διαδεδομένο άθλημα. Το σκι είναι πολύ διασκεδαστικό σαν σπορ, ταυτόχρονα όμως και πολύ επικίνδυνο. Η ισορροπία είναι λέξη κλειδί στο σκι και ίσως η πιο σημαντική ικανότητα που πρέπει να αποκτήσει κάποιος για να το επιχειρήσει. Τι λέτε; Πάμε για σκι; Μπα, ας περιμένουμε καλύτερα μέχρι τον χειμώνα.

 

9. Mountain biking

Cyclist On Sunny Day.Bike Adventure Travel Photo

Ίσως το πιο εύκολο άθλημα στη λίστα που μπορεί όμως να γίνει πολύ δυσκολότερο αν το έδαφος είναι ανώμαλο ή περιέχει πέτρες. Αποτελεί μια εξαιρετική άσκηση που σίγουρα αξίζει τουλάχιστον μια δοκιμή.

10. Ice climbing

Mountaineer makes his way up to the top

Εξαιρετικά δύσκολο άθλημα που χρειάζεται χρόνια προπόνησης και εμπειρίας. Σκεφτείτε όμως το αίσθημα να σκαρφαλώνετε σε πάγους. Μόνο και μόνο η σκέψη μας εξιτάρει πόσο μάλλον αν καταφέρουμε να κάνουμε τη σκέψη αυτή πραγματικότητα.

 

Μιας και το καλοκαίρι ακόμα να τελειώσει, μπορείς να δεις και τα πιο καλοκαιρινά: Τα πιο extreme water sports για το καλοκαίρι του 2014!!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending