fbpx

Δες την αλλιώς… ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ τώρα!

Δες την αλλιώς!

Και έρχεται σε όλους μια φάση στη ζωή μας όπου γίνεται μια σημαντική… ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ!

Αναθεώρηση λέξη κλειδί! Για κάποιους έρχεται γρήγορα… για κάποιους άλλους όμως, έχει πήξει στην κίνηση και θα καθυστερήσει λιγάκι..

clock

Τι είναι η αναθεώρηση;

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ μια τόσο δα λέξη, μια τόσο μεγάλη υπόθεση! Αποτελεί μια σημαντική στιγμή στη ζωή μας όπου έρχεται  να δείξει την ποιότητα του ανθρώπου στην οποία ανήκουμε. Κάνοντας μια ζωή όπου είτε κριτικάρεις τα πάντα, είτε αδιαφορείς, το παίζεις δήθεν  ή ακόμη είσαι παθητικός δέκτης  καταστάσεων,  δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να φθείρεις τον ίδιο σου τον εαυτό.

Δεν λέω, κάποιοι άνθρωποι το έχουν στο DNA τους  πώς να το κάνουμε! Το θέμα είναι ότι και οι ίδιοι φθείρονται, σπαταλώντας πολύτιμο χρόνο από τη ζωή τους για πράγματα χωρίς αξία. Και εδώ που τα λέμε, τι νόημα έχει μια τέτοιου είδους συμπεριφορά; Άδραξε το χρόνο όσο είναι νωρίς!

Εδώ λοιπόν είναι που πρέπει να δράσει η «αναθεώρηση». Αναθεωρώντας τη ζωή που κάνεις μέχρι τώρα, τα λάθη σου , τα πάθη σου, δίνεις την ευκαιρία στο εαυτό σου να κάνει στροφή σε κάτι όμορφο..

live-Life-Coaching

 

Πότε ένας άνθρωπος αναθεωρεί;

Οι άνθρωποι καταλήγουν σ’αυτό συνήθως  ύστερα από μεγάλα σοκ που έχουν υποστεί. Τέτοιου είδους σοκ αφορούν πολλές φορές ζητήματα αγάπης, διλήμματα, επαγγελματικές αποτυχίες και μεταξύ άλλων ύστερα από σοβαρά θέματα υγείας.

Πώς λειτουργεί!

Με συνταγή του γιατρού σίγουρα όχι! Εδώ είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί, και εφόσον συμβαίνει αυτό, λειτουργεί στο καθένα με ένα τρόπο μοναδικό. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι αυτό μπορεί να συμβεί μέσα από όμοια στάδια!

life

Ποια είναι τα στάδια:

Το πρώτο στάδιο αφορά μια διαδικασία ερωτήσεων που θέτει το ίδιο το άτομο στον εαυτό του προκειμένου να εμβαθύνει την ανάλυση του προβλήματος.

Ακολουθεί το στάδιο των απαντήσεων!

Απαντώντας  στις ερωτήσεις αυτές, το άτομο αναγνωρίζει το πρόβλημα στο οποίο  υφίσταται. Με τον τρόπο αυτό, περνά σ΄ένα τρίτο στάδιο που αφορά την ολοένα και πιο έντονη ανάλυση του θέματος, όπου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα τον κάνει να αποφασίσει την οριστική αλλαγή.

Πώς θα γίνει αυτό;

Μα φυσικά θέτοντας στόχους!

images

Τελικός σταθμός…

Η επίτευξη της αλλαγής!  Αυτή είναι που θα απαλλάξει το άτομο από την εκάστοτε κατάσταση.  Kαι είναι αυτό που λέμε εμείς «αναθεώρηση»! Αναθεωρείς τα πάντα με σκοπό να βρει γαλήνη η ψυχή σου.

 

Paulo-Coelho-Quotes-paulo-coelho-15131144-800-533

Eσύ αναθεώρησες;

Για τη δική σου αναθεώρηση, σίγουρα θα σε βοηθήσει και το σχετικό άρθρο: 8 πράγματα που… πολυ-σκέφτεσαι άδικα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending