Ξέρουμε τον πανικό, την εμπλοκή, την εσωτερική παράλυση που νιώθεις στο πρώτο ραντεβού με κάποιον/α που σου αρέσει πολύ. Αλλά δεν θα μιλήσουμε γι’ αυτά σε αυτό το κείμενο. Είμαστε εδώ για να σε βγάλουμε από τη δύσκολη θέση και να κάνουμε τα πράγματα ελαφρώς πιο απλά.

Χωρίς καμία επεκτατική διάθεση και υποψία μαμαδίστικης νουθεσίας (εσύ ξέρεις καλύτερα απ’ όλους πώς να διαχειρίζεσαι τα καλά και τα κακά της προσωπικότητας σου όταν κάθεσαι απέναντι από κάποιον/α), σκεφτήκαμε πως λίγη στρατηγική ποτέ δεν έβλαψε κανέναν και τα βάλαμε κάτω τα “πρέπει” και τα “μη” των ραντεβού.

1. Να είσαι στην ώρα σου 

Το να τον/την στήσεις για να δείξεις δήθεν τάχα μου ότι είσαι πολύ απασχολημένος/η ή δύσκολος/η ή δυσεύρετος/η είναι πιο παλιομοδίτικο κι από το σεμεδάκι πάνω στην τηλεόραση της γιαγιάς σου.

2. Μη μιλάς μόνο για σένα  

Εκτός του ότι είναι φοβερά ξενερωτικό για τον άλλο, να σου θυμίσουμε πως δεν βγήκατε για να καταδυθείτε στον πολυσχιδή κόσμο των χαρισμάτων σου. Οι πλευρές που μένουν κρυφές είναι αυτές που διεγείρουν τη φαντασία και κρατάνε το ενδιαφέρον ζωντανό. Και στο κάτω κάτω δώσε του/της την ευκαιρία να ανακαλύψει και τίποτα μόνος/η του.
 
3. Να ακούς   

Ναι, η φωνή σου είναι πολλή ωραία. Το καταλάβαμε όλοι. Απλώς μίλα λιγότερο ειδικά αν έρθει στην κουβέντα το νούμερο 4.

4. Μην αρχίσεις να μιλάς για τους/τις πρώην σου 

Αν θέλεις να γίνεις περιγραφικός/ή και γλαφυρός/ή, μπορείς να αναλύσεις την συνταγή για γλυκό σταφύλι που φτιάχνει η γιαγιά σου ή για τα παιδικά σου καλοκαίρια στο χωριό.
Κανείς δεν θέλει να ακούσει πόσο πολύ αγαπούσες ή πόσο υπέροχα πράγματα έκανες μαζί με τον/την πρώην σου.

5. Να δείχνεις ενδιαφέρον σε εκείνον/η 

Κάποια από αυτά που θα σου πει θα έχουν μεγάλο δείκτη ενδιαφέροντος για σένα. Κάποια άλλα όχι. Όταν η συζήτηση έρθει στα δεύτερα, καλό θα ήταν να μην κάνεις ένα από τα παρακάτω:

cafe-on-phone α. κοιτάς από το παράθυρο.
β. πεις, “Συγγνώμη, τι έλεγες;”
γ. παίζεις Candy Crush στο κινητό σου

Και με αυτό φτάνουμε αισίως στο νούμερο 6.

6. Μην τσεκάρεις συνεχώς το κινητό σου 

Δείχνει πλήρη/ παντελής/ ολοκληρωτική έλλειψη, όχι μόνο ενδιαφέροντος, αλλά και τρόπων καλής συμπεριφοράς. Ακόμα κι αν αυτός ο τύπος ή κοπέλλα δεν σου αρέσει καθόλου τελικά, υπάρχουν άλλοι και πιο ευγενικοί τρόποι να του/της το δείξεις.

7. Μην εμφανιστείς με λίγα ρούχα.

Ούτε και με πάρα πολλά. Προσπάθησε ένα effortless λουκ.

8. Μην προσπαθήσεις να παρουσιάσεις τον εαυτό σου τέλειο. 

Οι μικρές περίεργες συνήθειες σου είναι πολύ πιο γοητευτικές. Και -ευτυχώς- το ότι “κανείς δεν είναι τέλειος” είναι μία πανανθρώπινη και ευρέως γνωστή αλήθεια.

clue-eyecontact

9. Διατήρησε οπτική επαφή 

Γιατί το να μιλάς και να κοιτάς τον άλλον στα μάτια εκπέμπει ειλικρίνεια.

10. Κάνε κίνηση να πληρώσεις το λογαριασμό 

Αρχικά θα το εκτιμήσει πολύ. Και, δεύτερον, κάποιος που μπορεί να φροντίσει τον εαυτό του είναι σέξι.

11. Κάνε και κανένα κοπλιμέντο

Αρκεί να είναι απλό, ξεκάθαρο και ειλικρινές.
Το να κάνεις εσύ πρώτος/η ένα κοπλιμέντο, και όχι ως ανταποδοτική απάντηση σε μία φιλοφρόνηση που δέχτηκες από εκείνον/η, δείχνει αυτοπεποίθηση. Και σε όλους αρέσουν οι γυναίκες (ή άντρες αντίστοιχα) με σούπερ αυτοπεποίθηση. Και τα κοπλιμέντα φυσικά.#winwinsituation

12. Χαλάρωσε 

Και απόλαυσε την στιγμή χωρίς να σε νοιάζει αν θα υπάρξει δεύτερο ή τρίτο ραντεβού. Αν είστε κάπου μαζί και περνάτε καλά, είναι το μόνο που μετράει.

Πηγή: cosmopolitan.philenews.com

Για περισσότερα tips περί ραντεβού, μην παραλείψεις και το άρθρο: 9 προβλήματα που αντιμετωπίζεις όταν φλερτάρεις