fbpx

Τα “ΔΕΝ” του Facebook!

Το  Facebook έχει γίνει πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Καθημερινά αγωνιζόμαστε για να πάρουμε “ΕΝΑ” like από τους εικονικούς μας φίλους, είτε από μια ανάρτηση (post) που έχουμε κάνει, είτε από μια κοινοποίηση (share). Εκτός όμως από αυτά, υπάρχουν και κάποια πράγματα που είναι πολύ ενοχλητικά και πρέπει να σταματήσετε να τα κάνετε (αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία).

 

1. Σκουντήγματα (Pokes)

poke

Σκεφτείτε να σας σκουντούσαν στην πραγματικότητα, θα σας άρεσε καθόλου αυτό; Και φυσικά όχι. Ποιος ο λόγος να το κάνετε μέσω του facebook; Απλά σταματήστε να το κάνετε, δεν υπάρχει νόημα.

 

2. Να στέλνετε προσκλήσεις 

invitations

Βομβαρδίζοντας συνεχώς τους “φίλους” σας με κάθε είδους πρόσκληση που σας στέλνουν άλλοι φίλοι, το μόνο που καταφέρνετε από ένα σημείο και μετά είναι να  προκαλέσετε την αδιαφορία τους, ακόμα και όταν σε κάποια στιγμή έχετε κάτι σημαντικό να τους πείτε. Γι’ αυτό μην στέλνετε συνεχώς προσκλήσεις. Είναι ενοχλητικό. ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν μην προκαλέσετε την αδιαφορία των “φίλων” σας, είναι πολύ άκομψο.

 

3. Nα γράφετε κεφαλαία.

capital letters

Έχουμε μάθει από το σχολείο ότι γράφοντας κεφαλαία είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δώσουμε έμφαση σε αυτό που γράφουμε, είτε αυτό είναι λέξη είτε είναι όνομα, είτε είναι συναίσθημα. Όμως αν χρησιμοποιείτε τα κεφαλαία για να εκφράσετε το θυμό σας, μην το κάνετε από ‘δώ και μπρος. Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να εκτονωθείτε, γι’ αυτό προτιμήστε τους.

 

4. Να απαντάτε σε μαζικά μηνύματα

mass

Τα μαζικά μηνύματα είναι ένας τρόπος να έρθετε σε επαφή με πολλά άτομα, θέλοντας να τους πείτε το ίδιο πράγμα.  Δυστυχώς όμως, ο καθένας που λαμβάνει το μήνυμα, μπορεί να λάβει μέρος σε αυτή την συζήτηση. Κάτι που δεν σας επιτρέπει να πείτε αυτό που θέλετε να πείτε σε κάποιο άτομο σε μαζικά μηνύματα. Γι’ αυτό αν θέλετε να πείτε κάτι, στείλτε ξεχωριστό μήνυμα σ’ εκείνον που θέλετε να το πείτε.

 

5. Like στα δικά σας status/φωτογραφίες/video/comments

like

Κάνοντας like σε αυτά που γράφετε ή σε αυτά που ανεβάζετε είναι σαν κάνετε “give me five” με το εαυτό σας. Κάτι που θεωρώ εντελώς περιττό. Μην σας πω ότι μπορεί να δείξετε και λίγο ψώνιο με αυτή σας την κίνηση.

 

6. Να ευχαριστείτε για την αποδοχή

thanks

Κάτι που είναι εντελώς βαρετό για κάποιον που δέχτηκε το αίτημα σας. Λέγοντας ευχαριστώ είναι σαν να ικετεύατε γι’ αυτή την φιλία. Εφόσον σας δέχτηκε, θα έχετε σίγουρα την ευκαιρία να συνομιλήσετε σε κάποια φάση. Be patient!!

 

7. Η δημιουργία κοινού προφίλ

who

Είπαμε. είστε ερωτευμένοι και το ξέρουν και όλοι οι φίλοι σας (ακόμα και αυτοί που δεν του ενδιαφέρει και τόσο). Οkay το δέχομαι, αλλά το status “in relationship with” είναι αρκετό, αν και λίγο γλυκανάλατο, είναι αποδεκτό. Από ‘κεί και πέρα ποιός ο λόγος να δημιουργήσετε κοινό προφίλ για να δηλώσετε ότι είστε ταίρι με κάποιον;

Kαι όταν σχολιάζετε μια κατάσταση ή όταν μοιράζεστε κάτι, ποιός τελικά από τους δύο εκπροσωπεί αυτό το κάτι;  Είναι εντελώς άκυρο γι’αυτό μην το κάνετε

 Μη ξεχάσεις να δεις και το σχετικό άρθρο: Οι πιο εκνευριστικοί τύποι του Facebook (όλοι γνωρίζουμε έστω κι ένα)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending