fbpx

Πρόγραμμα μαθημάτων Επιμορφωτικών Κέντρων για το 2014-15

Ο γενικός σκοπός των Επιμορφωτικών Κέντρων είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του κάθε ατόμου και η κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική πρόοδος των πολιτών και της κοινωνίας γενικότερα. 

Τα Επιμορφωτικά Κέντρα αποτελούν σήμερα το μεγαλύτερο πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ενηλίκων στην Κύπρο και απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους ηλικίας 15 ετών και άνω. Η ποιότητα, το ευρύ φάσμα θεμάτων καθώς επίσης και τα χαμηλά δίδακτρα συνέβαλαν στην επιτυχία του θεσμού και οδήγησαν στο να αγκαλιαστεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το ευρύ κοινό της Κύπρου, πέραν των 20.000 ατόμων ετησίως.

Τα μαθήματα προσφέρονται μια φορά τη βδομάδα και είναι διάρκειας 90 λεπτών. Κάθε άτομο μπορεί να παρακολουθήσει όσα θέματα επιθυμεί όπου και αν αυτά προσφέρονται. Τα Επιμορφωτικά Κέντρα λειτουργούν τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο τα πρωινά, τα απογεύματα και τα βράδια στα κτίρια Δημοτικών Σχολείων, Λυκείων, Τεχνικών Σχολών ή σε εργαστήρια.

Έναρξη – Λήξη Μαθημάτων

Τα μαθήματα των Επιμορφωτικών Κέντρων αρχίζουν αρχές Νοεμβρίου και λήγουν τέλος Μαΐου κάθε σχολικού έτους και εφόσον έχουν συμπληρωθεί είκοσι-τέσσερις (24) ενενηντάλεπτες (90΄) διδακτικές συναντήσεις.

Δίδακτρα 

Τα δίδακτρα καθορίζονται ως εξής:

Πόλεις: €55
Ύπαιθρος: €45
Κοινότητες κάτω των 500 κατοίκων: € 20
Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (πόλεις/Ύπαιθρος/Κοινότητες κάτω των 500 κατοίκων):€65
Ελληνική Γλώσσα για Τουρκοκυπρίους: Δωρεάν
Τουρκική Γλώσσα για Ελληνοκυπρίους: Δωρεάν
Άτομα 65 ετών και άνω: Δωρεάν

Πρόγραμμα μαθημάτων των Επιμορφωτικών για το 2014-2015

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending