fbpx

Οι 4 κυριότερες αιτίες δημιουργίας σχέσης ή χωρισμού της γενιάς μας!

Πες το καλοκαίρι, πες τα γενέθλια που σε έχουν φορτώσει με 1 χρόνο extra, πες οι φίλοι σου που κάθε μέρα σου αναλύουν γιατί ξεκίνησαν ή γιατί τερμάτισαν μια σχέση τους.. Όλα αυτά έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Ακόμη είμαστε νέοι, έχουμε χρόνια μπροστά μας. Όμως οι σχέσεις ήταν πάντα μέρος της ζωής μας (και θα συνεχίσουν να είναι my friend). Γιατί όμως καταλήγουμε σε μια σχέση ή σε ένα χωρισμό; Αναρωτήθηκες ποτέ;

 

1. Βαρέθηκες τη ρουτίνα και θες κάτι διαφορετικό.

Αυτή είναι εξίσου η αιτία για να ξεκινήσεις αλλά και για να τελειώσεις μια σχέση.

  • Αν είσαι single: Αναζητάς εκείνο το άτομο που θα είναι κάτι περισσότερο από φίλος, θα μπορεί να βγαίνει μαζί σου, να μοιράζεστε μια κοινή ζωή που δεν μπορεί να σου προσφέρει πλέον η οικογένεια ή οι φίλοι σου.
  • Αν είσαι σε σχέση και θες να χωρίσεις: Δεν βρίσκεις πλέον κάτι κοινό με το/τη σύντροφό σου. Τα πάντα έχουν καταντήσει τα ίδια και τα ίδια, οι διαλόγοι είναι πιο σύντομοι κι απ’ τις διαφημίσεις της TV και η μονοτονία σας κτυπά την πόρτα καθημερινά.

 

2. Προσπαθείς να γίνεις η “εξαίρεση” του κανόνα.

Και όταν λέμε εξαίρεση, αφορά όλα εκείνα που ακούς από τον ένα και τον άλλο και λες: “Όχι, εγώ δεν θα κάνω/γίνω έτσι!

  • Αν είσαι single: Θες να φτιάξεις μία σχέση που δεν θα είστε όλη μέρα μες τα μέλια, όπως κάτι ζευγαράκια που βαρέθηκες να βλέπεις. Θέλεις να κινηθείς με τους δικούς σου κανόνες, να περνάς τέλεια και να μην καταπιέζεσαι σαν ένα παντρεμένο ζευγάρι.
  • Αν είσαι σε σχέση και θες να χωρίσεις: Δεν θέλεις να τελειώσεις τη σχέση λόγω απιστίας, απόστασης ή τσακωμού. Αυτοί ήταν ΠΑΛΙΑ οι λόγοι που χώριζες εσύ ή οι γύρω σου. Έτσι, προσπαθείς να δώσεις λύση αν προκύψει κάτι από αυτά, με αποτέλεσμα να μη δίνεις σημασία σε άλλες βασικές αιτίες χωρισμού. ΠΡΟΣΟΧΗ: Με το να μην τσακωθείς με τον άλλο και να τα κρατάς μέσα σου, δεν σώζεις τη σχέση, αλλά την καταστρέφεις σιγά-σιγά.

 

3. Θεωρείς τα πάντα δεδομένα και “έτοιμα”.

Δεν είναι τυχαίο πως ζήσαμε και ζούμε μια ζωή στην καλοπέραση, σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές! Άρα:

  • Αν είσαι single: Θεωρείς πως θα έρθει κάποτε ο πρίγκιπας ή η πριγκίπισσα του παραμυθιού, πως είσαι ποθητός/ή στο αντίθετο φύλο και πως όποτε θέλεις μπορείς να μπεις σε σχέση. Για ψάξε το λίγο και ρίξε τα standards σου. Είναι πράγματι έτσι; Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες απόπειρα για ραντεβού, flirt; Είχε πάντα επιτυχία;
  • Αν είσαι σε σχέση και θες να χωρίσεις: Λες “Δεν βαριέσαι φίλε μου, εγώ θα μείνω σ’ αυτή τη σχέση γιατί βαριέμαι να ασχοληθώ για κάτι νέο. Εξάλλου ο/η τάδε θα είναι πάντα εκεί. Πού θα βρει καλύτερο/η;” Λυπάμαι που σ’ το λέω, αλλά κανείς δεν είναι δεδομένος. Πού ξέρεις τι σκέφτεται ο/η σύντροφός σου όταν είναι μαζί σου; Ίσως –λέω ίσως– αυτή η ματαιοδοξία και η συνήθεια έχουν καταντήσει κουραστικές; Φύλαγε τα ρούχα σου για να ‘χεις τα μισά, γιατί ο άλλος μπορεί να σου έρθει με το βλέμμα “Bye bye love“.

 

4. Έκανες τις δικαιολογίες τον καλύτερο σου φίλο.

hercampus..

Για όλα υπάρχει ένα “γιατί” και έχεις πάντα τη λύση γι’ αυτά. Εξάλλου, στον κόσμο μας, ότι δεν λύνεται, υπάρχει πάντα απαντημένο στο Google! Συνεπώς:

  • Αν είσαι single: Λες πως βαρέθηκες την εργένικη ζωή και θες μια σχέση. Ξεκινάς και αραδιάζεις σε φίλους σου τους λόγους που θα το επιδιώξεις: “Επειδή είμαι μόνος/η καιρό, επειδή χώρισα και δεν μπορώ τη μοναξιά, επειδή θέλω παρέα όταν βγαίνω έξω, επειδή, επειδή…” Για όλα υπάρχει ένας λόγος, αλλά ξεχνάς το βασικό. Οι σχέσεις δεν έρχονται κατά παραγγελία και όσο το επιδιώκεις, τόσο δεν θα έρχεται (με το ζόρι).
  • Αν είσαι σε σχέση και θες να χωρίσεις: Αγαπώ τον/την τάδε και δεν θέλω να τον/την χάσω” “Ζήσαμε ωραίες στιγμές και σίγουρα θα αλλάξει και δεν θα είναι για πάντα έτσι“. Όταν κατεβείς από το συννεφάκι σου θα δεις πως κάποτε όλα κάνουν τον κύκλο τους. Με το να δικαιολογείς τον άλλον για κάτι που ΗΤΑΝ και δεν είναι πλέον, ζεις μόνιμα με ψευδαισθήσεις. Ok, ζήσατε πολλά. Μην δικαιολογείς όμως κάποιον για κάτι που είναι ΤΩΡΑ, με βάση κάτι που ήταν ΠΡΙΝ. Η ζωή προχωρά, το ίδιο κι εσύ, άρα ο χωρισμός ίσως είναι αναπόφευκτος. Move on!

Facebook_like_thumb

Άρα είτε πρόκειται να αρχίσεις ή να τερματίσεις μια σχέση, σκέψου καλά τις συνέπειες της απόφασής σου. Και το κυριότερο, μη χάσεις τον εαυτό σου, όποιο δρόμο κι αν διαλέξεις! 😉

Ίσως ταυτιστείς και με το σχετικό άρθρο: 5 ατάκες που τρελαίνεσαι να ακούς μετά από χωρισμό!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending