fbpx

Η πρώτη μέρα στο Πανεπιστήμιο (από τη σκοπιά του φοιτητή)

Πρωϊνό ξύπνημα: Check! Απίστευτη κίνηση στους δρόμους: Check! Προσαρμογή στο Πανεπιστήμιο: Pending! (Ειλικρινά, το έχεις συνειδητοποιήσει πως τελείωσαν οι καλοκαιρινές διακοπές και ήρθε η ώρα για διαλέξεις, εργασίες και εξεταστική;) Αν είσαι κι εσύ φοιτητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, τότε ταυτίζεσαι με αυτά τα συναισθήματα, μιας και σήμερα ήταν η πρώτη σου μέρα. Αν πάλι όχι, τότε σε λίγες μέρες θα ταυτιστείς όταν ανοίξει και το δικό σου πανεπιστήμιο. Τι έγινε σήμερα;

 

1. Το ξυπνητήρι χτυπάει σαν τρελό, αλλά εσύ δεν έκλεισες μάτι.

ist2_345886-alarm-clock-ringing1

Είτε επειδή δεν μπορούσες να κοιμηθείς όλη νύκτα, είτε επειδή ξενύχτησες για τον Α ή Β λόγο, είτε πολύ απλά επειδή ψιλο-αγχώθηκες για την πρώτη σου μέρα στο πανεπιστήμιο. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το μάτι δεν λέει να ανοίξει, ούτε και μετά το 20 ή 3ο καφέ.

 

2. Κίνηση και πάλι κίνηση στους δρόμους.

Τι κι αν έχεις ξεκινήσει πιο νωρίς.. Τι κι αν πήρες άλλο (πιο “σύντομο”) δρόμο προς το πανεπιστήμιο.. Όλα τα αυτοκίνητα φαίνεται να πηγαίνουν στον ίδιο προορισμό κι εσύ νευριάζεις για την ώρα και τη στιγμή που έτυχε να έχεις το συγκεκριμένο μάθημα.

 

3. Οι καθηγητές όλων των ειδών.

First_281b46_2049642

Γνώρισες επιτέλους τους νέους σου καθηγητές. Λογικά θα συνάντησες εκείνον που είναι τυπικός στη δουλειά του, αναφέροντάς σου τις απαιτήσεις του μαθήματος. Επίσης, μπορεί να γνώρισες κι εκείνον που δεν του πολυ-καίγεται καρφί αν θα περάσεις ή όχι, ή είναι πολύ χαλαρός ώστε να σε αφήσει 30 λεπτά νωρίτερα. Υπομονή και προσπάθησε να σε συμπαθήσουν όλοι!

 

4. Ο/η κούκλος/α συμφοιτητής/τρια.

fitfinder_thumb[3]

Έτυχε να πάρεις ένα μάθημα που δεν το είχες ξανά με κάποιους φοιτητές. Είτε είναι επιλεγόμενο, είτε (δυστυχώς) το “έμεινες” εσύ ή οι υπόλοιποι. Αποτέλεσμα: να κάνεις νέες γνωριμίες, να φλερτάρεις και να εύχεσαι να αρέσεις σε όλους (όπως έχουν αρχίσει να σε ελκύουν όλοι). Ειδικά αν είσαι σε mix κλάδο και των 2 φύλων, έχεις τις ευχές μας!

 

5. Αναζητείται χώρος στάθμευσης!

parking_lot

Συμβουλή: Ποτέ μη μένεις τελευταία στιγμή για το parking στο χώρο του πανεπιστημίου. Ειδικά αν τα περισσότερα σου μαθήματα είναι σε ώρες αιχμής, φρόντισε να ξεκινήσεις τουλάχιστον 10 λεπτά προηγουμένως. Αλλιώς η καθυστέρηση, και τα αδιάκριτα βλέμματα από όλους, είναι σίγουρα.

 

6. Η πασαρέλα ορισμένων φοιτητών/τριών.

image[5]

Έλα, δεν είδες κι εσύ όλα τα “μοντελάκια” του πανεπιστημίου ακόμα;

  • Γυαλί του ήλιου, τελευταίας λέξης της μόδας-καθρέφτης,
  • jean shorts για τις κοπέλες (όσο-όσο να κρύβουν τα απαραίτητα),
  • στενές φανέλες/πουκάμισα για τα αγόρια
  • και φυσικά τσάντες που η τιμή τους είναι ακριβότερη και από τα πανεπιστημιακά βιβλία (εις διπλούν!).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τις γυναίκες, το μαλλί και το βάψιμο είναι το Α και το Ω στη φοιτητική ζωή. Μην τα παραμελείς και φρόντιζε πάντα να είναι συγυρισμένα. Για τους άντρες, το μούσι παρακαλείται επιμελώς-ατημέλητο κι όχι σαν δεύτερη εκδοχή μοναστηριού.

 

Ελπίζουμε να απόλαυσες την πρώτη σου μέρα. Για τους υπόλοιπους, αναμένετε τα πιο πάνω σύντομα (και προσπαθήστε να τα προλάβετε). Καλή ακαδημαϊκή χρονιά! 🙂

 Μη ξεχάσεις να διαβάσεις και το σχετικό άρθρο: Ακαδημαϊκό ημερολόγιο: Φοιτητικό Version!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending