fbpx

Νέα εποχή: Νέος κύκλος ζωής!

Ήξερες πάντα ότι η ζωή στηρίζεται στους κύκλους! Σε ένα σημείο το οποίο είναι κοινό, αρχή και τέλος! Το σημείο αυτό, είσαι εσύ ο κύκλος όμως; Ο κύκλος αρχικά είναι η ζωή αυτός ο τεράστιος κύκλος που γεννιέσαι και φεύγεις παιδί; Όμως οι άλλοι οι μικρότεροι; Ένα είναι το σίγουρο: ότι σε κάθε αρχή του κάθε κύκλου εσύ είσαι ένα άπειρο παιδί.

Και έτσι ξανά πίσω στους κύκλους βρίσκεσαι κάθε Αύγουστο! Ξανά και ξανά και ξανά! Είτε περιμένεις για μια νέα δουλειά, είτε για την αρχή σου για σπουδές στο εξωτερικό, είτε μια απλή νέα φοιτητική χρονιά! Θέτεις στόχους μικρούς και μεγάλους και ονειρεύεσαι!

Σιγά-σιγά φτάνεις στο Σεπτέμβρη, συγκεντρώνεις τις δυνάμεις σου και ετοιμάζεσαι να υλοποιήσεις τους στόχους σου! Βρίσκεις εμπόδια και σταματάς. Σε βλέπω από μακριά να επιστρέφεις στον παλιό, τεμπέλικο, θλιμμένο, απογοητευμένο, αποκαμωμένο σου εαυτό. Εσύ που άλλοτε ξεκινούσες με τόση χαράσθένος και όρεξη

200488557-001-dc53a697-a8ed-45bf-a3c7-714612295520

Γιατί καλέ μου άνθρωπε, φίλε, συμφοιτητή, περιπτερά ή γείτονα; Δεν είσαι εσύ που είπες ότι φέτος όλα θα είναι διαφορετικά; Παρέλειψες και ήθελα από τότε να επέμβω αλλά επεμβαίνω τώρα… Φέτος πρέπει εσύ να είσαι διαφορετικός. Πρέπει εσύ να είσαι ανεπηρέαστος! Δεν σου λέω να προχωράς πατώντας επί πτωμάτων… Σου λέω να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων… Να υψώσεις ανάστημα πρώτα-πρώτα στον εαυτό σου, να ξυπνήσεις, να πεις ce la vie. Αυτή είναι η ζωή φίλε μου και κοίτα να την αγαπήσεις… Με τις ευκολίες της, τις δυσκολίες της, τις απογοητεύσεις της… Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι σαν και ‘σένα. Mην περιμένεις να σου φερθούν όπως φέρεσαι -και τις περισσότερες φορές μπορώ να σου εγγυηθώ ότι καλύτερα θα σου φερθούν αυτοί που δεν βοήθησες ποτέ, παρά αυτοί που βοήθησες- και θα σου το ξαναπώ ce la vie!

Mην απογοητεύεσαι, μάζεψε τον εαυτό σου και δούλεψε, δούλεψε, δούλεψε.. Δούλεψε για ‘σένα μα πάνω από όλα,  δούλεψε με ‘σένα.

Determined732127

Προσπάθησε και ξαναπροσπάθησε, πέσε μα ανασηκώσου, γίνε σύννεφο και μετά βροχή και μετά ήλιος. Άρπαξε λοιπόν αυτό το Σεπτέμβρη και να ‘σαι εσύ… Αυτός ο εξαιρετικός άνθρωπος! Που ξέρει ποιος είναι, που ξέρει τι είναι… που βοηθά και συμπονά, αλλά που σέβεται τον εαυτό του και τα θέλω του… και αγωνίζεται και προσπαθεί! Είναι αυτό το σημείο που θα θυμάσαι για πάντα.

Είναι ο καλύτερος κύκλος της ζωής σου! ΞΕΚΙΝΑ! 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending