fbpx

Οι 5 κατηγορίες Profile Pictures των χρηστών του Facebook!

Δεν ασχολείσαι με το Facebook; Δεν το νομίζω! Ή τουλάχιστον, αν λες πως “δεν ασχολείσαι“, καταβάθος ξέρεις πως είσαι ενεργό μέλος και ασχολείσαι με όλα τα νέα posts που αναρτώνται καθημερινά από τους “φίλους” σου. Όσον αφορά την profile picture σου, σε ποια κατηγορία ανήκεις εσύ; Για να δούμε αν συμφωνείς με τις ακόλουθες:

 

1. Ο χρήστης “αλλάζω-κάθε-τρεις-και-λίγο-τη-φώτο-μου”

90021-I-Dont-Take-Selfies-All-The-Time

Δεν έχεις κι εσύ εκείνον/η στο Facebook που δεν έχει άλλη δουλειά από το να αλλάζει τις profile pictures σαν τα πουκάμισα; Το αστείο είναι πως μπορεί να χωριστεί και σε 2 άλλες υποκατηγορίες:

tumblr_inline_mooirnL4Uj1qz4rgp

  • να αλλάζει συνεχώς την κύρια φωτογραφία και να βγάζει/ανεβάζει συχνά κι άλλες
  • να μην αλλάζει τόσο συχνά την κύρια, αλλά να ανεβάζει καθημερινά και συνεχώς: selfies, groupFies κτλ.

Ο λόγος: είτε είναι μοντέλο, είτε προσπαθεί να γίνει, είτε απλά έχει υπερβολική αυτοεκτίμηση και (πολύ ελεύθερο χρόνο)!

 

 

2. Ο χρήστης “δεν-αλλάζω-ποτέ-τη-φώτο-μου”

old-facebook-profile-photo-privacy-setings

Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται εκείνος/η ο/η φίλος/η μας που δεν ασχολείται σχεδόν ποτέ με τη συγκεκριμένη φωτογραφία στο profile του/της. Οι λόγοι; Βαριέται να ασχοληθεί, δεν έχει αλλάξει και πολύ ώστε να έρθει η ανάγκη να την αλλάξει ή πολύ απλά δεν είναι και πολύ του Facebook! Κρίμα δεν είναι; Πήγαινε και βγάλε μια φωτογραφία μαζί του/της έστω!

 

3. Ο χρήστης “βγάζω-πάντα-επαγγελματικές-φώτος”

1600172213808_twy1V5Mi_l

Μα πάντα όμως! Ας είναι καλά οι επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές! Ή θα έχει ο ίδιος ο χρήστης μία, ή κάποιος γνωστός, ή κάποιο πρακτορείο μοντέλων – όπου και δουλεύει. Η κατάληξη είναι η ίδια: το Newsfeed μας υπερφορτώνεται καθημερινά λες και μετροφυλλάς σελίδες περιοδικών μόδας! Χαρακτηριστικά:

  • Υψηλή ανάλυση-ποιότητα
  • “Μοντελλίστικες” πόζες
  • Ρούχα της τελευταίας τάσης της μόδας
  • Λογότυπα από φωτογράφους
  •  Ευχαριστήρια για συνεργασίες κτλ.

 

4. Ο χρήστης “βγάζω-φώτο-το-κορμί-μου-σε-περίπτωση-που-δεν-το-είδατε”

rottenecards_5646774_n78gg8qmxp 025cc221ecc5eaa2a9c06a5d7ee6e02cLIKE-us-on-facebook-20

Επειδή είναι λίγο απίθανο να έχεις δει το κορμί κάποιου χρήστη –ειδικά αν δεν έχει φτάσει το καλοκαίρι– υπάρχουν πολλοί που το φροντίζουν κι αυτό –γυναίκες και άντρες. Απόλυτα φυσιολογικό να θέλουν να καυχηθούν για τον κόπο τους, τα μερόνυκτα στα γυμναστήρια, για τη διατροφή που ακολουθούν. Ε, λογικό δεν είναι να θέλουν να μοιραστούν το αποτέλεσμα; Άσε που δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν πώς και πώς να θαυμάσουν κορμιά, με το που θα μπει η εποχή του καλοκαιριού! Απλά ένα γρήγορο search στο Facebook αρκεί.

 

5. Ο χρήστης “πάω-πάντα-πακέτο-με-το/τη-σύντροφό-μου”

couple-640    marc-anthony-shows-new-girlfriend-sharing-intimate-photo-facebook

Και θα συμπληρώσω: “…ακόμη και στις φωτογραφίες“. Δεν είναι καθόλου κακό να βλέπεις φωτογραφίες από ζευγαράκια, ούτε  να το δημοσιοποιούν στο  Facebook (Go people! Mαζί σας!). Το πρόβλημα έρχεται στην υπερβολή: Δηλαδή, να βλέπεις κάθε λίγο ανανέωση με κάποιο friend σου με την κοπέλα/αγόρι που είναι καιρό (ή όχι) μαζί, σε σημείο που η profile picture θα έπρεπε να ονομαστεί couple picture!  Το ακόμη χειρότερο, είναι να βλέπεις και το “κοινό profile” που έχουν φτιάξει, με ένα ενιαίο όνομα και για τους 2 (αυτό όμως είναι άλλο θέμα). Μην ξεχνάτε να υπενθυμίζετε σε ποιον ανήκει το profile και ο λογαριασμός σας!

Ήρθε κάποιος στο μυαλό σας καθώς το διαβάζατε; Ή μήπως βρήκατε σε ποια κατηγορία ανήκετε εσείς; 🙂

Για περισσότερους κανόνες και χαρακτηριστικά περί Facebook, διάβασε: Το Savoir Vivre του… Facebook!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending