fbpx

Οι 7+1 πιο άβολες στιγμές της Κυπριακής τηλεόρασης

1. “Ρε γάρε”, ΡΙΚ

Υπάρχουν κάτι ανέκδοτα που πάντα ξεκινούν με ένα Κύπριο που πήγε στο Λονδίνο… Ε, το ΡΙΚ κατάφερε να τα κορυφώσει. 980766Όταν ο κος Χαραλαμπίδης είχε τη φαεινή ιδέα να σταθεί μπροστά στο Hilton του Λονδίνου ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ κάνοντας ένα ρεπορτάζ (για μια εκπομπή που διαφορετικά δεν θα έβλεπε ποτέ κανένας) χτυπήθηκε -επαναλαμβάνω- ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ από ένα έρμο Άγγλο ταξιτζή που είχε το θράσος να οδηγεί -θα γίνω γραφικός- ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. Ο κος Χαραλαμπίδης φώναξε στον ΑΓΓΛΟ ταξιτζή σε άπταιστα ΚΥΠΡΙΑΚΑ το ιστορικό “ΡΕ ΓΑΡΕ! ΡΕ ΓΑΡΕ!” και μετά από μια παύση το επίσης ιστορικό “εχτύπησεν μου!”. 

 

2. “Αϊ Σιχτίρ”, ΡΙΚ

Άλλη μια ιστορική στιγμή της Κυπριακής τηλεόρασης, για άλλη μια φορά από το ΡΙΚ (πέφτετε απ’ τα σύννεφα, έτσι;). Στο αλησμόνητο RIK SUPER BINGO (το θυμάστε εκείνο το τραγούδι τίτλων που θα έκανε ακόμα και τον δημιουργό των διαφημίσεων των Jumbo να αποσυρθεί από το επάγγελμα;) η Κατερίνα Λάσπα εμφανίστηκε ελαφρώς μεθυσμένη (λίγο λέμε, όσο πατά ο Κυριάκος Κενεβέζος). Της φώναζαν κι απ’ το ακουστικό ότι πιέζει ο Χριστόφιας για να συνδεθούν για τη συνέντευξη του και εκνευρισμένη η Κατερίνα μας έβγαλε το άχτι της πάνω σε ένα καημένο κύριο που η μοίρα τον οδήγησε στα τραπέζια του Μόντε Καπούτο. Θα μου πείτε, έπαιζε κι αυτός με τη τύχη του εκεί μέσα. Αλλά απ’ την άλλη Bingo ήταν αυτό, που αλλού θα την δοκίμαζε;

 

3. “Ρε Που***καλαμαρά”, ΑΝΤ1

Στον ΑΝΤ1 οι αθλητικές ειδήσεις μαγνητοσκοπούνται λίγο πριν το δελτίο. Στη μαγνητοσκόπηση λοιπόν, ο Παύλος Καδής ανακοινώνει το θέμα, ο σκηνοθέτης “ρίχνει” λάθος πλάνα και ο παρουσιαστής εκνευρίζεται,διακόπτει τη τηλεφωνική και ουρλιάζει επί λέξη “πάμε ξανά που την αρχή τζιαι έβαλε πλάνα ΑΕΛ ο που***καλαμαράς, ΑΪ ΓΑΜ*ΣΟΥ ΡΕ ΜΑΛ*ΚΑ” ΕΛΕΟΣ!”. Το στιγμιότυπο λοιπόν ξαναγυρίζεται με τα σωστά πλάνα (και τυπικούς χαρωπούς διαλόγους). Ο μοντέρ όμως, είτε από λάθος είτε από εκδίκηση στον Καδή που ξαφνικά την είδε Piers Morgan, “έστειλε” στον αέρα το κομμάτι με τα “γαλλικά”. Εμείς μπορεί να γελάσαμε (εδώ στον Αδικημένο είμαστε cool σε τέτοια θέματα, έτσι;) αλλά οι υπόλοιποι Κύπριοι τηλεθεατές (λέγε μας ομοφοβικούς που στείλαμε στο πυρ το εξώτερο το gay σίριαλ του Τοκαρή) θα έπαθαν 13 συναπτές νευρώσεις στομάχου. Ντακόγ;

 

4. “Ου! Αρχίζουμε;”, ΡΙΚ

Στο απογευματινό δελτίο του ΡΙΚ, η υπεύθυνη της νοηματικής (αυτή στα δεξιά που μοιάζει με διευθύντρια τμήματος δημόσιας υπηρεσίας που είναι pissed off γιατί δεν συμπληρώσαμε σωστά τις φόρμες) διαβάζει αμέριμνα κάποιο κείμενο/περιοδικό/κατάλογο ΙΚΕΑ. Ο σκηνοθέτης βγαίνει κανονικά αέρα χωρίς να την ενημερώσει κανείς και ενώ η παρουσιάστρια ξεκινά το δελτίο η ίδια ξαφνιάζεται, πετάει κάτω τα γυαλιά ρίχνει ένα βλέμμα τριγύρω να καταλάβει τι έγινε, πετά και ένα “Ου!Αρχίζουμε;” και αρχίζει σαστισμένη τη νοηματική. Ρε παίδες εκεί στο ΡΙΚ, είπαμε μεταδίδει το δελτίο για τους κωφούς, αλλά δεν ήταν ανάγκη να της στερήσετε και το ακουστικό για να μπει ΤΟΣΟ πολύ στο κλίμα του ρόλου! 

 

5. “Οι τομάτες στην Αγγλίαν”, ΡΙΚ

Άλλη μια συμμετοχή του Χαραλαμπίδη στη σημερινή λίστα (πέφτουν κομφετί). Στην εκπομπή “Γραμμή 1088” κάποιος Εγγλεζοκυπραίος παίρνει τηλέφωνο και κάνει φάρσα λέγοντας κάτι ασυνάρτητα για τις ντομάτες στην Αγγλία και ολοκληρώνοντας με τον ήχο του σφιξίματος για χέσιμο. Ο κύριος Χαραλαμπίδης διατήρησε τη ψυχραιμία του όπως και ο καλεσμένος (ο οποίος μεταξύ μας δεν είχε και πολλές επιλογές, αφού έδειχνε ότι ανάρρωνε από 14ωρη εγχείρηση αφαίρεσης όγκου στον εγκέφαλο). Η εκπομπή έκλεισε με ασυναρτησίες (χειρότερες κι από τη φάρσα), ο καλεσμένος τόλμησε να ξεκινήσει να λέει κάτι, ο Χαραλαμπίδης τον αγνόησε και έκλεισε διακόπτοντας τον άρον άρον την εκπομπή για να επιληφθεί του συμβάντος με το τηλεφωνικό κέντρο. (Μετάφραση: έθελεν να πάει πάνω να θυμωθεί της ρισιέψιονιστ του ΡΙΚ που απάντησε το τηλέφωνον του πελλού).

 

6. Μικελλίδης “Με την Ελίτα”, ΣΙΓΜΑ

Όσο κι αν σας φανεί εκπληκτικό, πρόκειται για στιγμιότυπα ΟΛΑ από την ίδια εκπομπή, στην οποία ο ψυχίατρος Γιάγκος Μικελλίδης είχε…. κέφια. Η καημένη η Ελίτα Μιχαηλίδου άκουσε ύστερα του κόσμου (από “εν πελλάρες που λαλείς” μέχρι “ουυυυ άρκεψες μου πάλε, εσιέστην η φανού στα Λεύκαρα!”) που προσπαθούσε να τα σώσει όπως όπως. Για παράδειγμα, ο γιατρός ρίχνει την ατάκα “όπως είπεν τζιαι ο Γιαννάκης του Γιώρκου: τζιαι οι γεναίτζιες θέλουν τον ρε, όι μόνο οι άντρες” με την Ελίτα να προσθέτει κιτρινιασμένη “το πάθος!”. Ναι Ελίτα μου, το πάθος. Πίστεψε το εσύ για να το πιστέψουμε κι εμείς. Epic και η αντίδραση του γιατρού στο σχόλιο της Ελίτας “δεν σε ενδιαφέρει άμα κρυώνεις, θα βγάλεις το παλτό σου να ζεσταθεί ο άλλος”. A must see.

 

7+1. Ματσάκης χ 2 , ΡΙΚ

Ο Ματσάκης εις διπλούν. Στη πρώτη περίπτωση, σε μια ράδιο-τηλεοπτική συνέντευξη είπε γύρω στις 37649233874 φορές το “κύριε Καρεκλά” σε 432 versions (συμπεριλαμβανομένων του κύριε Καρεκλέ και κύριε κύριε Κεραυνέ). Δείτε το, νιώστε τον εγκέφαλο σας να τσουρουφλίζεται κι αφού ολοκληρώσετε το inception της Σιωπής των Αμνών, δείτε και το αχτύπητο δίδυμο Ματσάκης-Καρεκλάς την εποχή που ο πρώτος αποχωρούσε από την εκπομπή του δεύτερου.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending