fbpx

UNIC: Διάκριση Παν. Λευκωσίας στον τομέα των Υδρογονανθράκων – Αναγνώριση από ΕΤΕΚ

Στην προετοιμασία της επόμενης γενεάς επαγγελματιών που θα στελεχώσουν την ανερχόμενη βιομηχανία υδρογονανθράκων, επικεντρώνεται  το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, σε μια εποχή που γίνονται εντατικές προετοιμασίες για νέες γεωτρήσεις  στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της υψηλής τεχνολογίας βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει εντάξει στο εκπαιδευτικό του «οπλοστάσιο» το πρώτο πτυχίο στην Μηχανική Ενέργειας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου (BSc in Oil & Gas Energy Engineering) στην Κύπρο. Το εν λόγω πτυχίο είναι το πρώτο και μοναδικό που έχει αναγνωριστεί από το Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ), που είναι αρμόδιο για την αναγνώριση προγραμμάτων σπουδών Μηχανικής.

Το πτυχιακό πρόγραμμα, το οποίο προσφέρεται από το ακαδημαϊκό έτος 2013-14, συμπεριλαμβάνει μια ευρεία γκάμα μαθημάτων και διδάσκονται στην Αγγλική γλώσσα.   Εξειδικευμένα μαθήματα συμπεριλαμβάνουν τη γεωλογία πετρελαίων, τους ταμιευτήρες υδρογονανθράκων, τις γεωφυσικές μεθόδους εντοπισμού, και τις υποδομές αξιοποίησης των ορυκτών καυσίμων όπως η υγροποίηση φυσικού αερίου.

Επίσης, οι φοιτητές διδάσκονται στο να σχεδιάζουν αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου και να αναγνωρίζουν θέματα ασφάλειας και περιβαλλοντικής προστασίας.  Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας επίσης προσφέρει εξίσου αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα (MSc in Oil & Gas Energy Engineering). Τα προγράμματα διδάσκονται από εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκό προσωπικό.

Σε ερευνητικό επίπεδο προσφέρεται επίσης σχετικό Διδακτορικό (PhD).  Για τις ανάγκες των προγραμμάτων, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει δημιουργήσει άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια Μηχανικής Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου. Πλεονέκτημα επίσης αποτελεί και το γεγονός ότι οι απόφοιτοι των προγραμμάτων μπορούν να εργοδοτηθούν ως μηχανικοί φυσικού αερίου, ειδικοί σε θέματα ασφάλειας, συντήρησης και λειτουργίας υποδομών πετρελαίου και φυσικού αερίου, μηχανικοί αγωγών, σύμβουλοι περιβάλλοντος, και μηχανικοί ενέργειας σε κυβερνητικά τμήματα και ημικρατικούς οργανισμούς. Μπορούν επίσης να μετεκπαιδευτούν από εταιρείες ενέργειας ή και να εργαστούν στο εξωτερικό αν το επιθυμούν.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending