fbpx

4 λόγοι που θα σε κάνουν να ΜΗΝ παραιτείσαι και να προσπαθείς συνεχώς!

Σε όλους έχει τύχει να απογοητεύονται και να θέλουν να παραιτηθούν από κάθε προσπάθεια. Σχέσεις, σπουδές, δουλειά.. Τομείς που έχουμε απογοητευτεί (ή και απογοητεύσει άλλους). Τι θα μας κάνει όμως να μην το βάζουμε κάτω και να βγαίνουμε πιο δυνατοί από κάθε εμπόδιο;

 

1. Αν κάτι δεν πάει καλά, μην προσπαθείς να το φτιάξεις. Άλλαξέ το!

4a5677a49938e9cb16ec6a0112dab54a30e3be100f1cc530fcb40ddc447a7380

Είτε αυτό αφορά μια σχέση σου που είναι στα τελευταία της, είτε μια δουλειά που σου προσφέρει μόνο βαρεμάρα και κούραση, μη “μαζοχίζεσαι” και βρες κάτι νέο! Η ζωή σου είναι γεμάτη με ευκαιρίες, που αν δεν τις αρπάξεις στη σωστή στιγμή, ίσως να μην επιστρέψουν ποτέ ξανά! Άνοιξε τα μάτια σου και χάρισε στον εαυτό σου κάτι που του αξίζει πραγματικά.

 

2. Αν σε αγχώνει το μέλλον, μην το στηρίζεις σε κάτι “προσωρινό”: Σκέψου το αποτέλεσμα.

future-me

Συνεχώς αναγκαζόμαστε να πάρουμε αποφάσεις, στηριζόμενοι στο παρόν μας. Ξεχνάμε να σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα και φοβόμαστε την αλλαγή. Το παν είναι να φανταστείς τον εαυτό σου στις νέες συνθήκες που πρόκειται να ζεις. Είτε πρόκειται για νέο πτυχίο, νέο σύντροφο, νέο τόπο διαμονής, σκέψου πώς θα ήθελες να ζήσεις, χωρίς να επηρεαστείς από το πώς ζεις τώρα. Καθόρισε νέους κανόνες στη ζωή σου.

 

3. Άκου τους φίλους και την οικογένειά σου.

Πόσες φορές έχεις παρουσιάσει τον εαυτό σου σαν το χειρότερο άνθρωπο στον κόσμο; “Δεν είμαι αρκετά καλός/ή, καλά να πάθω έτσι που έκανα” και τόσα άλλα έχουν βγει από το στόμα σου. Ποιος θα είναι εκεί για να σε στηρίξει; Τα άτομα που επέλεξες (ή όχι) να είναι στη ζωή σου για κάποιο λόγο. Ε, να ο λόγος: Να σε εμψυχώσουν:

  • πως αξίζεις,
  • πως είσαι ο καλύτερος φίλος επί Γης,
  • να σου αποδείξουν πως χωρίς εσένα δεν θα κατάφερναν πολλά στη ζωή τους κτλ.

Με όλα αυτά τα “κομπλιμέντα“, σίγουρα θα νιώσεις καλύτερα και δεν θα απογοητευτείς ξανά σύντομα.

 

4. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου, ώστε να γίνεις (ακόμα) πιο όμορφος/η.

Κακά τα ψέματα, όλοι θέλουμε να αρέσουμε στους γύρω μας. Τι καλύτερο από το να λαμβάνεις κομπλιμέντα για το νέο σου κούρεμα, ρούχα, γυμνασμένο σώμα;

  • Φτιάξε” τον εαυτό σου
  • Πρόσεξε τη διατροφή σου
  • Κάνε περιποιήσεις ομορφιάς
  • ΒΓΕΣ ΕΞΩ!

Όλα αυτά, θα σου τονώσουν την αυτοπεποίθησή σου και θα σου δείξουν πως η προσπάθεια δεν πρέπει να σταματά ποτέ (μα ποτέ όμως!) και όσο περισσότερη είναι, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα.

 

Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που θα νιώσεις πως κάποιος άλλος είναι καλύτερος από ‘σένα, ακολούθησε τα πιο πάνω βήματα και θα καταλάβεις πως όχι απλά υποτίμησες τον εαυτό σου, αλλά ανακάλυψες πράγματα που αγνοούσες προηγουμένως.

Αφιερωμένο στη φίλη μου Δ. Σ. για την έμπνευση 😉

Αν συμφώνησες στα πιο πάνω, τότε σίγουρα πρέπει να διαβάσεις και το άρθρο: Μικρά tips για μια χαρούμενη καθημερινότητα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending