fbpx

Κρυμμένα μηνύματα σε διεθνή logos!!

Toyota

Τα τρία σχήματα που βρίσκονται στο λογότυπο της Toyota αντιπροσωπεύουν τρεις καρδιές. Αρχικά την καρδιά του πελάτη , την καρδιά του προϊόντος , και φυσικά την καρδιά της προόδου στον τομέα της τεχνολογίας, αφού αφορά το αυτοκίνητο .

Αυτό που μερικοί άνθρωποι δεν παρατηρήσετε είναι το πιο κάτω , το οποίο είναι απλά ιδιοφυΐα. Στο πιο κάτω σχήμα θα προσέξετε ότι το logo, σχηματίζει τα γράμματα της εταιρείας.

 

Unilever

 

Unilever_logo_2004

Η εταιρεία unilever, θέλησε μέσα από το σύμβολο της εταιρείας, να δείξει τα προϊόντα που παράγει.

 

BMW

Το λογότυπο των BMW έχει συσχετιστεί με την κίνηση ενός έλικα στην γη! Το μπλε χρώμα στο σήμα, αντιπροσωπεύει τον ουρανό, ενώ το σχήμα που του έδωσαν αναδεικνύει την περιστροφή του έλικα.  Η εταιρεία επέλεξε αυτόν τον τρόπο, αφού κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου κατασκεύαζε κινητήρες αεροσκαφών για τους Γερμανούς.

 

“Wendy’s”

ScreenSnapz047

 

Η διεθνή αλυσίδα των εστιατορίων Wendy’s”, μας δείχνει το μήνυμα της με ένα αλλιώτικο τρόπο! Αν προσέξεις το κολάρο της κοπέλας στο λογότυπο θα δεις ότι γράφει την λέξη “MOM”. Με αυτό το σκεπτικό, όταν σκεφτείς την μαμά σου να μαγειρεύει θα σου έρθει στο μυαλό το Φαστφουντάδικο της  της Wendy’s.

 

L.G

 

LG-Logo-hd-Wallpaper

Όλοι ξέρουμε το σύμβολο των ηλεκτρικών ειδών LG.  Ωστόσο όλα αυτά απεικονίζουν κάτι. Ο κύκλος, ο οποίος περιλαμβάνει στο εσωτερικό του τα δυο αρχικά, συμβολίζει τον κόσμο, την νεότητα το μέλλον και την τεχνολογία.  Από την άλλη βέβαια, το κόκκινο χρώμα του κύκλου αντιπροσωπεύει τη φιλικότητα, ενώ συνάμα προσελκύει τον καταναλωτή στην αγορά προϊόντων.

Αυτό που ίσως ποτέ δεν προσέξαμε ποτέ είναι ότι αν στον κύκλο μετακινήσεις το γράμμα “L” έτσι ώστε να κλείσει σχηματίζει τον Pac-Man!!

 

Adidas

download (1)

Το σύμβολο της αθλητικής εταιρείας εκ πρώτης όψεως μας μοιάζει με βουνό, και αυτό είναι το νόημα που θέλουν να μας δώσουν!  Το διαμόρφωσαν με τέτοιο τρόπο (ακόμη και τις τρείς διαχωριστικές γραμμές) έτσι ώστε να μας δείξει ότι η ζωή μας είναι σαν το βουνό και οι γραμμές είναι τα εμπόδια που πρέπει να ξεπερνούμε για να πηγαίνουμε στο επόμενο επίπεδο.

 

NCB

download

Το Αμερικάνικο δίκτυο τηλεόρασης, NBC ήταν από τα πρώτα που κατά την δεκαετία του ’50 έφερε χρώμα στην ασπρόμαυρη ζωή των ανθρώπων.  Έτσι, στο σύμβολο τους απεικονίζουν ένα παγώνι με διάφορα χρώματα στο οποίο δείχνουν πόσο ελκυστική είναι η μικρή οθόνη πέραν της ασπρόμαυρης ζωής.

 

Apple

images

Φυσικά και δεν είναι τυχαίο αυτό το μήλο που για να το αποκτήσεις χρειάζεται να ξοδέψεις ένα σεβαστό ποσό.  Το λογότυπο, μας παίρνει πίσω στην βίβλο, την εποχή του Αδάμ και της Εύας. Το δέντρο από το οποίο κόπηκε το μήλο, που αγνόησε η Εύα και έφαγαν,  θεωρείτο το «Δέντρο της γνώσης», έτσι και η Apple δίνει το μήνυμα ότι πρωτοπορεί με τα τεχνολογικά επιτεύγματα τα οποία κάνουν θραύση!

 

Mercedes

download

Η Mercedes μας παρουσιάζει την κυριαρχία της, σε τρία επίπεδα, κατ’ αυτούς, στην ξηρά, στην θάλασσα και στον αέρα!

 

Google

download

Ακόμα και από μια απλή αναζήτηση μας στο διαδίκτυο ερχόμαστε σε επαφή με το λογότυπο της Google, το οποίο αποτελείται από τέσσερα κύρια χρώματα.  Ποτέ όμως δεν ασχοληθήκαμε με τον λόγο για τον οποίο υπάρχουν τα χρώματα αυτά.  Είναι για να μας προσελκύουν ή μήπως όχι;  Ο κύριος λόγος είναι γιατί η παγκόσμια μηχανή αναζήτησης , δεν ήθελε να βαρυφορτώσει το λογότυπο της για να είναι ανάλαφρο και συνάμα παιχνιδιάρικο.

 

Hope for African children 

logos-hope-for-african-children

Με μια πρώτη ματιά στην πιο πάνω αφίσα θα διακρίνουμε τον χάρτη της Αφρικής. Αν όμως προσέξουμε καλύτερα, θα ξεχωρίσουμε δυο ανθρώπινες φιγούρες. Η μια μάλλον παιδική (αφού αυτός είναι και ο σκοπός της εκστρατείας) να είναι εντός της χώρα και η άλλη φιγούρα, πιθανόν να είναι γυναίκα, εκτός της Αφρικής. Οφείλω να ομολογήσω ότι είναι ένας αρκετά έξυπνος τρόπος ευαισθητοποίησης του λαού απέναντι σε τόσο σοβαρά κοινωνικά προβλήματα.

Διάβασε επίσης: Τα σήματα οδικής κυκλοφορίας με… άλλη σημασία!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending