fbpx

Η ζωή συνεχίζεται και μετά τον χωρισμό. Μάθε πώς…!

Ήρθαν τα πάνω κάτω; Έχετε χωρίσει και τώρα πρέπει να συνεχίσετε ο καθένας τη ζωή του χωριστά; Δεν μπορείς όμως, να τον/την ξεπεράσεις.  Παρόλο που σε πλήγωσε, σε πίκρανε, σε έκανε να κλαις εσύ ακόμα δεν μπορείς να τον/την ξεχάσεις.

Τον/την σκέφτεσαι συνεχώς, δεν μπορείς να τον/την βγάλεις από το μυαλό σου, θυμάσαι όλα όσα περάσατε μαζί, θες να του στείλεις μήνυμα γιατί σου λείπει πολύ και πληγώνεσαι που τώρα όλα τέλειωσαν και τρελαίνεσαι στη σκέψη ότι πρέπει να συνεχίζεις τη ζωή σου χωρίς αυτόν/αυτήν.  Εκτός αυτού, νιώθεις ότι είσαι μόνος/μόνη στον κόσμο, απομακρύνθηκες από φίλους και παρέες και κλείνεσαι στον εαυτό σου.  Θες να τον/την ξεχάσεις αλλά δεν μπορείς…

Όσος ωραίος και γλυκός είναι ένας έρωτας όταν τον ζεις, τόσο άσχημος και πικρός είναι όταν τελειώσει.  Να θυμάσαι, μαγική συνταγή για να ξεπεράσεις έναν έρωτα ανώδυνα ΔΕΝ υπάρχει.

Υπάρχουν, όμως, απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις που σίγουρα θα σε βοηθήσουν να συνεχίσεις τη ζωή σου και χωρίς αυτόν/αυτήν. 

 

1
Κλάψε και πες αυτά που αισθάνεσαι

Τα δάκρυα είναι μια πρώτη αντίδραση.  Μην φοβάσαι και μην ντρέπεσαι να κλάψεις.  Όσο σκληρό και δύσκολο κι αν ακούγεται θα σε βοηθήσει να βγάλεις αρκετό πόνο προς τα έξω και έτσι θα νιώσεις καλύτερα.

2
Μην ρωτάς τον εαυτό σου “Πώς θα τον/την  ξεχάσω;”

Το να ρωτάς συνεχώς “Πώς θα τον/την  ξεχάσω;” είναι ότι χειρότερο να κάνεις στον εαυτό σου.  Ποτέ δε θα πάρεις απάντηση και θα οδηγείσαι όλο και περισσότερο σε αδιέξοδο.  Βάλε κάτω τα θετικά και τα αρνητικά της σχέσης που είχατε και πείσε τον εαυτό σου ότι μπορείς και χωρίς αυτόν/αυτήν.  Οι ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντήσεις είναι: Άξιζε για μένα; Ήταν σωστός/ή απέναντί μου; Ήμουν χαρούμενος/η στη σχέση; Περνούσα όμορφα μαζί του ή με ταλαιπωρούσε; Αν τα απαντήσεις όλα αυτά τότε θα σιγουρευτείς για την απόφασή σου και έτσι θα αποκτήσεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση.

3
Σβήσε ό,τι τον/την θυμίζει

Όχι δεν είναι καθόλου εγωιστικό.  Το να φυλάς πράγματα, δώρα, κάρτες που σου χάρισε, δεν είναι καθόλου βοηθητικό σε όλο αυτό που θες να κάνεις.  Αν αρνείσαι να τα πετάξεις (αν και η άποψή μου είναι ότι αυτό πρέπει να κάνεις) τότε βάλε τα σε ένα κουτί και φύλαξέ τα κάπου που δε θα τα βλέπεις.  Σβήσε μηνύματα (από κινητό, Facebook, Twitter) που ανταλλάζατε για να μη μπαίνεις στον πειρασμό να τα διαβάζεις, διάγραψε κοινές σας φωτογραφίες και αυτόν/αυτήν από το Facebook.  Δεν χρειάζεται να ξέρεις τι κάνει, πού πάει, με ποιους βγαίνει.

4
Γέμισε τις κενές σου ώρες

Σίγουρα οι ώρες που βγαίνατε μαζί τώρα είναι κενές.  Φρόντισε, λοιπόν, να τις γεμίσεις με πράγματα και δραστηριότητες που σου αρέσουν.  Μπες σε οργανωμένα σύνολα, ξεκίνα μαθήματα χορού, ιππασίας, πολεμικής τέχνης που πάντα ήθελες, πήγαινε γυμναστήριο, περπάτα στη φύση, πήγαινε για ψώνια, βγες με φίλους και κάνε νέες γνωριμίες.  Σίγουρα θα μειωθούν οι ώρες που κάθεσαι και δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να τον/την σκέφτεσαι.

5
Βάλε καινούριους στόχους

Παραδέξου το, μέχρι στιγμής οι στόχοι που έθετες είχαν σχέση με το κοινό σας μέλλον. Μετά το χωρισμό επιβάλλεται να αλλάξεις όμως, σχέδια.  Σκέψου τι πραγματικά θα ήθελες τώρα από τη ζωή σου, τι θα σε έκανε ευτυχισμένο/η, πώς θα ήθελες να συνεχίσεις και επικεντρώσου μόνο σε αυτά.

6
«Πιο καλή η μοναξιά από εσένα που δεν φτάνω»

Asian girl practice Yoga on the beach Sunrise morning day

Η λαϊκή θυμοσοφία λέει ότι ο έρωτας με έρωτα περνάει.  Ένα φλερτ, ένας καινούριος έρωτας, μια ξεχωριστή εμπειρία, ένας νέος άνθρωπος στη ζωή σου σίγουρα θα σε κάνει να ξεχαστείς και πιθανόν να βγεις από αυτήν την άσχημη ψυχολογική κατάσταση.  Δυστυχώς, όμως αυτό δεν είναι το γιατρικό που πιστεύεις αλλά απλά ένα παυσίπονο.  Μόλις φύγει όλος αυτός ο ενθουσιασμός, θα αρχίσει η γνωστή σύγκριση. Τα απωθημένα της προηγούμενης σχέσης και όλα όσα σε πλήγωσαν θα σε στοιχειώνουν σε όλες τις επόμενες.  Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μείνεις κάποιο χρονικό διάστημα μόνος/η για να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τι θέλεις και τότε να προχωρήσεις.

 

Ο Χρόνος που χρειάζεται για να ξεπεραστεί ένα χωρισμός εξαρτάται από τη διάρκεια και την ένταση της σχέσης σας.  Αρχικά τρομάζεις στην ιδέα να προχωρήσεις μόνος/η.  Σκέψου όμως ότι ο/η πρώην δεν ήταν «Ο ΕΝΑΣ/ Η ΜΙΑ». «Ο ΕΝΑΣ/ Η ΜΙΑ» είναι εκεί έξω και αν δεν προχωρήσεις με τη ζωή σου σίγουρα δεν πρόκειται να τον/την βρεις.

 

Δες επίσης: Οι καλύτερες απαντήσεις σε μηνύματα πρώην

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending