fbpx

Μικρά tips για μια χαρούμενη καθημερινότητα!

Είναι γεγονός πως πλησιάζουμε στο τέλος του καλοκαιριού και, όπως και να ‘χει, η φθινοπωρινή διάθεση και οι σκέψεις σχετικά με τη νέα σεζόν, μας κάνουν να θέλουμε να εξαφανιστούμε!  Στο βουνό, στη θάλασσα, στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα… Επειδή, όμως, τέτοιες αποδράσεις αποτελούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας εν καιρώ υποχρεώσεων του πανεπιστημίου, σας παρουσιάζω μερικές μικρές συμβουλές που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά μας πιο χαρούμενη κι αισιόδοξη!!!

 

1. Ξύπνα με θετικές σκέψεις*

images (2)

Ναι, ναι, ξέρω πόσο αδύνατο και γελοίο ακούγεται όταν ξυπνάς και συνειδητοποιείς πως έχεις ήδη αργήσει για το πρώτο μάθημα, αλλά κάνε μια προσπάθεια!! Είναι απλό:  Άνοιξε τα μάτια και χαμογέλασε.  Σκέψου κάτι θετικό που έχει να σου προσφέρει η μέρα που ξημερώνει και εστιάσου σ’ αυτό.  Μπορεί να είναι κάτι πολύ μικρό, μα τα μικρά είναι που έχουν αξία! Εξάλλου… η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!

 

2.  Βάλε στο playlist χαρούμενη μουσική*

Οι χαρούμενες μελωδίες μας φτιάχνουν το κέφι.  Ένταξε περισσότερα αισιόδοξα και χαλαρά τραγούδια στο playlist σου και σταμάτα να κυκλοφορείς στους δρόμους από το πρωί με καψουροτράγουδα στη δια πασών!  Σου προτείνω κι ένα -που ήδη γνωρίζεις- να σου βρίσκεται πρόχειρο.

 

3.  Κυνήγησε την ηρεμία*

4310_1__57451.1405362314.600.600

Μερικές φορές έρχεται η στιγμή στη ζωή σου (κι έρχεται και πολύ συχνά, ειδικά αν έχεις midterms, projects, μπλα μπλα…) που απλά θέλεις να πατήσεις το κουμπί της παύσης και να μην κάνεις τίποτα.  Δεν είναι απαραίτητα κακό, μη νιώθεις τύψεις! Κάθισε κάπου ωραία και χαλαρά (κατά προτίμηση σε εξωτερικό χώρο) κι απόλαυσε λίγη ησυχία.  Προσπάθησε να αποφορτίσεις και να ηρεμήσεις!  Δεν υπόσχομαι πως θα μετατραπείς σε δάσκαλο του Ζεν, αλλά 5 – 10 λεπτά απόλυτης ηρεμίας σίγουρα κάνουν καλό. Give it a try!

4.  Σταμάτα και παρατήρησε γύρω σου*

we need a little magic

Ναι, καλά διάβασες! Ακόμη και τις πιο μικρές λεπτομέρειες! Σίγουρα θα υπάρχει κάτι για να σε εμπνεύσει.  Αφουγκράσου τους ήχους που σε περιτρυγυρίζουν, κοίταξε το φως, παίξε με τις σκιές, αναζήτησε σχήματα και φιγούρες, φτιάξε μια ιστορία γι’ αυτό που βλέπεις!  Κάνε παραλληλισμούς, συνειρμικές συνδέσεις, αναρωτήσου, άγγιξε, νιώσε, μύρισε.  Ξεκόλλα λίγο από τα ανιαρά και τα τετριμμένα  κι άφησε τις αισθήσεις να σε κατευθύνουν.  Ξεμπλόκαρε τη φαντασία σου κι ευθύς η μέρα σου θα γίνει πιο διασκεδαστική και όμορφη!

 

5.  Think outside the box*

think different t-shirt design

Σταμάτα να σκέφτεσαι κανονιστικά και πλαισιωμένα. Ίσως η απάντηση να βρίσκεται λίγο πιο έξω απ’ το κουτί… Θέσε στον εαυτό σου ένα ερώτημα που ίσως σου μοιάζει παιδικό, αλλά θα δεις πως θα σε βοηθήσει να οδηγηθείς στις απαντήσεις που ψάχνεις πιο εύκολα κι ανώδυνα!

 

6.  Νοηματοδότησε τις πράξεις σου*

18555059_large

Δώσε νόημα στα πράγματα που κάνεις.  Προσοχή:  Προσπάθησε το νόημά σου να είναι όσο πιο θετικό γίνεται!!!  Έτσι θα μπορείς να βλέπεις αυτά που κάνεις μ’ ένα πιο αισιόδοξο φακό και… τέρμα οι αγγαρείες!

 

7.   Κατένειμε τον χρόνο σου εποικοδομητικά*

1347617096_Why_do_I_always_have_free_time_gag

Κατ’ αρχήν, πάρε τον πιο πάνω τύπο ως παράδειγμα προς αποφυγή!!!!  Ξέκλεψες λίγο ελεύθερο χρόνο;  Μην τον σπαταλήσειςχαζεύοντας τηλεόραση ή κάνοντας ανούσιο scroll στο facebook (guilty?)! Ασχολήσου με πράγματα που θα σου φτιάξουν το κέφι.  Συναντήσου με φίλους, αφιέρωσε χρόνο στην οικογένειά σου και σε προσωπικά σου χόμπι. Όλα αυτά θα σε κάνουν να χαλαρώσεις, να ξεχαστείς και να εξουδετερώσεις αρνητική ενέργεια.

 

8.  Χαμογέλα*

EmilysQuotes.Com-problems-life-smile-positive-inspirational-amazing-Charlie-Chaplin

Τώρα ναι, δικαιούσαι να παραδειγματιστείς με το πιο πάνω…!

Κλείνω, λοιπόν, με την πολυτιμότερη συμβουλή!  Ό, τι κι αν γίνει, φρόντισε να μην εγκαταλείψεις ποτέ το χαμόγελό σου. Αφέσου, γέλασε με τη ψυχή σου, χαμογέλασε σε όλους όσους συναντάς κάθε μέρα και προσπάθησε να σκορπίσεις και σ’ αυτούς φως και θετική ενέργεια!  Χαμογέλα. Κι αν πάει κάτι στραβά… χαμογέλα στραβά!!!

 

Ρίξε μια ματιά και στο σχετικό άρθρο για καλύτερη ζωή: 5 απλά πράγματα που πρέπει να υπάρχουν στην καθημερινότητά σου

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending