fbpx

Ο πρωτοετής φοιτητής στην Κυπριακή πραγματικότητα!

Είναι εκείνη η βραδιά που δεν θα κοιμηθείς. Eίναι Σάββατο και επιστρέφεις τις πρωινές ώρες από Μακένζι, Αγία Νάπα (η οποιοδήποτε προορισμό). Δεν κοιμάσαι και βλέπεις απέναντι από το κρεβάτι σου στοιβαγμένα ρούχα, σεντόνια, πετσέτες και διάφορα άλλα που θα χρειαστείς για τη νέα σου ζωή στο φοιτητικό σου διαμέρισμα.

Είναι Κυριακή, φορτώνεις το μικρό hatchback αυτοκινητάκι σου, η μαμά σου τρέχει να σε προλάβει γιατί ξέχασες τα χαλούμια και το ταπεράκι με τα μακαρόνια του φούρνου, προσπαθείς να την ηρεμήσεις και της εξηγείς ότι θα επιστρέψεις ξανά την Παρασκευή το βράδυ!

Ξεκινάς με μια βαλίτσα γεμάτη αγωνία όνειρα, σιουσιούκο και τραχανά! Φτάνεις στο διαμέρισμα σου κοιτάς το μικρό μπαλκονάκι και διαπιστώνεις ότι είναι ιδανικό για βραδιές ναργιλέ (αν είσαι αγόρι) και αν είσαι κορίτσι για ατέλειωτες βραδιές με κρασάκι και μπιρίμπα ! Σκέφτεσαι και αλλάζεις διάθεση επειδή οι φίλοι σου σκορπίστηκαν για σπουδές και αυτοί στο εξωτερικό. Δένεται το στομάχι σου κόμπο, γιατί δεν ξέρεις τι άτομα θα συναντήσεις, πώς θα είναι οι συμφοιτητές σου.

article-new-thumbnail-ehow-images-a06-9n-lr-freshman-student-packing-check-list-1.1-800x800

Το βράδυ το παίζεις master chef. Πρώτη φορά έχεις μια ολόδική σου κουζίνα, χωρίς η μαμά σου να σε κοιτάζει με την άκρη του ματιού της καχύποπτα με το τηλέφωνο στο χέρι για να καλέσει πυροσβεστική. Τελικά παραγγέλνεις delivery σουβλάκια, αφού κάνεις και έρευνα στο google για όλα τα γειτονικά delivery.

Είναι Κυριακή και κοιμάσαι από τις 11. Ξυπνάς το πρωί ετοιμάζεσαι και κοιτάζεις για πολλή ώρα τον εαυτό σου στον καθρέφτη, σαν να σε βλέπεις για πρώτη φορά, ενώ υποσυνείδητα θέλεις να ξέρεις τι ακριβώς βλέπουν σε εσένα οι συμφοιτητές σου, που πρώτη φορά θα σε δουν.

_BRM__

Παρκάρεις με δυσκολία στο πυκνό πάρκινγκ του πανεπιστημίου. Παίρνεις μια βαθιά ανάσα και κατεβαίνεις. Ξέρεις ότι αυτά θα είναι τα 4 πιο συναρπαστικά χρόνια της ζωής σου! Και ναι! ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΤΟΕΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ, ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ !

Αν σου άρεσε το πιο πάνω άρθρο, τότε θα ενθουσιαστείς και με το σχετικό: Tι επιβάλλεται να πάθει και να κάνει ο πρωτοετής φοιτητής!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending