fbpx

Εσύ μπορείς να ζεις με τα λίγα; 

Αν το σκεφτείς καλά ναι μπορείς. Αφιέρωσε λίγο χρόνο σε ‘σένα και βάλε σε μια τάξη τις σκέψεις σου να δεις τι πραγματικά χρειάζεσαι στην ζωή σου για να είσαι ευτυχισμένος! Γιατί στην ουσία είναι τόσο απλή η συνταγή- η δική σου συνταγή- που θα ξαφνιάσεις τον ίδιο σου τον εαυτό!

Όταν αλλάξεις στάση στην ζωή , η ίδια η ζωή θα αλλάξει στάση απέναντι σου. Όλα τελικά, είναι στο μυαλό του ανθρώπου. Βιώνουμε μια γενιά νέων ανθρώπων δηλητηριασμένη με ”υλικές ευκολίες” . Η ουσία όμως είναι χιλιόμετρα μακριά.

H πραγματική ανάγκη περιστρέφεται γύρω από την αγάπη, αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις παράξενες ανθρώπινες συμπεριφορές για να την κερδίζουν.  Άδικα όμως.  Λανθασμένα. Τίποτα ποιο ελκυστικό και ευχάριστο από το να είσαι αληθινός και ταπεινός. Τίποτα άλλο δεν χρειάζεσαι στην τσέπη. Με αυτά τα δύο είσαι γεμάτος , πλήρης και το σημαντικότερο; Δεν χρειάζεσαι επιβεβαίωση από κανένα.

θα τον αλλαξουμε αυτον το κοσμο ρε μαγκες

Μάθε να είσαι ευγνώμων στην ζωή, στον Θεό και να εκτιμάς όλα τα ωραία που σου προσφέρονται. Μη κοιτάς ποτέ από ψηλά τους υπόλοιπους. Όσο ζεις θα παλεύεις για να πηγαίνεις ακόμα ένα βήμα πάρα πέρα, αλλά θα το κάνεις για σένα! Να εξελιχτείς εσύ ως προσωπικότητα και όχι για να αποδείξεις ή να δείξεις κάτι σε κάποιον.  Ο καθένας μας είναι ξεχωριστός, δημιούργημα του Θεού μοναδικό και σημαντικό.

Γι’ αυτό λέω πως η ταπεινοσύνη είναι προσόν.  Γιατί αυτός που την έχει , δεν έχει καιρό και διάθεση να ασχολείται συνεχώς με την εικόνα του, το πώς τον κρίνουν οι άλλοι και τα ανακυκλούμενα αρνητικά συναισθήματα του. Γίνεται όλο ζωντάνια και μάτια ανοιχτά στο παρόν κατανοώντας όσα του προσφέρονται. Τα ζει, τα βλέπει , τα γεύεται και τα ευχαριστιέται.

Είναι πραγματικά μεγάλη νίκη να παρατάμε λίγο τον εαυτούλη μας και να αγναντεύουμε τα έξω τοπία, τον άλλον όπως είναι, όχι σε σύγκριση με ‘μας, αλλά σαν κάτι ξεχωριστό, μοναδικό, σημαντικό! Mόνο όταν έχεις τα 2 πιο πάνω κλειδιά θα μπορέσεις να αποδεχθείς και τον άλλον όπως πραγματικά είναι. Αλλά το κυριότερο; Να αποδεχθείς τον ίδιο σου τον εαυτό όπως ακριβώς είναι!

Εσύ μπορείς να ζεις με αυτά τα λίγα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending